Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε στις κυρώσεις της Ιαπωνίας

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε στις κυρώσεις της Ιαπωνίας
Ρωσία: Θα αντιδράσουμε στις κυρώσεις της Ιαπωνίας

Η Ρωσία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της Ιαπωνίας να επιβάλει την απαγόρευση της έκδοσης θεώρησης εισόδου (βίζα) για 23 Ρώσους πολίτες και σημείωσε ότι θα αντιδράσει «σε αυτό το αδέξιο βήμα, που έκανε το Τόκιο υπό τις πιέσεις της Δύσης».
«Η Μόσχα βλέπει με απογοήτευση την απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις κατά ορισμένων Ρώσων πολιτών και φυσικά αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

«Αυτό το αδέξιο βήμα ελήφθη σαφώς υπό εξωτερική πίεση και αντιβαίνει στις δηλώσεις του Τόκιο για την σημασία που έχει η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Είναι αντιπαραγωγικό να μας μιλούν με την γλώσσα των κυρώσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα επιτρέψει την άμβλυνση της έντασης στην Ουκρανία.
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την έκδοση βίζας για 23 Ρώσους λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίσει ποιους αφορά το μέτρο αυτό. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μερικοί αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης βρίσκονται μεταξύ αυτών στους οποίους επιβλήθηκαν οι κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger