Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Ξεδιψά» η Σκόπελος

«Ξεδιψά» η Σκόπελος
Δυο νέα έργα υποδομών ύδρευσης στο νησί της Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 727.000 ευρώ, ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με σημερινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα, εντάσσονται τα έργα «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου» προϋπολογισμού 233.000 € και «Αντικατάσταση Κεντρικών Καταθλιπτικών Αγωγών Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 494.000 €. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης μετά την θετική αξιολόγηση των έργων, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μπόλιασμα ξυνόδεντρου

Μπόλιασμα ξυνόδεντρου
Η γερασμένη λεμονομανταρινιά στο κτήμα μου
Ήταν τέλος Απρίλη όταν συνάντησα τον κύριο Γιώργο, τον Γώγο όπως τον ξέρουμε από παιδιά.
Το και το.
- Έχω ένα ξυνόδεντρο στην αυλή και θέλω να το μπολιάσω, να το κάνω μισό λεμονιά μισό πορτοκαλιά.
- Εντάξει, τον Ιούνιο.... ρίχτου νερό.
- Γιατί; ρωτάω ο άσχετος.
- Για να ανεβάσει υγρά, ν' ανοίγει εύκολα η φλούδα (χμμ.. μικρά μυστικά).

Ιούνης και λίγο πριν πιάσει βροχή, να 'σου ο κυρ Γιώργης με το πριόνι στο χέρι, το σουγιά στην τσέπη και την κορδέλα στο λαιμό.
Η επέμβαση άρχισε, αργά, χειρουργικά, με λεπτές και σίγουρες κινήσεις έκοψε τα κλαριά, άνοιξε το "παράθυρο", έβγαλε το μπόλι, το τοποθέτησε και το έσφιξε με την κορδέλα.

Σπανάκι: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Σπανάκι σπορά φύτεμα καλλιέργεια
Τα σπανάκια είναι φυτά μονοετή, της οικογένειας των χηνοποδωδών. Καλλιεργούνται μόνο για τα φύλλα τους, τα οποία αποτελούν υγιεινή τροφή, ως περιέχοντα πολύ σίδηρο και άλλες θεραπευτικής ιδιότητες.
Αναλόγως των ποικιλιών που ανήκουν, τα φύλλα είναι λεπιδοειδή ή καρδιόσχημα, πλατειά, μεγάλα, και βλασταίνουν όλα μαζί σε τούφες πυκνές ή ανοικτές. Τα άνθη είναι μικρά πρασινωπά και πάντοτε χωρισμένα τα αρσενικά από τα θηλυκά, σε άλλες ρίζες. Δηλαδή είναι φυτά δίοικα. Οι σπόροι είναι ξυλώδεις, στρογγυλοί ή ολίγον ανώμαλοι με 2-4 μικρές άκανθες.

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για την υποβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΓλώσσαςΑναφορά στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την υποβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας -επισυνάπτοντας ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου - απέστειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει ουσιαστικά την αναφορά, λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση περί υποβιβασμού του ως άνω Δημοτικού Σχολείου, καθώς η ενέργεια αυτή θα υποβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα καταδικάσει τους μαθητές στην αμάθεια.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Aνάγκη για διενέργεια νέου ψεκασμού ελαιοδένδρων απ΄ τους παραγωγούς

ελιες
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές των κάτωθι περιοχών των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Kεραμιδίου, Βενέτου και στις θέσεις Βάτση και Παλάτια-Στουρνάρια της Συκής τα εξής:

Μια οφειλόμενη υπόσχεση στον Παύλο Φύσσα…

Γιώτα Ιωαννίδου*
Ήταν Σεπτέμβρης όπως τώρα… Με τη χλομάδα του Φθινόπωρου και το μισό γέλιο του Καλοκαιριού
Με ένα Μάη των καθηγητών που είχε γεννήσει ελπίδες και είχε οπισθοχωρήσει από το αβάσταχτο βάρος της πολιτικής ελαφρότητας, που έχουν ονομάσει εφικτό.
Η ελπίδα της αντίστασης, οδηγούσε ένα βήμα μετέωρο. Ένα βήμα που δεν ολοκληρώθηκε. Ένα περπάτημα που λύγισε μπροστά  στην επιστράτευση και τις διαθεσιμότητες των καθηγητών. Που ''μαζεύτηκε'' μπροστά στην κυβερνητική απειλή που ορθώθηκε σαν σπαθί κρεμάμενο πάνω από τα κεφάλια όλης της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών,  αλλά και κάθε ρωγμής της κοινωνίας που ανάσαινε, στον κήπο της κατειλημμένης ΕΡΤ. Σιγουρεμένη μα και θρασύδειλη, μέσα από τα κάστρα της, η εξουσία  απειλούσε  χλευάζοντας: δεν μπορείτε, θα κάνετε πίσω.

Έρχεται και η σφαγή των τραπεζοϋπαλλήλων. Τώρα όμως, δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσει.

ΚΟΠΑΔΙ


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου