Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Τα τραγούδια του Θεού

Το διήγημα αυτό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αληθινό τραγούδι αγγελικής αγνότητας και μοιρολόγι μαζί για τον χαμό μιας τρυφερής ύπαρξης, γράφτηκε το 1908 και πρωτοδημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 1912 στο περιοδικό Καλλιτέχνης του λόγιου και δημοσιογράφου Γεράσιμου Βώκου (1868-1927).
Με είχε καλέσει ο γενναίος φίλος μου, ο κυρ Στέφανος Μ. εις την οικίαν του την ημέραν του Πάσχα, δια να συμφάγωμεν την ώραν του προγεύματος περί τας δέκα, απὸ συγκατάβασιν και ευσπλαγχνίαν, δια να κάμω κι εγὼ μετὰ τόσα χρόνια Πάσχα… οικιακόν, έρημος και ξένος στα ξένα.

Διακομιδή ασθενή από το Λιμενικό 30χρονου, από το λιμένα της Σκιάθου στο λιμένα του Βόλου,

Διακομιδές ασθενών από το Λιμενικό

Χωρίς καράβι σήμερα οι Σποράδες


Αποκομμένα θα είναι σήμερα τα νησιά από την χερσαία Μαγνησία, διότι καμία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν έχει προγραμματίσει δρομολόγια την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν επί σειρά ετών.
Κατά συνέπεια, δεμένα θα παραμείνουν ανήμερα του Πάσχα τα πλοία, flyingcat και ιπτάμενα δελφίνια που κινούνται στη θαλάσσια γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια την μέρα του Πάσχα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα του Πάσχα, το flyingcat θα αποπλεύσει από Βόλο για τα νησιά στις 12.00 το μεσημέρι και ο «Απόλλων» στις 4.30 το απόγευμα.

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά την Ανάσταση

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά την Ανάσταση

Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟ  ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥΤο Άγιο Φως έφτασε στη Σκιάθο ανήμερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις 19-4-2014, αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα μέσω Αθήνας, χάρη στη μέριμνα του κ. Αντρέα Ποταμιάνου.
Εδώ και χρόνια, κάθε Μεγάλο Σάββατο, ο κ. Αντρέας Ποταμιάνος ναυλώνει αεροπλάνο με δικά του έξοδα, το οποίο φέρνει το Άγιο Φως από την Αθήνα μόλις φτάσει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα την ίδια μέρα.
Το παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο της Σκιάθου οι ιερείς του νησιού μαζί με το Δήμαρχο της Σκιάθου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προϊσταμένους των Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου