Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Χαλαζόπτωση στην Μαραθέα Καρδίτσας


Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα μεταξύ της περιοχής της Μαραθέας και της Κόρδας, στην Καρδίτσα. Το χαλάζι είχε μέγεθος στραγαλιού και προξένησε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής.
«Χτυπήθηκαν» καλλιέργειες με σιτηρά και τριφύλλι προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Η χαλαζόπτωση διήρκησε για 10 λεπτά περίπου και συνοδεύτηκε με δυνατή βροχή.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και ζητείται από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να γίνει εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ
Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

Καταργείται το «πορτοκαλί» βιβλίο


Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας καταργείται για περίπου 200.000 επιχειρήσεις η υποχρέωση τήρησης του λεγόμενου «πορτοκαλί» βιβλίου, για την καταχώρηση νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.
Το βιβλίο νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού καταργείται μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και πλέον, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, κανένας εργοδότης δεν χρειάζεται να τηρεί το συγκεκριμένο βιβλίο που για χρόνια αποτέλεσε αιτία σοβαρών δικαστικών διενέξεων και τριβών με τις υπηρεσίες του υπουργείου.
Όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου για το διασταυρωτικό και ελεγκτικό έργο τους περιέχονται πλέον στην «Εργάνη».

Θετικές ενδείξεις από τη γερμανική αγορά

Θετικές ενδείξεις από τη γερμανική αγορά Την έκθεση του ΕΟΤ Γερμανίας για την τουριστική αγορά της Γερμανίας 2012/1023 παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2014.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους «νικητές» της τουριστικής περιόδου 2012/2013, ως ο δεύτερος πιο ωφελημένος προορισμός του 2013 από τη γερμανική τουριστική αγορά. Μετά την Ισπανία που αύξησε το μερίδιο της κατά 1,1% και εξακολουθεί να είναι ο πιο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, έρχεται η Ελλάδα με 0,5% αύξηση, ενώ οι υπόλοιποι αγαπημένοι προορισμοί Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία και Κροατία παρουσιάζουν μείωση.

Πάτρα: Αποφυλακίστηκε με όρους και άρχισε να αρπάζει τσάντες

Πάτρα: Αποφυλακίστηκε με όρους και άρχισε να αρπάζει τσάντες

Ο 43χρονος δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών, κινούνταν με μια μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού και πλησίαζε από πίσω τα ανυποψίαστα θύματά του

Αμετανόητος αποδείχθηκε ένας 43χρονος που αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους, αφού εξέτισε μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί για αρπαγές τσαντών. Μόλις βγήκε από τη φυλακή άρχισε πάλι τα ίδια με αποτέλεσμα να συλληφθεί ξανά.

Στηρίζει με αντάλλαγμα την προοδευτική στροφή

Ο Ευ. Βενιζέλος θα κάνει το παν για την ενίσχυση του προοδευτικού πόλου στην κυβέρνηση μέσω και της παρου­σίας της Ελιάς στις ευρωεκλογές Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη όταν «έσκασε» στην Αθήνα η «βόμβα» της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας Κασιδιάρη - Μπαλτάκου.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα κάνει το παν για την ενίσχυση του προοδευτικού πόλου στην κυβέρνηση μέσω και της παρου­σίας της Ελιάς στις ευρωεκλογές
Μάλιστα ήταν εντός της αίθουσας της Συνόδου ΕΕ - Αφρικής και είχε όπως πάντα μπροστά του το προσωπικό του τάμπλετ, ανοιχτό στη σελίδα υποδοχής των μηνυμάτων.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα -από την τελευταία ματιά- έλαβε δύο πανομοιότυπα ηλεκτρονικά μηνύματα με την ένδειξη «επείγον». Ηταν από τον Τάκη Ρήγα (γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) και τον Δημήτρη Καρύδη (γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ) που ανέλαβαν να τον ενημερώσουν για τον σάλο που είχε ήδη προκαλέσει στην Ολομέλεια, στα γραφεία και στους διαδρόμους της Βουλής το βιντεοσκοπημένο τετ-α-τετ του πρώην πια γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Γέροντας Παΐσιος: «Η Αγία Μαρία η Αιγυπτία μαρτύριο δεν έχει, οπότε το γλυτώνεις. Έχει όμως άσκηση, να την μιμηθείς»

Γέροντας Παΐσιος: «Η Αγία Μαρία η Αιγυπτία μαρτύριο δεν έχει, οπότε το γλυτώνεις. Έχει όμως άσκηση, να την μιμηθείς» Η μελέτη του βίου του Αγίου της ημέρας, και γενικά των Συναξαρίων, πολύ βοηθάει, γιατί θερμαίνεται η ψυχή και παρακινείται να μιμηθεί τους Αγίους. Αφήνει τότε ο άνθρωπος στην άκρη κάθε είδους κακομοιριά και προχωρεί με λεβεντιά. Τα Συναξάρια βοηθούν στην ανδρεία την ψυχική, ακόμη και στο μαρτύριο.

Ρύπανση από ημιβύθιση σκάφους

Ρύπανση από ημιβύθιση σκάφους στη Σαλαμίνα

Την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους και την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμένα «ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ», διαπίστωσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας.
Άμεσα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε στο σημείο διαπιστώνοντας την ημιβύθιση του Θ/Γ-Α/Ψ «ΝΟΤΟΣ» Ν.Π. 5329, από την οποία είχε προκληθεί ελαφρά ρύπανση περίπου πενήντα (50) τ.μ. διασπώμενη σε λωρίδες ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής.

Είναι ύψιστη τιμή, αλλά…!

Είναι ύψιστη τιμή, αλλά…!

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μου έκανε πρόταση να αναμειχθώ στα του Δήμου, εξεπλάγην. Όχι γιατί αυτά δεν γίνονται συχνά, αλλά γιατί εγώ ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα «έμπαινα» για οποιοδήποτε λόγο στην πολιτική.
Θέλω να ξεκαθαρίσω, πως ποτέ δεν είχα σχέσεις φιλικές με πολιτικά πρόσωπα. Με όσους πολιτικούς συναναστρεφόμουν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, πάντα υπήρχε η απόσταση που πρέπει ανάμεσα σε έναν δημοσιογράφο και σε  έναν άνθρωπο της εξουσίας.

Στάση εργασίας αύριο στα λιμάνια

Σε στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια, από τις 7πμ έως τις 11πμ, κατέρχονται τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οργανώνουν και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 8:30πμ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ…

Οι συνδικαλιστές απεργούν, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν!

* Δάσκαλοι και καθηγητές, φοβούμενοι τη σύνδεση της αυτοαξιολόγησης με την ατομική αξιολόγηση και την αξιοποίησή της μελλοντικά, συμμετέχουν στη διαδικασία

 
Μέσω της δικαστικής οδού θα επιχειρήσουν πλέον οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) να «μπλοκάρουν» νομικά την απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου, να προχωρήσει τελικά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας με τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης.

Εξιχνίαση δολοφονίας 78χρονης

Φωτογραφία για Κιλκίς: Εξιχνίαση δολοφονίας 78χρονης
Την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 78χρονης στο χρονικό διάστημα 25-27 Ιανουαρίου 2014 στη Γουμένισσα Κιλκίς πέτυχαν άντρες του τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός 29 ετών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή ενός τουλάχιστον έτερου άγνωστου δράστη.

ΜΙΤΣΕΛ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Φωτογραφία για ΜΙΤΣΕΛ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο Μίτσελ που τα... έβαλε με τους παίκτες του και στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στην ανάπαυλα δεν έψαξε για καμία δικαιολογία μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Ο Ισπανός τεχνικός, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ενώ ανέφερε ότι οι παίκτες του δεν έκαναν τίποτα καλό στο παιχνίδι.

Πάτρα: Τεμπονέρας και Γαλανάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία για Πάτρα: Τεμπονέρας και Γαλανάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Εβδομάδα των ευρω-υποψηφιοτήτων η τρέχουσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι έτοιμο σε μία εβδομάδα από σήμερα!

Σε επίπεδο κορυφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταβάλλεται προσπάθεια, οι κομματικές υποψηφιότητες να είναι σχεδόν μισές-μισές με τις εξωκομματικές. Στόχος είναι για τους μεν εξωκομματικούς να υπάρξει συμφωνία από όλες τις πλευρές, για τους δε εσωκομματικούς να γίνει ψηφοφορία -αν χρειαστεί- στη διήμερη Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει στις 12 και 13 Απριλίου.

Αφγανιστάν: 162 γραπτές καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές

Φωτογραφία για Αφγανιστάν: 162 γραπτές καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές

Η επιτροπή εκλογικών παραπόνων του Αφγανιστάν έχει λάβει 162 γραπτά αιτήματα τα οποία περιλαμβάνουν στοιχεία για απάτη ή άλλες παραβιάσεις κατά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών το Σάββατο.

Οι κατηγορίες σε σχέση με τις προεδρικές, αλλά και τις επαρχιακές εκλογές περιλαμβάνουν: αδυναμία πρόσβασης στα εκλογικά κέντρα, έλλειψη ψηφοδελτίων, πλαστές κάρτες ψηφοφορίας και πίεση από πολιτικές και εκλογικές αρχές να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψηφίους.

Επεισόδιο στο «Μες στην καλή χαρά» - Αγχωμένη η Σπυροπούλου προσπαθούσε να χωρίσει τους…

Επεισόδιο έγινε στον αέρα της εκπομπής «Μες στην καλή χαρά» και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έτρεχε και δεν έφτανε

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ... ΧΩΡΙΣ ΘΕΛΗΣΗ! ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το κίνητρο και το ιδανικό ξεκίνημα. Προηγήθηκε με δύο γκολ στο 14ο λεπτό και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού και παράλληλα την παραμονή

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0: Πήρε τον έξτρα βαθμό με Νάτχο

Με τον Νάτχο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, (ένα γκολ-μια ασίστ) ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο με φόντο τα

Άργος: Ληστεία από κουκουλοφόρο με πιστόλι

Πρωτοφανής ληστεία έγινε σήμερα στη 1:30 π. μ. στο περίπτερο του Θανάση Αρμπερώρη στην πλατεία Δερβενακίων(Σταροπάζαρο) του Άργους

Η αποκάλυψη μιας πολιτικής σκευωρίας

Φωτογραφία για Η αποκάλυψη μιας πολιτικής σκευωρίας
του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου για την εθνική εφημερίδα "Εμπρός"

Οι Αλήθειες του Τάκη Μπαλτάκου που διαψεύδει ο Τάκης Μπαλτάκος Με εξαίρεση ελάχιστους έντιμους δημοσιογράφους η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν ασχολείται με την ουσία των λόγων του Μπαλτάκου και κατά πόσον αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά για το εάν θα έπρεπε να συνομιλεί ο φίλος και άμεσος συνεργάτης του Σαμαρά με έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

"Πράσινο φως" για τον South Stream από το βουλγαρικό κοινοβούλιο

Φωτογραφία για Πράσινο φως για τον South Stream από το βουλγαρικό κοινοβούλιο
Το "πράσινο φως" για την υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εντός της βουλγαρικής επικράτειας, "άναψε" το κοινοβούλιο, ψηφίζοντας τροπολογία του Ενεργειακού Νόμου, η οποία καθιερώνει ειδικό καθεστώς του έργου.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 113 βουλευτές του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του φιλελεύθερου Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και του εθνικιστικού Ατάκα, ενώ κατά ψήφισαν 64 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, GERB.

Αυτοκτόνησε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Αυτοκτόνησε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
Αυτοκτόνησε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Τέλος στη ζωή του έβαλε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το θλιβερο συμβάν έκαναν γνωστό στο Twitter οι κρατούμενοι των φυλακών μέσω του λογαριασμού που διατηρούν.  Το γεγονός επιβεβαίωσε στο enikos.gr και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός.

Δελτίο τύπου για την περιοδεία της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» στη Σκόπελο


Κλιμάκιο της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ντούρο Στάθη, επισκεύτηκε τη Σκόπελο το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου. Συζήτησαν με κατοίκους του νησιού τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης , τα προβλήματα της Σκοπέλου και τα προβλήματα των εργαζομένων ,σε συγκέντρωση που έγινε στο Δημοτικό καφενείο. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την επίσκεψη:                       
Παρά την ύπαρξη σημαντικών παραγωγικών υποδομών στο νησί (πληθώρα τουριστικών εγκαταστάσεων, 180.000 ελαιόδεντρα, 100.000 δαμασκηνιές κ.τ.λ.), τα μνημόνια, η ΕΕ και ο Καλλικράτης διαμορφώνουν και εδώ μια εικόνα κοινωνικής καθίζησης ιδιαίτερα για τη νεολαία. Μια εικόνα που αναδεικνύει και τα αντίθετα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και του κεφαλαίου, που συγκρούονται μέσα στην καπιταλιστική κρίση.

TV10 - Στάθης Ντούρος και Γιώργος Παπαδάκης στην TV10 (" Ό,τι αξίζει " 3...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ταφόπλακα στις ύστατες ελπίδες πολιτικής επιβίωσης της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου αποτέλεσε η δημοσιοποίηση τμήματος της συνομιλίας που είχαν ο καρατομημένος πλέον γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, αφοσιωμένος φίλος του πρωθυπουργού επί τριάντα χρόνια, με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής και φιλοδοξούντα να αναδειχθεί σε αρχηγό της Ηλία Κασιδιάρη. Η αποκάλυψη της ύπαρξης καναλιών επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή σε τόσο υψηλό επίπεδο εξευτέλισε κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα μάτια των δεξιών ευρωπαίων εταίρων του, αφού προβαλλόταν ως δήθεν αδιάλλακτος εχθρός των νεοναζιστών και των ακροδεξιών.
Η προβολή του διαβόητου πλέον βίντεο στο διαδίκτυο προσέδωσε επίσης νέο κύρος στον ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ότι προ έτους ο Μπαλτάκος τον είχε απειλήσει πως η ΝΔ θα σχημάτιζε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή, αν παρίστατο ανάγκη μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο Ν. Τσούκαλης το είχε πει αυτό στην τηλεόραση του Σκάι πριν από ένα περίπου χρόνο. Αυτό όμως που φάνταζε τότε μια προσπάθεια συγκάλυψης της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά και δικαιολόγηση της αποχώρησης της δήθεν για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας έγινε τώρα φονικό πολιτικό όπλο κατά της ΝΔ. Ο γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης είναι… «υπερυπουργός» στην πράξη – και ο Μπαλτάκος ακόμη ισχυρότερος! Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να αμυνθεί με όλα τα φερέφωνά της να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι ο Μπαλτάκος δρούσε δήθεν με δική του πρωτοβουλία , χωρίς να ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις επαφές, τις συνομιλίες και τις ενέργειές του. Προβάλλουν το παραμύθι δήθεν ότι, ενώ ο Σαμαράς είναι… «ανελέητος εχθρός της ακροδεξιάς» έκανε μια «άτυχη επιλογή» γιατί ο Μπαλτάκος του βγήκε ακροδεξιός και αντί να υλοποιεί τη γραμμή Σαμαρά για διεύρυνση προς το Κέντρο αυτός μάζευε τους νεοναζί και τους νεοφασίστες!

Λιγότεροι και ακριβότεροι οι οβελίες

Λιγότεροι και ακριβότεροι οι οβελίες
Λιγότεροι και ακριβότεροι οι οβελίες
Το γεγονός ότι εφέτος συμπίπτει το Πάσχα των ορθοδόξων με αυτό των καθολικών βοηθά τις... εξαγωγές.
«Τσιμπημένος» αναμένεται να είναι ο οβελίας το εφετινό Πάσχα. Οι τιμές δεν αποκλείεται να αυξηθούν αρκετά καθώς οι ελλείψεις σε ελληνικά αλλά και σε εισαγόμενα αμνοερίφια εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικές. Τα οικονομικά προβλήματα των κτηνοτρόφων, η ξηρασία του περυσινού

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης


Εγκλωβισμένη μέσα σε ένα πλαίσιο κρατικού συγκεντρωτισμού, δαιδαλώδους πολυνομίας και χρονοβόρας γραφειοκρατίας, χωρίς αυτονομία στη διαχείριση των υποθέσεών της, η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα υπολειτουργεί. Περαιτέρω, η εφαρμογή από την τρόικα περιορισμών όσον αφορά στο βαθμό ελευθερίας σε αποφάσεις και στην εφαρμογή τους, καθώς και περικοπών στη χρηματοδότηση, συρρικνώνει τις δημοτικές υπηρεσίες ενώ υποβαθμίζει συνεχώς το περιβάλλον. Η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας.
Τα προβλήματα του δημαρχοκεντρικού μοντέλου εξουσίας, που εφαρμόζεται στη Χώρα μας εδώ και 30 χρόνια με πολλαπλές ήττες, αστοχίες και παθογένειες στο ιστορικό του, αναδύονται ως φούσκες από τα απύθμενα βάθη ενός ωκεανού μικροπολιτικών συμφερόντων. Αυταπόδεικτα χρεοκοπημένο, είναι ένα μοντέλο ανεξέλεγκτης διοίκησης, χωρίς έλεγχο και λογοδοσία, αυταρχικό και αδιαφανές, που δεν προάγει τις πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες, την προάσπιση των συλλογικών αγαθών και τις ανθρώπινες δεξιότητες που εμπεριέχει η έννοια της αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα και με αφορμή την οικονομική κρίση, η κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας οδηγεί τους πολίτες στην απελπισία.

Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοιΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευμένες από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και από τις μεσημεριανές ώρες και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται το βράδυ κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ paok panathinaikos μπασκετ live streaming

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming PAS GIANNINA-OLYMPIAKOS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΟΦΗ - SKODA ΞΑΝΘΗ

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Εορτή του Αγίου Ευτυχίου, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

Εορτή του Αγίου Ευτυχίου, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γιορτάζουμε σήμερα 6 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ευτυχίου, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Άγιος Ευτύχιος γεννήθηκε το έτος 512 μ.Χ. και έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α' του Μεγάλου. Καταγόταν από την πόλη Θεία Κώμη της Φρυγίας και ήταν υιός του Αλεξάνδρου, σχολαρίου υπό τον στρατηγό Βελισσάριο και της Συνεσίας. Διδάχθηκε το ιερό Ευαγγέλιο και βαπτίσθηκε Χριστιανός από τον ιερέα Ησύχιο, ο οποίος ήταν παππούς του και λειτουργούσε στην Εκκλησία της Αυγουστοπόλεως.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου