Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Παγωμένο ντεμπούτο για Ρανιέρι

Με τον Ιταλό για πρώτη φορά στον πάγκο της η Εθνική ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία. Χωρίς ρυθμό και ουσία η ομάδα, Από τους καλύτερους ο Μάνταλος στο ντεμπούτο του. "Ελ Σιντ" ο Μήτρογλου

(Εφέτης ο Λάμπρος Καρέλος) Αντισυνταγματικό το παράβολο των 200 ευρώ για την έφεση

Αντισυνταγματικό το παράβολο των 200 ευρώ για την έφεση
Αντισυνταγματικό το παράβολο των 200 ευρώ για την έφεση
Το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων με την υπ΄ αριθμ. 108/2014 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και κατά συνέπεια ανίσχυρες και ανεφάρμοστες τις διατάξεις του Κώδικα πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 495 παρ. 4 του ΚΠολΔ όπως προστέθηκε με το άρθρο 12 παρ. 2 του νόμου 4055/2012), που για το παραδεκτό της άσκησης έφεσης, επιβάλουν υποχρεωτικά την καταβολή παραβόλου 200 ευρώ.
Η εφετειακή απόφαση θεωρεί τις επίμαχες διατάξεις «καθαρά εισπρακτικό μέτρο», που στη σημερινή οικονομική κατάσταση, εμποδίζει τη πρόσβαση στη δικαιοσύνη ενός σημαντικού τμήματος των Ελλήνων πολιτών.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ

Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Αποκλεισμός με υποσχέσεις για το... μέλλον

Αποκλεισμός με υποσχέσεις για το... μέλλον
Αποκλεισμός με υποσχέσεις για το... μέλλον
Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Σερβία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 72-90 από τους ανώτερους πλάβι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ισπανία. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς απέναντι στους πολύ καλά διαβασμένους Σέρβους, που επέβαλαν πλήρως το παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική μας ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, με εξαίρεση το 41-42 που έκανε ο Ζήσης με τρίποντο στο 19.

Στις κάλπες οι ξενοδόχοι στη Σκόπελο

Στις κάλπες οι ξενοδόχοι στη ΣκόπελοΣτις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, της ελεγκτικής επιτροπής και του εκπροσώπου τους στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.
Οι εκλογές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Ρήγας», ενώ οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

“Πρόεδρε της Ελλάδας”! Ειδικά στην Θεσσαλονίκη έτσι πρέπει να φώναζαν. Ο Βιλδιρίδης και η παρέα του…

“Πρόεδρε της Ελλάδας” !

Ειδικά στην Θεσσαλονίκη έτσι πρέπει να φώναζαν.
Ο Βιλδιρίδης και η παρέα του…
Όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει τα χάλια του χοντρού.
Για αυτό τα τελευταία χρόνια πάντα την απέφευγε.
Ο ιδανικός πρόεδρος ….για τους Σοφούς της Σιών.
Αυτά που προβλέπουν τα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗΖΕΤΤΑ   Μ.  ΜΑΚΡΗ
Βουλευτής     Ν.  Μαγνησίας  – ΝΔΑθήνα,  7- 9 - 2014


ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                                        Προς : τον κ. Ι. Βρούτση,
                                Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ  : «Εφαρμογή προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος»


Κ. Υπουργέ,

Στις 23 / 7 /2014 απέστειλα στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου επιστολή, στην οποία του εξέθετα αναλυτικά, με αριθμούς και επιχειρήματα,  το καθολικό αίτημα των δημοτών του δήμου Βόλου να επιλεγεί ο δήμος μας για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (σας  επισυνάπτω την σχετική επιστολή).

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου σε γλεντι μετα την αναχωρηση απο Σκόπελο

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 2

Τα φρέσκα ανέκδοτα του (ΕΓΩ!!!) Βενιζέλου...

«(ΕΓΩ!) Στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα το 1989 όταν ήταν κατηγορούμενος, εγκαταλελειμμένος, προδομένος. ** (ΕΓΩ!) Διασφάλισα με τεράστιο προσωπικό κόστος την ενότητα του χώρου το 2007 μέσα σε συνθήκες τριτοκοσμικού φασισμού. ** (ΕΓΩ!) Αγωνίστηκα στη Βουλή το 2008-2009, για τη νίκη του ΠαΣοΚ. (ΕΓΩ! ΕΓΩ! ) Αγωνίστηκα ν’ αποτρέψω το...

Σαμαράς: Θα μας …δώσει τα κόλλυβα της κηδείας μας

"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Καταντάει, πλέον, ανυπόφορα πληκτικό και κουραστικό, να ασχολούμαστε συνέχεια με τα ψεύδη του Σαμαρά.
Είναι τέτοια η αυθάδεια και η κακοήθεια του σαμαρικού ψεύδους που ακόμα και τα αποθέματα της πλουσιότατης ελληνικής γλώσσας έχουν εξαντληθεί…
Το μόνο που θα υπογραμμίσουμε ξανά είναι τούτο:
«Αν υπήρχε διαγωνισμός ΨΕΥΔΟΥΣ η δωσίλογη κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο, θα σάρωναν όλα τα …βραβεία…».
Αν είναι, λοιπόν, ποτέ δυνατόν αυτός ο ρέκορντμαν του ψεύδους να ξεστομίσει και ίχνος αλήθειας στον «άμβωνα» του καθεστωτικού, τελετουργικού ψεύδους: Στη ΔΕΘ…
Δεν νομίζουμε να υπάρχει ‘Έλληνας που να...

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου

(᾿Ιω. γ´ 13-17) - Προ της Υψώσεως 

Εἶπεν ὁ Κύριος· Οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὢν ἐν τῷ οὐρανῷ. Καὶ καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μπόρες και καταιγίδες την Κυριακή στην Σκόπελο
Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Σκόπελο, τις επόμενες ημέρες,.με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Κυριακής.
Απο το βράδυ του Σαββάτου, εκδηλώνονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Πως οι ελίτ της παγκόσμιας εξουσίας ετοιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ", Ο ΑΡΧΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προετοιμασία του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας κι από εδώ να αρχίσει ο τορπιλισμός της Μέρκελ.

TO EUROPA2 ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής

Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής
Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής
Θαυμαστής του Χίτλερ και του ναζισμού αποδεικνύεται ότι είναι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Πως διαβάζουμε τα "Μερομήνια"

Τα Ημερομήνια


Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία απλή: Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή: η πρώτη μέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.


Τα "ημερομήνια" αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα "ημερομήνια"

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις μέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Λόγω αρχαιότητας της μεθόδου, η πιθανή σωστή παρατήρηση είναι η δεύτερη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου).

Ο Παγωτατζής (Παγωτά)


Το θερμό ελληνικό καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με το παγωτό.
Μικροί (που αποτελούν τους πιο πιστούς καταναλωτές του) αλλά και μεγάλοι, όλες τις ώρες της ημέρας αναζητούν τη δροσιά της «παγωμένης απόλαυσης».
Τα παγωτά φτιάχνονται είτε από γάλα ή σκόνη γάλακτος είτε είναι παγωτά φρούτων - γρανίτες.

Οι φαγώσιμες ελιές-Πως γίνονται και πως διατηρούνται

Ελιές Αγρινίου
Τις μαζεύουν πράσινες, τις χαράζουν σε τρεις μεριές του μάκρους και τις ξεπικρίζουνε με νερό. Τελευταία τις βάζουν στην άρμη. Το ξεπίκρισμα τελειώνει σε 8-10 μέρες, όταν συχνότερα αλλάζουμε το νερό. Τότε τις ρίχνουν σε κάδη των 1000 οκ. με άρμη 14-15 τα εκατό. Κι' όταν πρόκειται να τις στείλουνε στην κατανάλωση βγάζουν από την κάδη όσες χρειάζονται και τις βάζουνε σε μικρά βαρέλια με άρμη 14 τα εκατό.
Ελιές Πύργου (Μοριά)

Τις χαράζουνε σε τρεις μεριές του μάκρους και τις ξεπικρίζουν με καθαρό νερό πού αλλάζουνε κάθε μέρα. Ύστερα τις ρίχνουνε σε άρμη και όταν αλατιστούν όσο πρέπει τις μεταφέρουν σε μικρά βαρέλια ή συνηθέστερα σε τενεκεδένια δοχεία με άρμη και λίγο ξίδι, φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σέλινο. Τα δοχεία αυτά τα κολλούνε πριν τα στείλουνε στην κατανάλωση. Οι Πυργιώτες και όσοι ξεπικρίζουνε τις ελιές χαραγμένες πρέπει ν' αφήσουν αυτή τη συνήθεια και να τις δουλεύουνε αχάραγες με διάλυση (λυσίβα) καυστικής σόδας. Έτσι και ποιότητα πολύ καλύτερη θα κάνουν, λιγότερο θα στοιχίζουν, μεγαλύτερη φιγούρα θα κάνουν και περισσότερο θα διατηρούνται. Το χάραγμα πάντα είναι πληγή πού συντρέχει στο σάπισμα της ελιάς. Οι Πυργιώτες έχουν ελιές πού μπορεί να γίνουνε πολυτελείας, όταν διαλεχτούνε, ξεπικριστούν αχάραγες με καυστική σόδα και μπούνε, ύστερα από την άρμη, σε όμορφα ειδικά μπουκαλάκια με εκλεχτό λάδι, διυλισμένο και ζουμί νεραντζιού. Πριν μεταχειριστούμε το λάδι το χτυπούμε με το νεραντζόζουμο ή σε έλλειψη με ζουμί από λεμόνια η με τρυγικό οξύ (ξινό του φαρμακείου) ή κιτρικό οξύ σε κανονική αναλογία.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΙΣ... ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ ΔΕΘ! «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...»


Του Χρήστου Τσαντήλα
ΜΠΟΡΕΙ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να πήγε τις προηγούμενες ημέρες (με ελπίδες) μέχρι το Παρίσι, προκειμένου να ψωνίσει «δώρα» για όλους εμάς τους... αχάριστους Έλληνες, (που επιμένουμε να μην κατανοούμε την αγωνία του να σώσει την οικονομία μας), για να μας τα μοιράσει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, γνώριζε όμως περισσότερο από τον καθένα, ότι, και αυτή τη φορά θα πήγαινε τζάμπα ο κόπος του... Διότι όπως και πέρυσι ούτε στις διεθνείς αγορές, πόσο μάλιστα στην εγχώρια, ΔΩΡΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Υπάρχουν μόνον υποσχέσεις που συνθέτουν αδιευκρίνιστες έως θολές εξαγγελίες και που όπως απεδείχθη τα τελευταία πέντε χρόνια, το τάξιμο δεν κοστίζει και πολύ...

Εορτή του Αγίου Σώζοντος

Εορτή του Αγίου Σώζοντος
Γιορτάζουμε σήμερα 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Σώζοντος.
Ο Άγιος Σώζων έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. Πατρίδα του ήταν η Λυκαονία και σαν εθνικός ονομαζόταν Ταράσιος. Όταν βαπτίσθηκε χριστιανός, ονομάσθηκε Σώζων. Βοσκός στο επάγγελμα, προσπαθούσε να μιμείται την ημερότητα των προβάτων, που θαύμαζε πολύ.

Ελλάδα - Ρουμανία live streaming

LIVE: Σερβία - Ελλάδα Watch Serbia vs Greece Live Stream Online

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου