Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Την αγανάκτηση και την οργή για την αδράνεια που έχουν επιδείξει κυβέρνηση και Δήμος Βόλου σε όλα σχεδόν τα ανοιχτά θέματα που τους απασχολούν, εξέφρασαν στον επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου καθώς και ο Διευθυντής και εργαζόμενοι στο κατάστημα κράτησης νέων Βόλου.
Συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή και τις ευχές συναδέλφων του στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για επιτυχία στις Δημοτικές Εκλογές, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, πλαισιωμένος από κλιμάκιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης και αφορούν: την υπερφορολόγηση των δικηγόρων με 26% από το πρώτο ευρώ, την αδυναμία να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές παλιοί και νέοι δικηγόροι με συνέπεια το ποσοστό ανασφάλιστων να αγγίζει το 50%, τον εμπαιγμό τους στο κτιριακό πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου καθώς ελλείψει διασφαλισμένης χρηματοδότησης, κατατίθενται κατά καιρούς μόνο σενάρια για επεκτάσεις, νέες χωροθετήσεις κ.α.

«Με τέτοια παρελκυστική τακτική και το πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου διαιωνίζεται και αντιπαραθέσεις υποδαυλίζονται ώστε να μην προκύπτει κοινά αποδεκτή λύση», ανέφεραν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης, ζητώντας από τον συνάδελφό τους Μαργαρίτη Πατσιαντά να αναλάβει ως αυριανός Δήμαρχος Βόλου, την πρωτοβουλία για οριστική και λειτουργική λύση στο κτιριολογικό πρόβλημα.
Αναφέρθηκαν ακόμη στην εξωστρέφεια του Συλλόγου και τη συμβολή του στην κοινωνική αλληλεγγύη (προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, παροχή ιματισμού και γευμάτων σε απόρους κ.α) και ζήτησαν από τη νέα Δημοτική Αρχή Βόλου να συντονίσει όλους τους φορείς στην προσπάθεια ανάταξης της πόλης και του Δήμου.
«Η ιστορία του καθενός μας, γράφεται με συμμετοχή, θέληση, αποφασιστικότητα, ρήξεις και ανατροπές. Στέλνετε το μήνυμα σε κάθε συμπολίτισσα, σε κάθε συμπολίτη, να κάνει την οργή του πολιτική πράξη. Να μην πέσει στην παγίδα της ανοχής και της αποχής. Να μην πέσει στην παγίδα ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό θέλει το σύστημα σήμερα για να αποτρέψει την ανατροπή.
Εσείς όμως στέλνετε ηχηρό μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο στις 18 Μάη. Τελειώνουμε με όσους εμπαίζουν την τοπική κοινωνία, όσους επιχειρούν να ακυρώσουν το θεσμικό ρόλο φορέων, όσους κρατούν την πόλη καθηλωμένη», τόνισε ο κ. Πατσιαντάς και κάλεσε τον Δικηγορικό κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης νέων
Με το Διευθυντή κ. Β. Αποστολάκη και το σωφρονιστικό προσωπικό του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Βόλου, στην οδό Μεταμορφώσεως, συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Συνοδευόμενος από υποψήφιες και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι του καταστήματος, οι οποίοι, όπως όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος καθώς δεν θεωρούνται ένστολο προσωπικό.
«Είναι γνωστές οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και αυξημένης επικινδυνότητας των σωφρονιστικών υπαλλήλων όπως και οι τραγικές μειώσεις αποδοχών τους. Είναι σημαντικό το κοινωνικό και σωφρονιστικό έργο που επιτελείται εδώ στο Ειδικό Κατάστημα κράτησης νέων Βόλου. Ελάτε να διεκδικήσουμε μαζί, δυνατά την ανατροπή για να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χθες θεωρούνταν αυτονόητα.
Μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, για να δρομολογήσουν την πλήρη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σε μια συνολική προσπάθεια αποδόμησης και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, εμείς προτάσσουμε τους αγώνες των εργαζομένων και το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει αφετηρία για μαζικούς, ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων, για την αλλαγή στον Δήμο και την πόλη, για την αλλαγή στη ζωή μας.»
Αναφορικά τέλος με το χρόνιο ζήτημα της μετεγκατάστασης ή μη του καταστήματος κράτησης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς επισήμανε πως πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα και αν προκύψει αναγκαιότητα μετεγκατάστασης, να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Πολεοδομικού Σχεδιασμού εντός του αστικού ιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger