Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο προεκλογικός κρετινισμός της κυβέρνησης δε θα περάσει!

«Ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού κρετινισμού η νέα προεκλογική αστειότητα της κυβέρνησης που ακούει στο όνομα «έξοδος στις αγορές» και «τέλος των μνημονίων». Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, η έκδοση ελληνικών ομολόγων λίγο -πολύ θα σημάνει το τέλος της εποχής των μνημονίων και αποδεικνύει ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο». Στο ίδιο κλίμα έρχονται και δηλώσεις στήριξης του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της Άλφα Μπανκ και διεθνών χρηματοπιστωτικών κύκλων…», αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
"Ξεπερνά τα όρια του θράσους το να διακηρύσσει κάποιος το «τέλος της εποχής του μνημονίου», όταν πριν 2 εβδομάδες ψήφισε ένα μίνι –μνημόνιο και όταν έχει γίνει σαφές ότι μετά τις εκλογές θα διαλυθούν όποιες κατακτήσεις εργαζομένων έχουν απομείνει! Και τι δεν έχει προαναγγελθεί επί της ουσίας για μετά τις 25 Μαΐου: απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, νέες απολύσεις στο δημόσιο και πλήθος άλλα μέτρα που θα κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων ακόμα χειρότερη, ακριβώς για να συνεχίσουν να ικανοποιούνται απρόσκοπτα οι υποχρεώσεις της χώρας στους δανειστές", γράφει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσθέτει.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΤ

Παιδίατρος στο Νοσοκομείο, στο Π.Ι. Αλοννήσου και στο Κ.Υ. Σκοπέλου


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν τρεις νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και για τα Κέντρα Υγείας, που υπάγονται σε αυτό.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, με βάση σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί από την Διοίκηση του ΑΓΝΒ στο υπουργείο Υγείας, προκηρύχθηκαν μία νέα θέση παιδιάτρου για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, μία νέα θέση Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και μία νέα θέση Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

«Ανοιχτή» παραμένει η τιμή του οβελία

alt
Στα περσινά επίπεδα επιθυμούν να διατηρήσουν τις τιμές των αμνοεριφίων ενόψει των εορτών του Πάσχα οι κρεοπώλες, δηλαδή στα 5,50-6 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και μεταξύ 7 και 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές,
«Ανοιχτή» παραμένει η τιμή του οβελία ενώ οι κτηνοτρόφοι «παλεύουν» για κάτι καλύτερο, ωστόσο ο αγώνας τους ενάντια στις πολυεθνικές δηλώνουν αμφότεροι ότι είναι κοινός.
Στην πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι, κατήγγειλαν για αθέμιτο ανταγωνισμό την πρακτική των πολυεθνικών και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που προβαίνουν σε επιθετικές προωθητικές κινήσεις λίγο πριν το Πάσχα, ενώ διερωτήθηκαν κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η τακτική τους.

Σποράδες Ανοίγει ο κύκλος των πτήσεων


Ανοίγει ο κύκλος των πτήσεωνΣτις 24 Απριλίου καταφθάνουν οι πρώτοι Ολλανδοί στο διεθνές αεροδρόμιο Σκιάθου
Σε κλίμα αισιοδοξίας και με θετικές σκέψεις ανοίγει στις 24 Απριλίου ο κύκλος των πτήσεων της φετινής σεζόν, με τους πρώτους Ολλανδούς να καταφθάνουν την προαναφερθείσα ημερομηνία στο νησί του Παπαδιαμάντη, ενόψει καλοκαιριού. Η αυλαία της τουριστικής σεζόν ανοίγει και φέτος με τους πρώτους Ολλανδούς τουρίστες, ενώ την Παρασκευή 2 Μαΐου αναμένονται πέντε συνολικά πτήσεις, οι πρώτες από Αγγλία, οι οποίες αναμένεται να μεταφέρουν περισσότερους από χίλιους Βρετανούς τουρίστες στο νησί.
Η γενική αίσθηση είναι ότι οι φετινές κρατήσεις είναι εμφανώς αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ήδη από την χειμερινή σεζόν, έχει δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας. Ο πρώτες πέντε πτήσεις από Βρετανία έχουν χωρητικότητα άνω των 150 ατόμων έκαστη, ενώ σε ορισμένα αεροσκάφη, η μέση χωρητικόητα σε επιβάτες είναι περί τα 200-210 άτομα, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της αυξημένης προσέλευσης ξένων επισκεπτών στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΓΑΜΉΘΗΚΕ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΕΙΜΏΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΕΡΚΕΛ ΓΡΟΥΣΟΥΖΑ

Υπό κατάργηση (;) το Τμήμα Παροχών στο ΙΚΑ


Υπό κατάργηση (;) το Τμήμα ΠαροχώνΕνας προϊστάμενος και ένας υπάλληλος για την εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι νεωτέρας
Δεν έχουν το θεό τους!!! Ελέω των όσων ψηφίστηκαν στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, αφήνουν το Τμήμα Παροχών στο ΙΚΑ Βόλου με έναν μόνο υπάλληλο και αυτό προς το παρόν διότι ουσιαστικά το τμήμα καταργείται και εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο θα απορροφηθεί και ο ΟΠΑΔ. Με εσωτερικές μετακινήσεις… θα επιχειρηθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ρεπορτάζ: BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Απογοήτευση χθες στο ΙΚΑ Βόλου. Μάτια σκυθρωπά και κεφάλια κατεβασμένα, μόλις κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση του ΙΚΑ η απόφαση για τις διαθεσιμότητες στους υπαλλήλους που εργάζονται στο ΙΚΑ και ειδικότερα στο Τμήμα Παροχών, όπου πλέον εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας οι 4 από τους πέντε υπαλλήλους και η υπηρεσία παραμένει με έναν προϊστάμενο και έναν υπάλληλο μέχρι να «μετακινηθούν» οι πέντε υπάλληλοι του ΟΠΑΔ που επίσης βάση του νέου πολυνομοσχεδίου καταργείται και το προσωπικό μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ «Αντίο» είπε στο Λιμεναρχείο Βόλου ο Κώστας Γανωτής

Αποστρατεύτηκε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας

ΓΑΝΩΤΗΣ
Σε μια συγκινητική και λιτή εκδήλωση, που έγινε σήμερα το μεσημέρι, ανάμεσα σε συναδέλφους του και ορισμένους φίλους, ο μέχρι πρότινος υπολιμενάρχης Βόλου Κώστας Γανωτής είπε «αντίο», καθώς αποστρατεύεται μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στο Λιμενικό Σώμα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος και ο μικρός του γιός (ο μεγάλος του γιός υπηρετεί στη σχολή αξιωματικών του Λιμενικού), ο πνευματικός του πατέρας Θεόδωρος Μπαντάκας, διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, όπως και συνάδελφοί του λιμενικοί, αλλά και εκπρόσωποι των λιμενεργατών και των ναυτικών πρακτόρων, με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ για κτιριακή κατάσταση των σχολικών μονάδων Σκοπέλου


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους  κ. κ. Υπουργούς: 
-Παιδείας
-Εσωτερικών

Θέμα: Κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σκοπέλου και ανάγκη αύξηση της χρηματοδότησης προς κάλυψη των αναγκών τους
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει, ως αναφορά, το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, στις 18/03/2014, με Αρ. Πρωτ.:2287, σχετικό με την κτιριακή κατάσταση των σχολικών μονάδων του νησιού και την επιτακτική ανάγκη  αύξησης της χρηματοδότησης για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - Σύγκληση της 07ης Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ • ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ • efimeridasporades

ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης: Δεν σέβεται την Βουλή ο Στουρνάρας

ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης: Δεν σέβεται την Βουλή ο Στουρνάρας
ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης: Δεν σέβεται την Βουλή ο Στουρνάρας
Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Σκόπελο, και όχι για την καρέκλα από τούς υποψηφίους δημάρχους?

Η Ανγκελα Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να ...ψηφίσει Σαμαρά ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ & μας αγοράζουνOι πολίτες της χώρας το τελευταίο διήμερο παρακολουθούν ένα καλοστημένο θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές τις αγορές, την Ανγκελα Μέρκελ, τους δανειστές, σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Ολους εκείνους δηλαδή που από το 2010 μέχρι σήμερα μας πουλάνε και μας αγοράζουν, πρώτα με το Μνημόνιο και τώρα με την εσπευσμένη έξοδο στις αγορές, που δεν στηρίζεται όμως σε πραγματικά βελτιωμένα οικονομικά δεδομένα αλλά γίνεται αφ'ενός μεν για τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, αφ'ετέρου για να μπορεί η Μέρκελ να υποστηρίξει στη χώρα της ότι η πολιτική λιτότητας που επέβαλε στην Ελλάδα έχει αποδώσει. Πλήρες θέμα...

Ο Τσίπρας είδε… Μπαρτσελόνα

Ο Τσίπρας είδε… Μπαρτσελόνα
Ο Τσίπρας είδε… Μπαρτσελόνα
Ξάφνιασε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βέλγος δημοσιογράφος που τον ρώτησε χθες αν παρακολούθησε το προχθεσινό ντιμπέιτ των συνυποψηφίων του, Σουλτς και Γιούνκερ.

Αγορές σου έρχομαι (Να φορέσω το τσίγκινο σωβρακάκι)

Τελικά συνέβη το μοιραίο. Βγήκαμε στις αγορές με φόρα. Αφού ουρά έκαναν οι αγορές για να μας δανείσουν. Γιατί οι αγορές δεν είναι βλαμμένες. Ξέρουν τι τους γίνεται. Πάνε στα σίγουρα αφού πλέον από την Ελλάδα δεν μένει κανένας ζημιωμένος. Ας είναι καλά το ΔΝΤ,  η Ε.Ε. και τα μνημόνια. Γιατί η Ελλάδα τα ξεπληρώνει τα χρέη της και με το παραπάνω. Οι Έλληνες είναι να μην συνηθίσουν κάτι. Αν συνηθίσουν να ξεχρεώνουν, είναι ικανοί να... 
βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αποστρατεύονται ο αστυνομικός διευθυντής και ο α’ υποδιευθυντής Μαγνησίας

ΤΑΜΒΑΚΗΣ
Αποστρατεύονται ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιώργος Ταμβάκης και ο α’ υποδιευθυντής, με το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή Βασίλης Γιαννουλής, μετά τις κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία. Χρέη αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας θα εκτελεί ο μέχρι πρότινος β’ υποδιευθυντής Γιάννης Τόλιας.

ΑΕΚ: Πρώτα προπονητής, μετά οι υπόλοιπες μεταγραφές

Αλλαγές στο παιχνίδι με τον Αστέρα Βάρης
ΑΕΚ: Πρώτα προπονητής, μετά οι υπόλοιπες μεταγραφές

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ πλέον να ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή - «Ανοικτό» του Δέλλα, αλλά το πιθανότερο είναι να αναλάβει άλλος για τη νέα σεζόν - Από αυτόν θα εξαρτηθούν και οι επόμενες μεταγραφές

Ωρέ που πάμε... στις αγορές!

Μοντάζ Alex Papas

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»...

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»...
   Πρώτο: «Οι αγορές σκίζουν τα Μνημόνια» πανηγύριζαν χτες τα «Νέα». Αυτό είναι και το γενικότερο πνεύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας με την οποία καλλιεργείται μια αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας με αφορμή την περίφημη «έξοδο στις αγορές». Ποια είναι η αλήθεια, όμως: Σύμφωνα με τον Κανονισμό 472/2013 της ΕΕ τα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν τύχει «χρηματοδοτικής συνδρομής» θα τελούν υπό καθεστώς «εποπτείας» και «ενισχυμένης επιτήρησης» έως ότου αποπληρώσουν τουλάχιστον το 75% του χρέους τους.

Η έξοδος του Μεσολογγίου και η σύγχρονη Ελλάδα

Γιορτάζουμε και πάλι φέτος την επέτειο της ηρωικής εξόδου των υπερασπιστών του Μεσολογγίου. Θα εκφωνηθούν, για μια ακόμη φορά, δεκάδες πανηγυρικοί λόγοι και θα χυθεί, πάλι, πολύ περισσότερο μελάνι σε άρθρα και δημοσιεύματα που θα ….
εξυμνούν την ηρωική στάση αυτών που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθεροι παρά να συνθηκολογήσουν με τον εχθρό κατακτητή.
Αναλογιζόμενος, όμως, τα τεκταινόμενα στη σύγχρονη Ελλάδα, την Ελλάδα των μνημονίων, σκέπτομαι: Μήπως οι άνθρωποι εκείνοι δεν ήταν ήρωες, αλλά απλώς ανόητοι ρομαντικοί; Αν είχαν την ικανότητα να προβλέψουν το μέλλον και να δουν τη συμπεριφορά μας, ημών των νεοελλήνων, ίσως είχαν ενεργήσει διαφορετικά.
Θα μπορούσαν, τότε, να διαλέξουν τη φρόνιμη οδό του συμβιβασμού, τη λύση της παράδοσης της πόλης με ταυτόχρονη ασφαλή αποχώρηση τους από αυτήν, όπως συχνά τους προτάθηκε από τους Τούρκους πολιορκητές. Και θα το έκαναν αυτό βλέποντας εμάς, να παραδίδουμε ολόκληρη χώρα, αυτήν που εκείνοι έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν, στους ξένους πιστωτές μας ως ενέχυρο για τα δάνεια που μας έδωσαν. Αυτοί όμως τι απάντησαν, οι ανόητοι και αδιάλλακτοι:
«Τα κλειδιά της πόλης είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΗ

Αθλητικές μεταδόσεις (11/04/2014)
Εορτή του Αγίου Αντίπα του Επισκόπου Περγάμου

Εορτή του Αγίου Αντίπα του Επισκόπου Περγάμου Γιορτάζουμε σήμερα 11 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αντίπα του Επισκόπου Περγάμου.
Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Αντίπας έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διομιτιανού (81 - 96 μ.Χ.). Ήταν σύγχρονος των Αγίων Αποστόλων, οι οποίοι και τον χειροτόνησαν Επίσκοπο της Εκκλησίας της Περγάμου, όταν ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Ιωάννης ήταν εξόριστος στην Πάτμο. Στην Αποκάλυψη ο Άγιος Αντίπας αποκαλείται από τον Απόστολο Ιωάννη πιστός ιερέας και μάρτυρας (Αποκάλυψη

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου