Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Ρεάλ Μαδρίτης στον Τελικό μετά το επιβλητικό (4-0)

Η Ρεάλ Μαδρίτης στον Τελικό
Η Ρεάλ Μαδρίτης στον Τελικό
Η Ρεάλ εξασφάλισε το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τον τελικό της Λισαβόνας, μετά το επιβλητικό (4-0) πέρασμά της από το Μόναχο, αποκαθηλώνοντας την Μπάγερν από την κορυφή της Ευρώπης.
«Αουτσάιντερ» μόνο στα χαρτιά αποδείχτηκε η «βασίλισσα» η οποία εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάστηκε στο παιχνίδι και με τρία απανωτά χτυπήματα, ζάλισε και έβγαλε «νοκ άουτ» τους Βαυαρούς.

Την αρχή έκανε ο Σέρχιο Ράμος στο 16', ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ του Μόντριτς και με κεφαλιά έκανε το 1-0 «παγώνοντας» το θερμό κοινό του Μονάχου.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρεάλ είχε την ευκαιρία από ακόμη ένα στημένο, να επιτύχει δεύτερο πλήγμα στο γόητρο των πρωταθλητών Ευρώπης και τα κατάφερε. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Πέπε «χάιδεψε» με το κεφάλι την μπάλα και ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά και πάλι από την «καρδιά» της βαυαρικής άμυνας, έκανε το 2-0 στο 20'.
Η Μπάγερν έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, με τους Ισπανούς να αναζητούν με «λύσσα» κι άλλο γκολ. Αυτή τη φορά τα κατάφεραν εφαρμόζοντας το σχέδιο της γρήγορης αντεπίθεσης. Την αποστολή εκτέλεσαν άψογα οι Μπέιλ και Ρονάλντο, με τον Ουαλό να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Πορτογάλο και αυτός από κοντά να νικά τον Νόιερ για το 3-0, προκαλώντας «εκκωφαντική» σιωπή στην «Allianz Arena».
Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη φετινή διοργάνωση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, καταρρίφθηκε εκ νέου, αφού ο CR7 με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, «σφραγίζοντας» τον θρίαμβο της «βασίλισσας», υποχρεώνοντας παράλληλα την Μπάγερν στην «βαρύτερη» εντός έδρας ήττα της, μετά το 1-4 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 1963.
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, η αυστηρή κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Τσάμπι Αλόνσο στο 38', γεγονός που του στερεί τη συμμετοχή του στον τελικό της Λισαβόνας την 24η Μαΐου.
Η Ρέαλ φτάνει σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια. Την τελευταία φορά είχε επικρατήσει στον τελικό της Γλασκώβης της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 1-0 χάρις στο γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν .
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρόος, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ (72' Πισάρο), Ριμπερί (72' Γκέτσε), Μάντζουκιτς (46' Μαρτίνεθ).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος (75' Βαράν), Πέπε, Κοεντράο, Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία (84' Κασεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Ίσκο).
ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger