Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΜΠΟΥΤΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ



Σε δήλωσή του για την απεργιακή κινητοποίηση στις λαϊκές αγορές, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, σημειώνει: “ ΕΕ, Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να περάσει, ολοκληρωτικά, το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ.
Ο ρόλος του άμεσου “εκτελεστή” των φτωχών λαϊκατζήδων ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση, καθώς, στο πνεύμα του "Καλλικράτη", έχει μεταφερθεί στους δήμους η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Ετσι δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών - μικροεπαγγελματιών, με το δόκανο του κάθε δήμου, που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την απεργιακή κινητοποίηση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, που αντιδρούν, αγωνιστικά, στο νομοσχέδιο που τους καταστρέφει.
Τους καλούμε να συντονιστούν με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους.
Τους καλούμε να καταδικάσουν, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της Κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που περνάει και μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μετατρέποντας την ψήφο τους σε βόλι εναντίον όλων των διαχειριστών και υποστηρικτών της πολιτικής που τους «έβαλε για ξεπάστρεμα»”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger