Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!

periptero_kleisto_391837406

Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.
Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.

Γιατί πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από τη Λαμία;

Γιατί πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από τη Λαμία;
Γιατί πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από τη Λαμία; 
Στρατιωτική άσκηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της Λαμίας να ανησυχήσουν, καθώς έβλεπαν όλη την ημέρα να πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα.

Σε περιοδεία στις Σποράδες είχαν συνάντηση με τους υπεύθυνους στο Δασαρχείο Σκοπέλου,

Σε περιοδεία στις ΣποράδεςΑπό την «Οικολογική Θεσσαλία - Ανοιχτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Περιοδεία στις Σποράδες πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, από 6 ως 8 Απριλίου, η περιφερειακή κίνηση «Οικολογική Θεσσαλία - Ανοιχτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση». Χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νησί της Σκιάθου από τον κ. Νίκο Πουτσιάκα, υποψήφιο Περιφερειάρχη, και την κα. Κωνσταντίνα Κοσμίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων.
Αρχικά, υλοποιήθηκε συνάντηση με τους υπεύθυνους στο Δασαρχείο Σκοπέλου, όπου αναδείχτηκαν τα προβλήματα και διατυπώθηκαν από τους υπεύθυνους οι ανησυχίες τους για την επικείμενη

Προς κ. Γκουτζαμάνη και όχι μόνο!
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Έκπληκτοι διαβάσαμε την πρωτοφανή διαταγή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία απαγορεύει την δημοσιοποίηση υλικού που μπορεί να ενοχοποιεί Κυβερνητικά στελέχη με Δικαστικούς και όχι μόνο.

Η κ. Εισαγγελέας η οποία κατά τον κ. Μπαλτάκο ενήργησε ως “Θεούσα” (με την προτροπή των 2 υπουργών του κ. Αθανασίου και του κ. Δένδια και όχι με επαρκή στοιχεία) έκλεισε στην φυλακή Έλληνες βουλευτές οπότε αντί να παραιτηθεί (μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση) ή έστω να διατάξει έρευνα σε βάθος μια και είναι και η ίδια εμπλεκόμενη  έβγαλε αυτή την απαράδεκτη οδηγία θυμίζοντας εποχές Δικτατορίας.

ΣΟΚ γνωστός ηθοποιός Πέθανε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Πέθανε ηθοποιός στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Πέθανε ηθοποιός στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Πέθανε ο ηθοποιός Λάκης Ξάνθης, ο οποίος πήγαινε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Τρίκαλα για να δει την αδελφή του, όπως αναφέρει το trikalaweb.

Watch Chelsea FC vs Paris Saint-Germain Live Stream free

Watch Borussia Dortmund vs Real Madrid live stream free

Κασσιόπη Ολυμπιακός Βόλου | Live

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


Άρθρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Ντούρου Στάθη με το συνδυασμό της "Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή"Ο «Καλλικράτης» των manager

  Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ένας μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων (πολλές από αυτές κοινωνικής πολιτικής) μεταφέρθηκε, από το κεντρικό στο τοπικό κράτος με επιδίωξη αρχικά την υποβάθμιση, την υποταγή τους σε ανταποδοτικά πλαίσια και την κατάργηση του δωρεάν κοινωνικού τους χαρακτήρα και τελικά τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους. Το σφράγισμα αυτής της διαδικασίας έγινε με την τεράστια μείωση της  χρηματοδότησης  των δήμων και  των  περιφερειών   ( ουσιαστική κατάργηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, μειώσεις πάνω από 60% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων), ελέω χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο υπηρεσίες όπως παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μεταφορές μαθητών, ΚΑΠΗ, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, περιβάλλον, δωρεάν προγράμματα μαζικού αθλητισμού, δημοτικά ωδεία και άλλες πολιτιστικές δομές, η λειτουργία και η συντήρηση των σχολείων, μπήκαν σε δοκιμασία λειτουργίας και ιδιωτικοποίησης.
Την ίδια στιγμή, η σχεδόν αποκλειστική χρηματοδότηση (σε ποσοστό 75%) του τοπικού κράτους από το ΕΣΠΑ και τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ, λειτούργησε ως «χείρα βοηθείας» για την υπαγωγή του τοπικού κράτους σε «πρωτοπόρο» θεμελιωτή όλου του «οπλοστασίου» των μνημονίων, ενάντια στα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας (π.χ. κατάργηση των εναπομείναντων εργατικών δικαιωμάτων μέσω της αλυσίδας διαθεσιμότητες-απολύσεις-«κοινωφελής εργασία»). Ταυτόχρονα τα «κριτήρια εκλεξιμότητας» των ΕΣΠΑ, προσανατολίζουν τα βασικά ποσά αυτών των χρηματοδοτήσεων, όχι στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά στην ενίσχυση των ισχυρών μερίδων του τοπικού κεφαλαίου (αγροτοδιατροφικό, «αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», ΑΚΤΩΡ κ.τ.λ). Ο «Καλλικράτης» μέσα και από την πιο άμεση εμπλοκή του με την ΕΕ, δημιούργησε τους όρους, να λειτουργούν οι περιφέρειες και οι δήμοι σαν εταιρείες και για τις εταιρείες.

Αγώνας για ανατροπή, όχι διαχείριση και υποταγή

 Αναγκαίος ο αντικαπιταλιστικός δρόμος για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα
του Αντώνη Δραγανίγου 
Οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται. Η υπόθεση Μπαλτάκου αποκαλύπτει όσο πιο καθαρά γίνεται τη βροµιά της Ν∆ και των φασιστών, ενός ολόκληρου συστήµατος που δουλεύει χέρι-χέρι για να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση για τα συµφέροντα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Κατ’ αρχάς αποκαλύπτει τη σχέση αγάπης της Ν∆ µε τη Xρυσή Αυγή, φανερώνοντας πόσο κάλπικος είναι ο όψιµος «αντιφασισµός» της. ∆είχνει ότι η πολύχρονη απόλυτη ατιµωρησία των φασιστών στις επιδροµές και τις δολοφονίες είχε κάλυψη από ψηλά, αν όχι την άµεση συνέργεια της Ν∆ του Μπαλτάκου και του Σαµαρά.

ΦΙΜΩΤΡΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΧΑΝΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΣΙΠΡΑΣ: “Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ”(ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ)

avgi-fimotro

“Επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ομαλότητα” χαρακτήρισε μιλώντας χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τον Α. Σαμαρά, ο Α. Τσίπρας με αφορμή τις αποκαλύψεις για Μπαλτάκο και Χρυσή Αυγή. “Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:”Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη δημοκρατία.Επικίνδυνος για την

Λιγότερες γαλάζιες σημαίες στη Σκιάθο

Λιγότερες γαλάζιες σημαίες στη ΣκιάθοΠρωτοβουλίες τοπικών Συλλόγων για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων
Η μείωση του αριθμού των ακτών της Σκιάθου που κατέχουν γαλάζιες σημαίες, η οποία σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οφείλεται «στην αδυναμία του Δήμου να στηρίξει την υποψηφιότητα των ακτών» αποτέλεσε την αφορμή για την ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνουν η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Στην εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10:30πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, θα παρουσιασθούν τα προγράμματα «Γαλάζιες Σημαίες» που αφορά στις ακτές και «Green Key» που αφορά στα ξενοδοχεία.
«Αφορμή της πρωτοβουλίας μας είναι η δραματική μείωση των βραβεύσεων των ακτών της Σκιάθου με «Γαλάζιες Σημαίες» και η μικρή συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Green Key» επισημαίνουν οι διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης.

Βίντεο-φωτό από την κεντρική εκδήλωση στον Ακάδημο, 7/4

Το άνοιγμα της εκδήλωσης και η ομιλία της Δέσποινας Κουτσούμπα, υποψήφιας περιφερειάρχη στην Αττική με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή:


Εκλογική Διακήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ΕυρωεκλογέςΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ,
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ. 

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ  ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Εργαζόμενες / εργαζόμενοι,

Η προεκλογική περίοδος ανοίγει με την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου σε κρίση και αποσταθεροποίηση. Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν τον βαθύ εναγκαλισμό κυβέρνησης- Χρυσής Αυγής. Εξηγούν την ασυλία της εγκληματικής αυτής Χρυσής Αυγής για χρόνια. Επιβεβαιώνουν τις πλάτες της μέσα στις δυνάμεις του κράτους και της εξουσίας. Παράλληλα οι εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις δεν κοπάζουν. Με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στους δρόμους να παλεύουν για να τελειώσουνε με την πολιτική, των απολύσεων, της φτώχειας, και του αυταρχισμού που επιβάλλουν Σαμαράς-Βενιζέλος-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και με την ίδια την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία της ΤετάρτηςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

9 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ       ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο εδώ και τέσσερα χρόνια συστηματικά, μεθοδικά καταστρέφουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, οδηγούν τα μικρομεσαία στρώματα στην απόγνωση, τα λουκέτα και την ανεργία διευρύνοντας τις στρατιές των ανέργων.

ΑΕΚ: Θετικός ο Μανούσος

ΑΕΚ: Θετικός ο Μανούσος

Ο Γιώργος Μανούσος της Καλλονής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Football League με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο επιθετικός των νησιωτών είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό, «ART FM 90,6»:

«Το συμβόλαιο μου με την ομάδα ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, υπάρχουν κάποιες επαφές, αλλά τίποτα οριστικό ακόμα. Δεν θα είχα πρόβλημα να αγωνιστώ».

Αλλη μία δημοσκόπηση της GPO για το MEGA που προκαλεί κλαυσίγελο...

"Για γέλια και για κλάματα" μία ακόμα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA και συγκεκριμένα για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Τα "κλάματα" αφορούν το πόσο ανύπαρκτες και απορροφημένες από το σύστημα είναι οι ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων που αδυνατούν να παρουσιάσουν έστω και μία σοβαρή δημοσκόπηση που να ανταποκρίνεται σε αυτό που συλλαμβάνουν όλοι όσοι ζουν στην μικρή ελληνική κοινωνία και επιμένουν να δίνουν δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία "κομμένες και ραμμένες" στα μέτρα αυτού που τις παραγγέλνει.

Δείτε γιατί βγήκε όλος ο Στόλος στο Αιγαίο…

O

Ο Στόλος στο Αιγαίο από σήμερα και για τρεις ημέρες . Επισήμως “εκτελείται προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή των ασκήσεων:

Εορτή του Οσίου Κελεστίνου, του Πάπα Ρώμης

Εορτή του Οσίου Κελεστίνου, του Πάπα Ρώμης Γιορτάζουμε σήμερα 8 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Κελεστίνου, του Πάπα Ρώμης.

Ο Όσιος Κελεστίνος γεννήθηκε στη Ρώμη και τον πατέρα του τον έλεγαν Πρίσκο. Νωρίς, σαν διάκονος, είχε διακριθεί για την παιδεία του, την ευσέβεια και το θερμό ζήλο. Γι' αυτό μετά το θάνατο του Πάπα Βονιφατίου το 422, τον διαδέχτηκε στον Ποντιφικό θρόνο.

Αμέσως τότε παρενέβει στην Αφρική, στη Γαλατία και στη Καλαβρία, για να επιβάλει τους Ιερούς κανόνες στην εκλογή των επισκόπων. Υπήρξε ενεργητικότατος στην καταστολή διαφόρων αιρέσεων.

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 8 Απριλίου του 1950 ξεκινάει το πρώτο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.
2011-Πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών ο συντάκτης της αθλητικής εφημερίδας “Φίλαθλος” Λάζαρος Μουρκάκος, υιός του Νίκου Μουρκάκου, παράγοντα του Εθνικού.
2010-Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού κερδίζει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο κλειστό της Εργάνης, τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκο, παρότι χάνουν από την ρώσικη Ναντέζντα με 57-53 στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, κατακτούν το Κύπελλο, αφού στον πρώτο τελικό είχαν κερδίσει με 65-57 στη Ρωσία.

Η Microsoft βγάζει από την πρίζα το λειτουργικό σύστημα Windows XP

Εκτεθειμένοι στους χάκερ από την Τρίτη όσοι χρήστες μείνουν σε αυτό
Η Microsoft βγάζει από την πρίζα το λειτουργικό σύστημα Windows XP
Δεκατρία χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows XP, η Microsoft βγάζει από την πρίζα τo παρωχημένο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μένουν δυνητικά απροστάτευτοι καθώς οι χάκερ συνεχίζουν να ανακαλύπτουν κενά ασφάλειας.

Στο δικτυακό τόπο της Microsoft, το ρολόι μετρά αντίστροφα για τη διακοπή υποστήριξης των XP. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει ότι «πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας», καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις του λογισμικού και τεχνική υποστήριξη».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου