Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Όλοι στις 30/4 στο πλευρό των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης


Tην Τετάρτη 30 Απρίλη στο Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη μετά από μήνυση του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Ανδριόπουλου.
Η Συγκέντρωση συμπαράστασης θα ξεκινήσει στις 9πμ έξω από το χώρο των Δικαστηρίων.
 
Η μήνυση κατά της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιας Δημάρχου Νίκαιας με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», του Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας επίσης μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη της Εργατικής Αλληλεγγύης και επίσης υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά των μηνύσεων κατά αγωνιστών της αριστεράς, συνδικαλιστών και αριστερών εντύπων
 
Ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος υπεράσπισης της Εργατικής Αλληλεγγύης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Δευτέρα 28/4 αρχικά εξήγησε ότι η μήνυση προέρχεται από «έναν τυπικό εκπρόσωπο ενός νέου μοντέλου που εφαρμόζει η άκρα δεξιά. Είναι ένας ακροδεξιός νομικός ακτιβισμός. Είναι ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα της Κατερίνας Θωίδου τον έχει συκοφαντήσει επειδή το άρθρο έλεγε ότι καθ’ υπόδειξη όλης της μεγάλης ομάδας των ακροδεξιών έχει υποβάλει την προσφυγή στο ΣτΕ και εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση».
 
Στη συνέχεια θύμισε ότι παρόμοιο δημοσίευμα υπήρχε και στην εφημερίδα Καθημερινή πριν από το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης όπου αναφερόταν ότι ο Ανδριόπουλος είναι συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
 
Είπε χαρακτηριστικά ότι ενώ στην Καθημερινή ζήτησε απλά επανόρθωση, μήνυσε «άμεσα την Εργατική Αλληλεγγύη μέσα στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού, φασιστικού νομικού εξτρεμισμού». Συνέχισε λέγοντας για τον Ανδριόπουλο ότι «οι δημόσιες πράξεις του προδίδουν την αλήθεια του δημοσιεύματος, αλλά και οι ομολογίες των δικών του συνεργατών και ομοϊδεατών».
 
Ο Ανδριόπουλος είχε μηνύσει την ΟΛΜΕ, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τον Σάββα Μιχαήλ, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους επειδή οργάνωναν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια απέναντι στα ρατσιστικά πογκρόμ που οργάνωνε ο ίδιος μαζί με την Σκορδέλη, τον Παναγιώταρο και άλλους ως «Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Επίσης, είχε μηνύσει τους 170 βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση για «εσχάτη προδοσία», ενώ την ίδια περίοδο κατέθεσε και την προσφυγή. Όλοι αύριο στο πλευρό των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης.
Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Όλοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Τετάρτη 30 Απρίλη στις 9πμ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger