Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σε χρήση παραδίδονται σήμερα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου τα τέσσερα ασθενοφόρα

Σε κίνηση από σήμερα τα τέσσερα ασθενοφόρα από τα Κέντρα ΥγείαςΜετά τη λήψη αδειών κυκλοφορίας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τον έλεγχο του Μηχανολογικού
Σε χρήση παραδίδονται σήμερα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου τα τέσσερα ασθενοφόρα που προμηθεύτηκε η Μαγνησία από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση 720.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Μετά τη λήψη αδειών κυκλοφορίας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τον έλεγχο του Μηχανολογικού τα ασθενοφόρα βγαίνουν στην κυκλοφορία και οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προσονομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναβαθμίζονται.
Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι: «Αμέσως μετά την παραλαβή των ασθενοφόρων κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και έτσι σήμερα είμαστε σε ευχάριστη θέση να τα παραδίδουμε προς χρήση».

Ο ίδιος υπογράμμισε τα εξής: «Με την ευκαιρία αυτή θα ήταν παράληψή μας να μην ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας που με ταχύτητα και ευσυνειδησία ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους και όλα τα οχήματα κυκλοφορούν από σήμερα νομίμως με πινακίδες, ασφάλεια και διευθετημένα όλα τα τέλη.
Επίσης στο πρόσωπο του Δ/ντη του ΕΚΑΒ αναγνωρίζουμε όλοι τον καθημερινό μόχθο των εργαζομένων της υπηρεσίας του, αλλά και το συνεργατικό πνεύμα που διακρίνει τις σχέσεις μας.
Οπως πάντα, μετά από έναν παραγωγικό διάλογο αποφασίστηκε ώστε όλα τα νέα ασθενοφόρα να αξιοποιηθούν πλήρως και χωρίς ιδιοκτησιακή αντίληψη ή άλλα διοικητικά συμπλέγματα, να ενισχύσουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ. Οχι βεβαίως με τα νέα ασθενοφόρα, αφού μια τέτοια απόφαση είναι απαγορευτική από τους κανονισμούς των Διορθωτικών Ταμείων και του ΕΣΠΑ, αλλά με άλλα οχήματα που ανήκουν ήδη στην δικαιοδοσία της ΥΠΕ. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε εμπράκτως τη γόνιμη συνεργασία μας, βλέποντας ως ενιαίο χώρο των χώρο της δημόσιας υγείας, προς όφελος πάντα του ασθενούς που έχει την ανάγκη μας και δικαίως δεν αντιλαμβάνεται «διοικητικούς διαχωρισμούς».
Τέλος επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ στη Αθήνα, προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες του δικού τους διαγωνισμού του ΕΣΠΑ, και το ΕΚΑΒ να αποκτήσει επιπλέον άλλα 34 σύγχρονα ασθενοφόρα» καταλήγει η δήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger