Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :Η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κα Ζέττα Μακρή υπέγραψε την Τετάρτη, 10 – 9 2014, μαζί με άλλους βουλευτές,  ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβαλη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση με θέμα την «παρακράτηση των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων για συμψηφισμό με οφειλές προς ΟΓΑ».
Παρατίθεται στη συνέχεια το κείμενο της σχετικής ερώτησης.  

Ερώτηση "φωτιά" βουλευτών της ΝΔ για τα χρέη των αγροτών

"Βόμβα" βουλευτή της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ:Έρχεται 2ο αυτογκόλ

Υποστελέχωση των νησιών ~ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Υποστελέχωση των νησιών ~ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΟι Δήμοι λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας
Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί στους αιρετούς των νησιωτικών περιοχών η έλλειψη προσωπικού, η οποία είναι εμφανής κυρίως τα τελευταία χρόνια, διότι έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις και κατά συνέπεια δεν αντικαθίστανται όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν. Αν συνυπολογιστεί σε όλα τα παραπάνω η ενδοδημοτική κινητικότητα, είναι εμφανές ότι οι εναπομείναντες υπάλληλοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τη διεκπεραίωση του έργου που έχουν αναλάβει. Την ίδια στιγμή, παράλληλα, το ίδιο θέμα απασχολεί εντονότατα και τους αιρετούς, οι οποίοι θα καταβάλλουν, όπως επισημαίνουν, κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ - ΣΥΡΜΑ«Τάσσομαι στο πλευρό των εργαζομένων της ΙΜΑΣ ΑΕ – ΣΥΡΜΑ εναντίον των οποίων η εταιρεία υπέβαλλε ασφαλιστικά μέτρα, με αφορμή την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση της Διοίκησης να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία.
Καταδικάζω απερίφραστα την αιφνιδιαστική απόφαση της πλέον κερδοφόρου βιομηχανικής επιχείρησης της Μαγνησίας… να παραβιάσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει ισχύ μέχρι το 2015, να επιβάλλει αυταρχικά την εκ περιτροπής εργασία, αγνοώντας επιδεικτικά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που με ψήφους 170 έναντι 24 εναντιώθηκαν στην πρόταση της εταιρείας, και τώρα να κορυφώσει την επίδειξη της εργοδοτικής της αυθαιρεσίας προχωρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, πασχίζοντας να κηρύξει παράνομη την απεργία.

-ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ” ΠΡΟΛΑΒΑ” ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ……!!!!!!!!!!


1950

Παλιές διαφημίσεις: Δοκιμάσατε την τύχη σας…

Δείτε τις εικόνες!

Σύλλογος Γονέων Πεπαρήθειο

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΑΡΗΘΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10.15πμ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Κ ΧΑΡΑ!

Αντώνιος και Ευάγγελος από άλλο πλανήτη

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
«Το ξέρω το θέμα», απάντησε με ύφος τριών χιλιάδων Καρδιναλίων ο κύριος Σαμαράς σε κάποιον ηλικιωμένο μικροομολογιούχο που κατόρθωσε να διασπάσει τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, να τον πλησιάσει και να του πει: «Έχουμε καταστραφεί. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας».

Άραγε, τι εννοούσε ο πρωθυπουργός μ΄αυτή του τη δήλωση;

Μήπως ήθελε να διαλαλήσει τις γνώσεις του επί του «θέματος»;

Τότε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον «δεν το ξέρει το θέμα».

Μήπως ήθελε να διαβεβαιώσει τον ηλικιωμένο ότι γνωρίζει πως βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας;

Τότε, μάλλον δεν θα έπρεπε...

ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ-ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ-ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!

AKOYΩ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ,ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,  Η ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ,  ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ,ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΛΕ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΗΜΕΡΊΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΊΣ

"Πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γα...θεί"... είπε η κότα, που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ! Άραγε θα πάει κι η ίδια να γα...θεί;

Τα «γαλλικά» της Άννας Καραμανλή κατά Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ: "Πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γα..."
"usay"

Εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός ~ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός ~ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΕπιβεβαιώθηκαν οκτώ κρούσματα και εξετάζονται ακόμη έξι ύποπτα δείγματα
Ανησυχητικές διαστάσεις δείχνει ότι λαμβάνει η νόσος του καταρροϊκού πυρετού στη Μαγνησία. Ηδη από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα ενώ εξετάζονται ακόμη έξι δείγματα ζώων σε κτηνοτροφικές μονάδες της Μαγνησίας.
Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ενημερώσει όλους τους Δήμους της Μαγνησίας προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους των περιοχών για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβουν.
Ειδικότερα από τα οκτώ κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε οκτώ κτηνοτροφικές μονάδες, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σκόπελο, ένα στην Κορώπη Πηλίου και τέσσερα στον Αλμυρό. Στο μεταξύ, από κτηνοτρόφους της Π.Ε. Μαγνησίας εξετάζονται ακόμη έξι ύποπτα δείγματα, ένα από την Βρύναινα και πέντε από τη Σούρπη.

-NΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ!..Ολη η Ελλάδα θέλει να κάνει έρωτα με την Αννα Καραμανλή!

Συνάντηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας για θέματα του κλάδου των μηχανικώνΟ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 8.9.2014, με την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα, τη Γενική Γραμματέα κ. Έφη Αντωνίου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, κ.κ. Γιώργο Γαργάλα, Γιώργο Γίδαρη και Δημήτρη Κατσαλή προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΖΕΤΤΑ   Μ.  ΜΑΚΡΗ
Βουλευτής     Ν.  Μαγνησίας  – ΝΔ

Βόλος , 8 - 9 - 2014


Προς
Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.  Αγοραστό
Δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο
Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ κ. Αλ. Μεϊκόπουλο
Βουλευτή Μαγνησίας  ΑΝ. ΕΛ κα Μ. Χρυσοβελώνη
Ανεξάρτητο Βουλευτή κ.  Π. Μουτσινα


Σας αποστέλλω την ερώτηση που κατέθεσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το θέμα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς, επίσης, και τα 2 συνοδευτικά έγγραφά της.
Επειδή το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η σύμπραξη όλων μας, προκειμένου να ασκήσουμε προς κάθε κατεύθυνση τις απαιτούμενες πιέσεις και να εκφράσουμε την έντονη αντίδραση όλων μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε ενδεχόμενο αποκλεισμό του δήμου Βόλου από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Στην διάθεσή σας.
Ζέττα  Μ. Μακρή

Βουλευτής Μαγνησίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΕύχομαι από βάθους καρδιάς σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να είναι υγιείς και να έχουν μια ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά. Δυστυχώς, τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης παραμένουν άλυτα και αντί να μειώνονται, χρόνο με το χρόνο γιγαντώνονται με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ δάσκαλοι, καθηγητές και οι οικογένειες των μαθητών, καλούνται να αντεπεξέλθουν με ακόμα λιγότερα μέσα, καθώς η ανεργία και η φτώχεια, αντί να εξαλείφονται πιάνουν στον ιστό τους ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας. Η παιδεία ωστόσο εξακολουθεί και πρέπει να είναι η μόνη ελπίδα. Ενάντια στην γενική οικονομική, πνευματική και ηθική κατάπτωση πρέπει να ευχόμαστε και να επιζητούμε μια σύγχρονη και ανθρωποκεντρική εκπαίδευση που να οδηγεί στην απόκτηση ουσιαστικής παιδείας, αλλά και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, σε μια παιδεία που όπως και σε άλλες στιγμές της ιστορίας μας έχει συμβεί, θα αφυπνίζει και θα ελευθερώνει.
Δέσμευσή μου είναι ότι θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. 

Ενίσχυση της μεταφοράς αλεύρων και ζωοτροφών στις Σποράδες

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων πληροφορεί τους ενδιαφερομένους ότι στα πλαίσια της ανωτέρω σχετικής και του Κανονισμού (ΕΚ) 1405/2006 ενισχύεται η μεταφορά ζωοτροφών και αρτοποιήσιμων σιτάλευρων στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Για τις Βόρειες Σποράδες το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 20€/τόνο. Σκοπός της ενίσχυσης είναι η υποστήριξη της μείωσης της τελικής τιμής, που διατίθεται το προϊόν στον τελικό καταναλωτή, έτσι ώστε να εξομοιώνονται οι τιμές διάθεσης αυτού στον καταναλωτή των μικρών νησιών του Αιγαίου με αυτές που επικρατούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Όραμα ζωής η σύνδεση του Λιμανιού στο Κυμάσι Μαντουδίου με τις Βόρειες Σποράδες

Αρωγός στην προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας με τις νέες Δημοτικές Αρχές, προκειμένου εγκαίρως να προγραμματιστούν σε νέα βάση σημαντικά έργα υποδομής είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας.

 Ο βουλευτής συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας του προέδρου κ. Θανάση Τσέργα και μελών της ΟΛΝΕ Α.Ε με τον νέο Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας κ. Καλυβιώτη Χρήστο, στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν σε αναπτυξιακά προγράμματα μελετών διαχείρισης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε

 Μ. Χρυσοβελώνη: «έργα, όχι λόγια από την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό πρόβλημα»

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αβραμόπουλο στα νέα του καθήκοντα ως Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης. Βέβαια οι ευχές δεν αρκούν. Όπως πρόσφατα απέδειξε η παντελώς αποτυχημένη Ελληνική προεδρία της Ε.Ε, οι καλές προθέσεις και οι γενικόλογες θέσεις δεν είναι αρκετές.

Αυτό που χρειάζεται, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της μετανάστευσης, είναι η διόρθωση των στρεβλώσεων του Δουβλίνου που οδηγούν σε υπερσυσσώρευση λαθρομεταναστών σε χώρες όπως η Ελλάδα. Χρειάζεται επίσης γενναία οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της Ε.Ε, όχι τα σημερινά φιλοδωρήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Τι φοβούνται πιο πολύ; Την “αριστερά” ή τους ταξιτζήδες;

Δεν πιάνει το νέο πασοκικό κόλπο στους ταξιτζήδεςΗ Αριστερά δεν μπορεί και δεν θέλει να «ρίξει» καμία κυβέρνηση. Δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν έχει καμία αξιοπιστία και εν πολλοίς φαντάζει τόσο επικίνδυνη όσο και αστεία. Μπορεί να οριστεί ως διαχειρίστρια της εξουσίας. Μπορεί να πάρει τα… κλειδιά των υπουργείων, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει την ανατροπή. Ο λόγος; Παλιός, σαν τα ανθρώπινα ελαττώματα. Σημαίνοντα στελέχη της ασχολούνται περισσότερο με τα εκθαμβωτικά χαρτοφυλάκιά τους, τις αμύθητες καταθέσεις τους και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους παρά με τον λαό. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Σποράδες Διακομιδή Αγγλίδας που τραυματίστηκε στη Σκιάθο


Διακομιδή Αγγλίδας που τραυματίστηκε στη ΣκιάθοΜε σοβαρά κατάγματα στα πλευρά μεταφέρθηκε από τη Σκιάθο στο Νοσοκομείο Βόλου μία Αγγλίδα τουρίστρια.
Η αλλοδαπή τουρίστρια που έκανε διακοπές στο νησί χθες το πρωί έπεσε και χτύπησε σοβαρά στα πλευρά και στο θώρακα.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όμως κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να νοσηλευτεί.

Στις 15/9 παρουσιαζεται ο καρχαριας Μαρινακης και αλλοι δεκα στον εισαγγελεα

Με βαριες κατηγοριες καλειται ο εφοπλιστης και καρχαριας Μαρινακης να απολογηθει στις 15 του μηνα.
Αναμεσα στα αλλα κατηγορειται για συμμετοχη σε εγκληματικη οργανωση, δωροδοκιες ,εκβιασμους, για τον τροπο κληρωσης των διαιτητων κλπ.
Αυτος και συνεργατες του λεει το βουλευμα προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο.
Αναμεσα στους εγκαλουμενους -κατηγορουμενους ειναι διαιτητες, μελη της επο κλπ.
Στο βουλευμα υπαρχουν ηχογραφημενες συνομιλιες πριν απο αγωνες.

Αντιφασιστική Πορεία-Βόλος


Να τσακίσουμε το φασισμό
τα οργανωμένα τάγματα εφόδου, χρυσαυγιτών και μη, που επιτίθονται στο κοινωνικό περιθώριο (μετανάστες/τριες, πρόσφυγες, ρομά, ομοφυλόφιλους, τρανς, κλπ) και σε όσους/ες αντιστέκονται (καταλήψεις, αυτοοργανωμένους χώρους, κοινότητες αγώνα). Δεν θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί, θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης τους δολοφόνους του Π.Φύσσα, του Σ.Λουκμάν, και όσων ποτέ δε μάθαμε.

Φεστιβάλ γεύσεων με 3.000 επισκέπτες


Επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ γεύσεων Βορείων Σποράδων, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σκιάθο, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 3.000 επισκέπτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου.
Το Μπούρτζι γέμισε ασφυκτικά από πολυάριθμους φίλους της γαστρονομίας και των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, ντόπιους και επισκέπτες. Απότοκο της παραπάνω πρωτοβουλίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, είναι η πιστοποίηση τεσσάρων τοπικών πιάτων, καραβίδες με χόρτα, ροφός στιφάδο, κατσικάκι με ραντιστές και «καλαπόδια», χορτόπιτες, δηλαδή, με σπιτικό φύλλο, τα οποία θα αποτελούν το γευστικό σήμα κατατεθέν του νησιού.
Η διοργάνωσ

Θάνατος ερασιτέχνη δύτη

Θάνατος ερασιτέχνη δύτη στον Πλαταμώνα

Ενημερώθηκε  χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα για περιστατικό θανάτου 64χρονου ερασιτέχνη αλλοδαπού δύτη.

SOS για την ανεργία των ναυτικών μας!

SOS για την ανεργία των ναυτικών μας!

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
«Κάθε λιμάνι και καημός», και ο Πειραιάς έχει το δικό του, αφού σύμφωνα με όλα τα επίσημα αλλά και ανεπίσημα στοιχεία δεκάδες χιλιάδες έλληνες ναυτικοί έχουν μείνει ξέμπαρκοι για πάνω από 12 έως 24 μήνες κάτι που όμως έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες τους, ενώ την ίδια στιγμή τα χρέη τους προς  τις τράπεζες απειλούν ακόμα και τα σπίτια τους.
Και ενώ θα έπρεπε η Πολιτεία και ειδικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο καθ ύλην

Η Ελεονώρα Μελέτη χαίρεται τη θάλασσα

Η Ελεονώρα Μελέτη χαίρεται τη θάλασσα

Δείτε φωτογραφίες από τις βουτιές της στη Μύκονο

Εορτή των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

Εορτή των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας
Γιορτάζουμε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας.
Οι Αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα ήταν αδελφές και κατάγονταν από τη Βιθυνία. Η λάμψη της παρθενίας και η ωραιότητα των ψυχών και των σωμάτων της έκαναν της τρεις αδελφές να είναι καύχημα των χριστιανών ενώ οι φροντίδες και οι συνήθειες του κόσμου δεν της απασχολούσαν.
Η μόνη της φροντίδα ήταν «μετά αιδούς καί σωφροσύνης κοσμείν εαυτάς, ή εν πλέγμασιν ή χρυσώ ή μαργαρίταις ή ιματισμώ πολυτελεί» (Α' προς Τιμόθεον, β' 9).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου