Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ M 5.7 ΡΙΧΤΕΡ

Μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/4, Θέατρο Ακάδημος


Με μεγάλη πολιτική εκδήλωση, ξεκινά και επίσημα η μαζική προεκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα. Η τριπλή μάχη, σε δήμους, Περιφέρειες και τις ευρωεκλογές, αποτελεί πολιτική μάχη στην οποία η αντικαπιταλιστική αριστερά θα παρέμβει ενιαία και παντού! Στόχος, να δυναμώσει το μαχητικό, αντικαπιταλιστικό ρεύμα της ανατροπής, η αριστερά της ανατροπής και των μεγάλων αγώνων, όπλο στην πάλη του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, των δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων που στηρίζει και στα οποία συμμετέχει, η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές, είναι η πιο βαριά καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, μιας πολιτικής που χρειάζεται αντικαπιταλιστική ανατροπή και όχι μια άλλη διαχέιριση, "διαπραγμάτευση" ή υποταγή.

''ΣΤΟΠ'' ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...

...ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ...
Έμεινε από καύσιμα στη μέση της διαδρομής, η πρόταση που επεξεργάστηκε η διοίκηση του ΙΚΑ να καταβληθεί προκαταβολή τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα...
Το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε το πράσινο φως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας  .

Επιπλέον, είναι λογικό ισόποση προκαταβολή να αξιώσουν και οι άλλοι ασφαλιστικοί φορείς ,με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο μηνιαίος οικονομικός σχεδιασμός όλων των ταμείων.  Ωστόσο δεν αποκλείεται η σύνταξη του Μαΐου να καταβληθεί 2-3 μέρες νωρίτερα όπως και πέρυσι. Οριστική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΕ για αποφυγή ελληνοποιήσεων, ζητάνε οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

H Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα.
Αναλυτικά η επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Παλάσκας, επισημαίνει:
«Κύριοι Υπουργοί,
Ενόψει των εορτών του Πάσχα και λόγω της αυξημένης ζήτησης για εξαγωγή στην Ιταλία, αμνοεριφίων προέλευσης Ρουμανίας που θα σφάζονται στα σφαγεία της Ελλάδας, ζητούμε να ισχύουν τα εξής:

Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου στο Άγιον Όρος

Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου στο Άγιον Όρος
Σε κάθε Εκκλησία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σε όλο τον κόσμο όπου βρίσκονται Έλληνες,  θα ψαλλεί ολόκληρος ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία.

Ο Ύμνος αυτός, που από ποιητικής και μελωδικής πλευράς θεωρείται ένας από τους ωραιότερους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ονομάζεται Ακάθιστος γιατί οι κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως, ανέπεμψαν τον ύμνο αυτό προς την Παναγία όταν λύθηκε ανέλπιστα η πολιορκία των Αράβων και Περσών το 626 μ.Χ.

Περιοδεία στη Σκόπελο Της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία»


Κλιμάκιο της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή», με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ντούρο Στάθη, επισκέφτηκε τη Σκόπελο και συζήτησαν με κατοίκους του νησιού τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης, τα προβλήματα της Σκοπέλου και τα προβλήματα των εργαζομένων, σε συγκέντρωση που έγινε στο Δημοτικό καφενείο. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την επίσκεψη ήταν ότι παρά την ύπαρξη σημαντικών παραγωγικών υποδομών στο νησί (πληθώρα τουριστικών εγκαταστάσεων, 180.000 ελαιόδεντρα, 100.000 δαμασκηνιές κ.τ.λ.), τα μνημόνια, η Ε.Ε. και ο Καλλικράτης διαμορφώνουν όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «μια εικόνα κοινωνικής καθίζησης ιδιαίτερα για τη νεολαία. Μια εικόνα που αναδεικνύει και τα αντίθετα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και του κεφαλαίου, που συγκρούονται μέσα στην καπιταλιστική κρίση.

ΤΩΡΑ-Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας


ΤΩΡΑ-Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας

Γέροντας Ιάκωβος – Θαύμα με το λάδι από το καντήλι του

Γέροντας Ιάκωβος – Θαύμα με το λάδι από το καντήλι του Ο Πανιερώτατος μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος σε μια από τις επισκέψεις του στη Μονή Οσίου Δαυίδ, ως αρχιμανδρίτης τότε, ανέφερε μεταξύ άλλων θαυμάτων που επιτελεί ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος σε Κυπρίους αδελφούς μας, τους οποίους αγαπούσε πολύ, και το εξής θαυμαστό:
“Είχα φέρει στην Κύπρο λάδι από το καντήλι του τάφου του Γέροντα. Το 1993 με πήρε στο τηλέφωνο ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Λάρνακος.

Αυξημένες οι κρατήσεις για το Πάσχα στην Σκόπελο


Σε στοίχημα εξελίσσεται η άνοδος του εγχώριου τουρισμού φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πτώσης, με τα πρώτα σημάδια στις κρατήσεις να αποτελούν αισιόδοξους οιωνούς για αντιστροφή του κλίματος.

Το 5ο σύστημα προσκόπων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο


Στο πλαίσιο δράσης της Γενικής εφορείας "ο Σάκος "    συγκέντρωσαν γάλατα και τα διέθεσαν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας. Τούς προσκόπους υποδέχτηκε   η αρμόδια Αντιδήμαρχος Λίνα Ντάβαρη η οποία  και τους ενημέρωσε για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Προσθαλασσωμένα τα υδροπλάνα

Προσθαλασσωμένα τα υδροπλάναΠιο εφικτή φαντάζει η σύνδεση μεταξύ Βόλου και Σκύρου ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί θα συνδεθούν με τακτικές πτήσεις πιθανότατα την επόμενη σεζόν
Η «τρικυμία» της γραφειοκρατίας, κρατά… προσθαλασσωμένα τα υδροπλάνα. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου του Βόλου τοποθετείται χρονικά στα μέσα Απριλίου περίπου, ωστόσο θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα ακόμη υδατοδρόμιο για να ξεκινήσουν τακτικές πτήσεις, κάτι που δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaways, Ν. Χαραλάμπους, μιας από τις εταιρείες που ετοιμάζονται να συνδέσουν προορισμούς της χώρας με τακτικά δρομολόγια υδροπλάνων και σύμβουλος αδειοδότησης του λιμανιού του Βόλου, επισημαίνει ότι ο Βόλος βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου του.
Την ερχόμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της εταιρείας, πρόκειται να έρθει στο Βόλο για να ελέγξει τις εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου, πριν ακολουθήσει επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μεταφορών και της ΥΠΑ (Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας), μετά από την οποία θα εκδοθεί και η άδεια.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ποιος τραγουδάει κατά πού φυσά ο άνεμος?

(και με οποιοδήποτε  κόμμα είμαστε  αμα λάχει…γιατί όχι???)

Kραυγή κτηνοτρόφων ενόψει Πάσχα


κτηνοτροφοι
H Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα.
Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Παλάσκας επισημαίνει:
“Κύριοι Υπουργοί,

Μπάσκετ Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός Live Streaming Anadolu Efes-Olympiakos Euroleague Basketball

SH Live 19 (English)
LSHStreamsLSHStreams:Link#1 (640x360) {Recommended Platform}
Castasap.tvCastasap:Link#1 (640x360)
LivevshareLivevshare:Link#1 (640x360)

Εορτή του Οσίου Γεωργίου, του εν Μαλεώ

Εορτή του Οσίου Γεωργίου, του εν Μαλεώ Γιορτάζουμε σήμερα 4 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Γεωργίου, του εν Μαλεώ.

Από νεαρή ηλικία αγάπησε ολόψυχα τον Κύριο. Επειδή όμως οι γονείς του, παρά τη θέληση του, θέλησαν να τον παντρέψουν, ο Γεώργιος έγινε μοναχός και επιδόθηκε με όλη του τη δύναμη σε κάθε είδους άσκηση, δηλαδή νηστεία, σκληραγωγία, προσευχή, μελέτη των θείων Γραφών και άλλα.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Ο αγώνας Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός για την Euroleague περιλαμβάνεται στις σημερινές αθλητικές μεταδόσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου