Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ... ΈΧΕΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΕΚΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ Τα ονόματα των Θεσσαλών της διαθεσιμότητας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των Θεσσαλών καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της προ ολίγων ημερών θανούσας Λαρισαίας Καψαχάτη Κλαίρης (Κλεοπάτρα).
Αναλυτικά, τα ονόματα στους θεσσαλικούς νομούς:

«Προσοχή επιτήδειοι προσπαθούν να διαθέσουν σήμα για την μείωση του ΦΠΑ με αμοιβή 50� !!! »



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ
ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε)

Δελτίο Τύπου
 «Προσοχή επιτήδειοι προσπαθούν να διαθέσουν σήμα για την μείωση του ΦΠΑ με αμοιβή 50€ !!! »


Μετά από καταγγελίες συναδέλφων μάθαμε ότι εμφανίστηκαν επιτήδειοι και ζητούν 50,00€ για το σήμα που θα έχουν οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν το Φ.Π.Α. .
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την διάθεση του σήματος για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα  μείωσης του ΦΠΑ την έχει αποκλειστικά για την Μαγνησία ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε.  και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ζητείται το φάρμακο prograf





«Ένας για όλους και όλοι για έναν»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας
210-7628209 + 6977.747431


Ζητείται το φάρμακο prograf

O ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΗΣ   γεννημένος το 1967, ανασφάλιστος ΟΑΕΕ, ΤΗΛ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑΣ 6973626767  έχει κάνει ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ ( ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 09905/2012/10615ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΚΕΠΑ ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΗΒΑΣ) ι ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% και έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο prograf  του 1mg. Παίρνει 4 κάψουλες την ημέρα και χρειάζεται 4 ΚΟΥΤΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Σαντχάουζεν-Ολυμπιακός 2-2

Με τον Ολαϊτάν να ξεχωρίζει και να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Σαντχάουζεν στο τελευταίο του φιλικό επί Γερμανικού εδάφους. Ντεμπούτο για Σαβιόλα-Ρομπέρτο, εξαιρετικός ο Βάις. Πολλές δοκιμές από τον Μίτσελ.
Μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα είχε ο Μίτσελ στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σαντχάουζεν το οποίο ήταν και το τελευταίο επί Γερμανικού εδάφους.
Οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ολαϊτάν να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης τους και να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα στο 26' και το 59'. Οι Γερμανοί πέτυχαν γκολ με τους Μπλουμ (59') και Κνολ(85').
Όπως προαναφέραμε ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές. Έτσι παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 με τους Διαμαντάκο-Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά και πολλές από τις λεγόμενες "ρεζέρβες" ώστε να έχει μια άποψη για όλους (ο Μανωλάς ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι).
Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έκαναν ντεμπούτο οι Σαβιόλα και Ρομπέρτο, ο οποίος στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε έδειξε την κλάση του σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, δείχνοντας πως θα εμπνέει σιγουριά φέτος κάτω από τα δοκάρια.

Η λίστα όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ!
Στη Διαύγεια οι λίστες των εκπαιδευτικών
Στον αριθμό 2.122 "κλείδωσε" τελικά η λίστα της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στο σύστημα της Διαύγειας.
Παράλληλα, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονταν στην Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια του υπουργείου, ενώ οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις.
Το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.

Τι γίνεται με τα κινήματα και τους αγώνες; Πού είναι η επανάσταση;

Μια πρώτη προσέγγιση είναι το γεγονός ότι στον ιστορικό κόμβο που διανύει η ανθρωπότητα, στην βαθιά κρίση ή και κατάρρευση του ταξικού συστήματος και της οικονομίας του, η συνείδηση του μέσου ανθρώπου έχει αλλάξει, βρίσκεται σε μια νέα φάση.

Αυτά είναι τα καυτά ερωτήματα, οι καίριοι προβληματισμοί που εκφράζονται με διάφορες παραλλαγές στον δημόσιο λόγο αλλά και στο εσωτερικό ομάδων, οργανώσεων, κομμάτων. Γιατί, όταν γίνονται απεργίες ή άλλες κινητοποιήσεις και αγώνες δεν συμμετέχει ο κόσμος, ενώ πλήττεται σοβαρά από τις οικονομικές πολιτικές και από τη δομική-βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος; Η πολυπληθής κινητοποίηση συμπαράστασης και αντίστασης με αφορμή (υπογραμμίζω το «με αφορμή») το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν μια εξαίρεση αλλά δεν αλλάζει την γενική εικόνα (θα φανεί στο άμεσο μέλλον αν άφησε παρακαταθήκη, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία). Τα παραπάνω ερωτήματα και αγωνίες θα επιχειρηθεί να απαντηθούν, στον βαθμό που είναι δυνατό, στο παρόν κείμενο.

Το γερμανοτσογλάνι που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει στο Facebook για τις απολύσεις! Αλλά φταίνε κι οι απολυμένοι που κάθονται στ' αυγά τους, στον καναπέ...

 “ Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν κρύβει την χαρά του για τις απολύσεις που είναι έτοιμος να κάνει.  ”  
Το ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα είναι πλέον γνωστό και το γνωρίζει και η ίδια. Το ότι εφαρμόζει μια βαθύτατα αντιλαϊκή και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική είναι κάτι που επίσης το νιώθει στο πετσί του ο ελληνικός λαός. Η φωτογραφία του Reuters με τα πανηγύρια των κυβερνώντων για τα σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας που έχουν φέρει την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα άλλωστε που έκανε τον γύρο του κόσμου και εξευτέλισε την Ελλάδα και στο εξωτερικό το αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο.

Να δεχτώ διαφήμιση στο blog μου ή όχι?Ε ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ


Εγω δεν επέτρεψα Ποτε στον εαυτο μου να κανω Κατι τετοιο.
Εχω Ενα blog για να μοιραζομαι τις σκεψεις και τους προβληματισμούς μου.
Το θεωρω αστείο το κυνήγι των κλίκς και όλην αυτην την γελοιοτητα του adsence. Δεν κερδίζεις τπτ που να αξιζει την ταλαιπωρία των επισκεπτών που Θέλουν να ενημερωθούν/διαβάσουν Κατι και βομβαρδιζονται απο banners διαφημίσεων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΜΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΙΟΛΗ ΛΑΜΟΓΙΟ..

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ

Συνάντηση στη Σκόπελο για την πυροπροστασία

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, θα συναντηθούν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας με τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Σκοπέλου, για να συζητηθεί το θέμα της αντιπυρικής προστασίας του νησιού μας. Παρακαλούνται να παρευρεθούν όσοι από τους εθελοντές και μέλη των συλλόγων ενδιαφέρονται για το θέμα.
Παρούσα στη σύσκεψη θα είναι και η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας

Ανατροπή δεδομένων στη «νέα» Β’ Εθνική


Κανονικά με δύο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, καθώς οι Ζάκυνθος, Βατανιακός και Πανηλειακός δικαιώθηκαν από την ΕΠΟ και πλέον μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
Στο… αρχικό πλάνο επιστρέφει το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς η ΕΠΟ δικαίωσε της ομάδες που κατέφυγαν στην δευτεροβάθμια επιτροπή και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την αντικατάσταση ομάδων από την Γ Εθνική.

Iερό real estate ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ...Σημαντικά, ηθικής κυρίως φύσεως, ζητήματα εγείρονται για την αντιδικία ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Σκόπελο με την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Ο Γεώργιος Κοσμάς, που διατηρεί επί σειρά δεκαετιών ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στην ...




Κατά δικαίων και αδίκων στρέφεται η Εκκλησία της Ελλάδος, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει τον πλούτο της, επικαλούμενη προεδρικά διατάγματα, χρυσόβουλα και άλλα συμβόλαια επί Τουρκοκρατίας.

Με την ίδρυση του ιερού... ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση της περιουσίας της, η Εκκλησία
«θυμήθηκε» πως ήρθε η στιγμή να διεκδικήσει τα φιλέτα της...

Δεκάδες καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία της Ζούγκλας και αφορούν τις δικαστικές διαμάχες μεταξύ πολιτών και των εκπροσώπων του Θεού.

Σημαντικά, ηθικής κυρίως φύσεως, ζητήματα εγείρονται για την αντιδικία ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Σκόπελο με την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Τούρκοι στρατιώτες σταμάτησαν έργα στην ελληνική πλευρά του Έβρου

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργατών οι Τούρκοι με προτεταμένα τα όπλα, τους ζήτησαν να φύγουν από την παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα

Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

«Μείωση ΦΠΑ και Ειδικό Σήμα μείωσης ΦΠΑ»



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ
ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε)

Δελτίο Τύπου
 «Μείωση ΦΠΑ και Ειδικό Σήμα μείωσης ΦΠΑ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Από 1η Αυγούστου 2013 μειώνεται ο ΦΠΑ στην Εστίαση και τα Συναφή Καταστήματα του Κλάδου από 23% σε 13%. Η μείωση του ΦΠΑ ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 (δοκιμαστική περίοδος και ΔΕΝ αφορά τα οινοπνευματώδη που παραμένουν στον υψηλό συντελεστή 23%). Αντίστοιχα στις περιοχές μειωμένου ΦΠΑ το 16% γίνεται 9% (τα οινοπνευματώδη παραμένουν στο 16%).

Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στη μείωση των τιμών.

Όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να περάσουν την μείωση ολόκληρης της διαφοράς του ΦΠΑ (10%) στις τιμές τους μετά την αποφορολόγηση το ποσοστό στην τελική τιμή του προϊόντος θα πρέπει να είναι μειωμένο κατά 8,1%.

Ο σύντροφός Κουφοντίνας δεν δικαιούται ούτε να νοσηλευτεί!

ενώ ο Σάββας Ξηρός, παραμένει για μήνες στο υποτιθέμενο Νοσοκομείο των Φυλακών, σχεδόν τυφλός 
Την περασμένη Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού επί έντεκα χρόνια και εκδικητικά στερούμενος το δικαίωμα στην άδεια που θα έπρεπε να έχει ήδη εδώ και 4 χρόνια, παρουσίασε συμπτώματα οξείας φλεγμονής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των φυλακών, τον «Αγιο Παύλο». Εκεί κανείς δεν ήθελε να τον νοσηλεύσει και υποχρεώθηκε να γυρίσει στην πτέρυγά του, με σύντομες συστάσεις και κάποια συντηρητική αγωγή. Λίγες ώρες αργότερα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και καθώς προχωρούσε η νύχτα έγινε φανερό ότι ο κρατούμενος αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο γενικευμένης λοίμωξης, οπότε και μεταφέρθηκε ξανά μέσα στη νύχτα στον «Αγιο Παύλο» και από κει ο γιατρός διέταξε επειγόντως τη διακομιδή του σε νοσοκομείο. Εφημέρευε δε ο… «Ευαγγελισμός». Αυτό που ακολούθησε θύμιζε μέρες του 2002.

Έχετε αλουμινένια παράθυρα;Πίνετε κόκα-κόλα από αλουμινένια κουτάκια;Αν ναι,τότε η JPMorg

http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/07/jp-morgan.html
Μέσα στον γενικότερο καταιγισμό μέτρων και σκανδάλων, υπήρξε μια είδηση που την ξεχωρίσαμε, γιατί δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ έχουν ξεφύγει οι τράπεζες, πόσο πολύ ελέγχουν πλέον την παραγωγή, και πόσο μονοπωλιακή είναι η θέση τους στην αγορά (με αποτέλεσμα να ανεβάζουν τις τιμές πολύ παραπάνω, τσεπώνοντας ένα σωρό κέρδη εις βάρος των "ανυποψίαστων κορόιδων").

Όπως λοιπόν αποκαλύφθηκε, η JP Morgan, αλλά και άλλες μεγάλες τράπεζες, ελέγχουν πλέον [και] την παγκόσμια αγορά αλουμινίου. Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια ένας νόμος που επιτρέπει στις τράπεζες να επενδύουν στις αγορές πρώτων υλών-εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να ελέγχουν πχ την αγορά τροφίμων, την αγορά χρυσού, ακόμα και την αγορά αλουμίνιου.

Στο πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε αυτές τις μέρες, αποκαλύφθηκε ο τρόπος που η JP Morgan και οι υπόλοιποι προκαλούσαν τεχνητή έλλειψη αλουμινίου στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνοντας έτσι την τιμή του (και άρα και τα κέρδη τους):

Μεγάλη Απεργία εργαζομένων σε fast Food σε επτά πόλεις των ΗΠΑ


Χιλιάδες εργαζόμενοι σε καταστήματα fast food, ξεκίνησαν μια απεργία, σε  επτά πόλεις των ΗΠΑ τη Δευτέρα,  η οποία θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απεργία του είδους της στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τους πολύ χαμηλούς μισθούς και καλούν για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο των $ 15 δολαρίων την ώρα.
"Πολλοί από τους εργάτες ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ξέρετε, και δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά ένα πιάτο με φαγητό στο τραπέζι ή να πάρουν το τρένο για τη δουλειά", δήλωσε ο Jonathan Westin, διευθυντής του Fast Food Forward και υπεύθυνος για την οργάνωση των των εργαζομένων στα fast-food  της Νέας Υόρκης.

Το μπλογκ της Ανοιχτής Συνέλευσης εργαζόμενων στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και αλληλέγγυων.ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Exousiomanis

Ενημερωθείτε και διαδώστε. Το μπλογκ της Ανοιχτής Συνέλευσης εργαζόμενων στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και αλληλέγγυων.

24 μετανάστες νεκροί στο Αιγαίο

Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί όταν ένα πλοιάριο φορτωμένο με μετανάστες χωρίς χαρτιά που κατά πάσα πιθανότητα είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.
Γύρω στις 2 τα ξημερώματα η τουρκική ακτοφυλακή έλαβε σήμα έκτακτης ανάγκης από τον καπετάνιο του σκάφους ο οποίος ανέφερε ότι βυθιζόταν στα ανοιχτά του Εζίνε, στην επαρχία Τσανάκαλε. Σύμφωνα με τον καπετάνιο στο πλοιάριο επέβαιναν πάνω από 30 άτομα.
Σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν τα πτώματα 18 αρχικά και στη συνέχεια 24 ανθρώπων και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τη θάλασσα 12 μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Ναζιστική επιχείρηση ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου μέσω των αστικών δικαστηρίων

ο στόχος της ποινικής δίωξης του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη,από φασιστικό παρακράτος και εισαγγελικό κατεστημένο

Πίσω από την ποινική δίωξη του πρώην πρύτανη του EMΠ K. Mουτζούρη και του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ
 
NAZIΣTIKH EΠIXEIPHΣH ΠOINIKOΠOIHΣHΣ TOY ANTIΦAΣIΣTIKOY ΛOΓOY KAI ΔPAΣHΣ

Σε άλλες περιπτώσεις η μήνυση των ναζιστών κατά του πρώην πρύτανη του EMΠ K. Mουτζούρη και του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ θα είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα ως ανυπόστατη. Στην προκειμένη περίπτωση αποφασίστηκε να εισαχθεί σε δίκη για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Αποκαλυπτική η Ελένη στην παραλία

Η Ελένη Μενεγάκη συνεχίζει τις διακοπές της στα Άχλα της Άνδρου με τον αγαπημένο της, Μάκη Παντζόπουλο.

Ενθουσιώδες αφιέρωμα στην Αλόννησο

Ενθουσιώδες αφιέρωμα στην Αλόννησο   Μεταξύ των δέκα καλύτερων προορισμών για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με το εκτενές αφιέρωμα που δημοσίευσε πρόσφατα η μεγάλης κυκλοφορίας Βρετανική εφημερίδα «Guardian». Το νησί των Βορείων Σποράδων κατέχει εξέχουσα θέσει μεταξύ δέκα ακόμη Ελληνικών νησιών, όπως η Ύδρα, η Μήλος, το Καστελόριζο, η Γαύδος, η Ιθάκη, η Σύρος, η Ικαρία, οι Παξοί και η Δήλος, που χαρακτηρίζονται ως οι πλέον ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές. Σε ένθερμο δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Guardian» γίνεται λόγος για τις ακτές και τις φυσικές ομορφιές του νησιού, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στο Θαλάσσιο Πάρκο, τη φύση, το περιβάλλον, τα γραφικά τοπία και τις όμορφες παραλίες του νησιού,  σε συνδυασμό με την ηρεμία του τοπίου.
            Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές διακοπές, διότι διαθέτει ειδυλλιακά νησιά και υπέροχες παραλίες».

Τι κάνουμε σε περίπτωση σύλληψης

Στοιχειώδη Δικαιώματα για τα υποψήφια θύματα της κρατικής καταστολής

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ξεκινώντας με δεδομένο ότι η στάση στην ανάκριση είναι σε κάθε περίπτωση μια πολιτική στάση, είναι φανερό ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί παρά να μπαίνει τόσο στο πολιτικό μέρος αυτής της στάσης, όσο και στο τεχνικό που της αντιστοιχεί.
Αυτό είναι αναπόφευκτο. Ακόμα και ένα απλό κείμενο με "νομικές συμβουλές δεν μπορεί να είναι ουδέτερο. Πίσω του βρίσκεται μια πολιτική αντίληψη που το διαποτίζει. Για να μην πέσουμε λοιπόν στην υποκρισία να σκαρώσουμε δήθεν ένα τυπικό νομικό κείμενο οχυρωμένοι πίσω από την "εξουσία" των ειδικών μας γνώσεων, παρασιωπώντας την πολιτική του ουσία, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε απ την αρχή. ότι το καθοριστικό στην ανάκριση από πολιτική άποψη είναι η συνεργασία η όχι με τον κατασταλτικό μηχανισμό.
Λυτή δεν είναι απλά μια ιδεολογική στάση απόρριψης αυτού του μηχανισμού του κράτους στην πιο ξεκάθαρη κατασταλτική του λειτουργία, αλλά και του αστικού δίκαιου σαν τέτοιου, που με καθαρά ταξικά κριτήρια ποινικοποιεί μερικές πολιτικές συμπεριφορές και πράξεις και πολλές φορές άμεσα και ιδεολογίες.

Λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε σε περίπτωση προσαγωγής ή επικείμενης σύλληψης.

(Για τις μέρες που έρχονται αλλά και γενικότερα)
Κατ’ αρχήν, καμία προσαγωγή δεν είναι κατ’ ανάγκην σύλληψη.
Σε περίπτωση προσαγωγής μας δεν μπορούν να μας πάρουν αποτυπώματα, dna, δεν μπορούν να μας αφαιρέσουν το κινητό και τα προσωπικά μας αντικείμενα, δεν μπορούν να μας απαγορεύσουν τηλεφωνήματα, δεν μπορούν να μας φωτογραφίσουν, δεν μπορούν να μας βάλουν σε κελί κράτησης, παρά μόνο στους «ειδικούς» χώρους αναμονής που έχουν τα Α.Τ. μέχρι να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία μας και ότι δεν υπάρχει καμία δικαστική εκκρεμότητα σε βάρος μας (π.χ. καταδίκη).
Αυτή η διαδικασία συνήθως δεν διαρκεί πολύ, αλλά για λόγους τακτικής και σπασίματος νεύρων την καθυστερούν. Καλό είναι να έχουμε ταυτότητα μαζί, ώστε να αποφύγουμε αν είναι δυνατόν την προσαγωγή λόγω απουσίας της (αν και συνήθως δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η ύπαρξη της ταυτότητας).

Blind date - Όλα τα επεισόδια

Blind date  - Όλα τα επεισόδια

Blind date (Ciega a Citas) η νέα σειρά του Ant1 από την Αργεντινή, καθημερινά στις 18:10.



H Λουτσία ψάχνει να βρει την πραγματική αγάπη. Έχει στην διάθεση της 258 ημέρες για να βρει τον άντρα της ζωής της. Ο γάμος της αδελφής της και ένα στοίχημα είναι αυτό που θα την προτρέψουν να ξεκινήσει το “Blind Date”.


Η αδελφή της Λουτσία παντρεύεται και η μητέρα τους βάζει στοίχημα πως εάν η Λουτσία βρει σύντροφο μέχρι την τελετή του γάμου, τότε τα έξοδα θα είναι πληρωμένα από αυτήν. Τότε αρχίζει να αναζητά σύντροφο, ανακαλύπτοντας τον εαυτό της. Βγαίνει ραντεβού, γνωρίζει όλους τους τύπους των ανδρών και αναζητά. Πλέων βασίζεται στο ένστικτό της.

Ετοιμάζονται τα πρώτα υδροπλάνα ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ


«Τα υδροπλάνα μπορούν να αποτελέσουν ένα ευέλικτο μέσο για τη σταθερή συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών». Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων».
Η απογείωση των υδροπλάνων μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τα υδατοδρόμια είναι πλέον γεγονός και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να εγκαινιαστούν οι πτήσεις τους στις αρχές του επόμενου χρόνου. Για τον λόγο αυτό ιδρύονται τα πρώτα επιχειρηματικά σχήματα και δίνεται η μάχη με τον χρόνο για την εξασφάλιση των αεροσκαφών και το στήσιμο των δικτύων υδατοδρομίων.

[Στάση εργασίας λόγω απολύσεων στον ΣΚΑΪ] Στάση εργασίας λόγω απολύσεων στον ΣΚΑΪ


Σε εννέα ανέρχονται οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν σήμερα από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκ των οποίων οι πέντε στελέχωναν το αθλητικό ρεπορτάζ του σταθμού.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στον σταθμό από τις 14.00 έως τις 17.00 προκειμένου

Γελοιότητα χωρίς τέλος..

Έλα παραδέξου το ''πρωθυπουργέ'' της πλάκας:
     Το διάγγελμα τις προάλλες δεν το 'κανες για να πανηγυρίσεις για το ΦΠΑ στην εστίαση!
     Τό  'κανες για να βρεις ευκαιρία να διευκρινίσεις ότι ανήκεις στο υποείδος ''Gamokefalus o Malakas'' !

     Αλλοιώς δεν δικαιολογείται κοτζάμ πρωθυπουργός (λέμε τώρα!), να κάνει διάγγελμα και να παίρνει πάνω του ότι την πορτοκαλάδα στο σουβλατζίδικο θα την πληρώνουμε με ΦΠΑ 13%, ενώ αν έρχεται στο σπίτι με delivery θα την πληρώνουμε με 23% !

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΛΛΑΡΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ έξι χιλιάδες εκατόν πενήντα ευρώ 6.150,00 €

ΣΕ LIVE STREAMING ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20:00)Live Streaming Sandhausen Vs Olympiakos Watch Online Free TV

Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή φιλική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας, Σαντχάουζεν - Ολυμπιακός (20:00 - NS1), θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες εσωτερικού και εξωτερικού

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ. Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται...
πίσω από κλειστές πόρτες…
Για την ακρίβεια, πρόκειται για ειλημμένες (έξωθεν) αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί μετατρέποντας της χώρα σε αποικία χρέους και τον πληθυσμό της σε δουλοπάροικους.

ΝΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ; Τα γερμανοτσογλάνια εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες... κι από τα αφεντικά τους δεν διεκδικούν φόρους, αλλά "βοηθήματα"

Προβολή "La Haine" Πάτρα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, 20:00

proboles-SZtNrp.jpg

Τετάρτη 31 Ιουλίου: "La Haine"

Μετά τις 20:00 σtην αυλή του κατειλημμένου Μαραγκοπουλείου, γούναρη

Συνάντηση για το Σκοπελίτικο δαμάσκηνο Σήμερα στις 5.30 στο Δημαρχείο Σκοπέλου


Συνάντηση δαμασκηνοπαραγωγών θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου σήμερα στις 5.30 μ.μ. κατά την οποία καθηγητές από τα ΤΕΙ Λάρισας και Καλαμάτας θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους για το σκοπελίτικο δαμάσκηνο, την προώθησή του, την τυποποίηση κ.α.
Η συνάντηση – συζήτηση είναι ανοικτή και ο

Σκοπέλος Πάει στο διάβολο Το καλοκαίρι.... και εμείς .......

Αλήθεια ξέρετε ότι  σε δύο εβδομάδες  το καλοκαίρι τελείωσε ,και μετά ? μετά έχουμε δέκα μήνες μπροστά μας χειμώνα  Πως σου θα είμαι αυτός ο χειμώνας Όποιος  μπορέσει να αντέξει Βέβαια αυτή που έχουνε παρακαταθήκη Πιθανόν να αντέξουν άλλον έναν χρόνο οι υπόλοιποι έχουν Τα περιθώρια να αντέξουν χμ λιγάκι δυσκολο το βλέπουμε από που να αρχίσουμε από ενοίκια από ΔΕΗ από τεβε από ΟΤΕ από ΔΕΥΑΣ  από δήμο Σκοπέλου από χαράτσι από εφορίες κλπ που να αναφέρουμε όλες της υποχρέωσης και λέμε τώρα εμείς πως σκοπευετε να αντιδράσετε όταν θα αρχίσουν οι

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αλλαντικά με απογορευμενή χρωστική από την εταιρεία CRETA FARM A.E

Με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση σειράς αλλαντικών ευρείας κατανάλωσης  από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν και κάλεσε τους πολίτες να μην τα καταναλώνουν, καθώς περιέχουν απαγορευμένη ουσία. Αυτό προέκυψε έπειτα από ελέγχους των Περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα.Πρόκειται για προϊόντα τα οποία διαπιστώθηκε πως περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), η οποία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.
 
Η ουσία εντοπίστηκε σε παρτίδες των προϊόντων «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, που παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ». Ακόμη στα προϊόντα «Μπέικον Catering φέτες Snack», «Μπέικον φιλικό», «Μπριζόλα καπνιστή», «Ζαμπόν μπούτι», «Μπέικον ρολό σε φέτες» και «Μπριζόλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E.

Στα κρατητήρια για τα παράνομα μύδια!


Συνελήφθη χθες,  μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας σε συνεργασία με προσωπικό του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας, στη θαλάσσια περιοχή «ΛΕΥΚΑΝΤΙΟΥ» Ευβοίας,  ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να εξάγει από τη θάλασσα οστρακοειδή του είδους μύδια συνολικού βάρους εκατόν ενενήντα πέντε κιλών (195kgr), σε απαγορευμένη περιοχή.

36 χρόνια δίπλα στην παράδοση ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας



Στις 4, 5 και 6 Αυγούστου 2013, στο Δημοτικό Σχολείο Άρδασσας, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας, διοργανώνει τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Θεσμό καθώς είναι από τους πρωτοπόρους συλλόγους που εδώ και 36 χρόνια δηλώνει δυναμικό παρών δίπλα στην Παράδοση και τον Πολιτισμό.


Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου στην Άρδασσα με την επίσημη υποδοχή του Ποντιακού Συλλόγου από το Norwalk – Connecticut της Αμερικής και την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών αναμνηστικών.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 21.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 36ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την συμμετοχή του συλλόγου Ποντίων από το Norwalk καθώς και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και όχι μόνο.

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

«Η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κτηνοτροφίας. Η αδειοδότησή τους πλέον, θα είναι πιο γρήγορη και πιο οικονομική» τονίζει σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Την ΚΥΑ υπέγραψε και ο συναρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις αφορούν σε νέες πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε υφιστάμενες αλλά και σε υφιστάμενες προς εκσυγχρονισμό.

Ειδικότερα με την εν λόγω ΚΥΑ επιτυγχάνεται:

Έκρηξη σε εστιατόριο από εκρηκτικό μηχανισμό

Έκρηξη σε εστιατόριο από εκρηκτικό μηχανισμό είχαμε στις 05:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013

Βρίσκεται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες
Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Eurokinissi
Πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων για φτηνές διακοπές, ξεκούραση και αναψυχή είναι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ενέκρινε χτες η διοίκηση του ΟΑΕΔ, εκτιμά το ΠΑΜΕ. Οπως αναφέρει, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2013 αφορά 110.000 εργαζόμενους όταν το 2011 το αντίστοιχο πρόγραμμα του καταργηθέντος οργανισμού της Εργατικής Εστίας αφορούσε 570.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το πρόγραμμα του 2013 δεν προβλέπει ως δικαιούχους τους συνταξιούχους, περιορίζει το ανώτατο όριο ημερών επιδότησης από 7 μέρες σε 5, έχει πετσοκομμένα ποσά επιδότησης, βάζει φραγμό στους μακροχρόνια ανέργους.«Η λογική της κυβέρνησης στη βάση "ό,τι μπορούμε, δίνουμε" πρέπει να αποκρουστεί, σημειώνει το ΠΑΜΕ. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους στους

Καμιά κατάσχεση σε λαϊκή οικογένεια στην (Σκόπελο)

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την άρση των πλειστηριασμών που προετοιμάζει η κυβέρνηση: «Το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών ακινήτων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που ζουν στην ανεργία και στη φτώχεια. Παραμένουν επίκαιρες οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για "τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και την "προστασία των ανέργων", που μεταξύ άλλων προβλέπουν παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Στα σκαριά η έναρξη πλειστηριασμών για χρέη

Η κυβέρνηση μεθοδεύει τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου από την 1η Γενάρη του 2014
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες
Το ελεύθερο στους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακόμη και απέναντι στην πρώτη και κύρια κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών, βάζει στα σκαριά η κυβέρνηση.Το μέτρο ανακινήθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά. Με χτεσινές δηλώσεις, επισήμανε ότι από την πλευρά του υπουργείου αναζητείται η εύρεση «δίκαιης λύσης» και για τις δύο πλευρές (τράπεζες και λαϊκά νοικοκυριά) και συγκεκριμένα η «μερική αναστολή των πλειστηριασμών από την 1η Γενάρη του 2014». Προκειμένου να συγκαλύψει το μέγεθος της βαρβαρότητας που σχεδιάζουν να κλιμακώσουν, ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε πλήρη αποδέσμευση αυτών των ακινήτων από 1/1/2014».
Σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, μέχρι τα τέλη του 2013 απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ, καθώς και για τα ακίνητα που αποτελούν την πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως της αξίας τους. Η κυβέρνηση προωθεί τώρα την άρση της προβλεπόμενης προστασίας, μέτρο που αποτελεί και «σύσταση» του ΔΝΤ. Σύμφωνα με

ΕΙΔΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Πυροτέχνημα η μείωση του ΦΠΑ από αύριο

Χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για τη λαϊκή οικογένεια, καθώς ο συντελεστής του 13% δεν αφορά την αγορά προϊόντων από το ράφι
Από αύριο 1/8 έως και 31/12/2013, μειώνεται προσωρινά ο ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης από το 23% στο 13%. Από το μέτρο εξαιρούνται οι παραδόσεις έτοιμου φαγητού ή λοιπών ειδών (αναψυκτικά) ως «πακέτο» για κατανάλωση εκτός καταστήματος (delivery), τα κέντρα διασκέδασης και η διάθεση αλκοολούχων ποτών, τα οποία συνεχίζουν να φορολογούνται με τον υψηλό συντελεστή 23%.
Η συγκυβέρνηση προεξοφλεί ότι η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των τελικών τιμών κατά 8,1%, με την έννοια ότι οι επιχειρήσεις εστίασης θα διατηρήσουν σταθερές τις τιμές εκτός ΦΠΑ. Ακόμα και έτσι να γίνει, τα οφέλη για τη λαϊκή

ΠΑΣΕΒΕ Συγκέντρωση ενάντια στους εκβιασμούς του ΟΑΕΕ

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού (Ακαδημίας 24)
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα (Ακαδημίας 24), την Παρασκευή, στις 9 το πρωί, απαντά η ΠΑΣΕΒΕ στα απειλητικά «μπιλιέτα» που αποστέλλονται τις τελευταίες μέρες από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού (βλ. σχετικό ρεπορτάζ παραπάνω). Σε σχετικό δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία υπογραμμίζεται ανάμεσα σε άλλα:
«Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας "εκβιαστικά" ραβασάκια σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους». Και τονίζει: «Μόνη ασπίδα απέναντι σ' αυτή την επίθεση που μπορεί να έχει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος είναι το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, η συσπείρωση στο σωματείο του. Τα τρομοκρατικά

Φτωχοί έμποροι και επαγγελματίες απειλούνται με κατασχέσεις!

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αποκαλύπτει σήμερα μία από τις πολλές περιπτώσεις απειλής για κατάσχεση σε βάρος μικρεμπόρου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Ενώπιον κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά. Το ότι δεν καταβάλλουν αυτές τις εισφορές, έχει δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού στερούνται τη στοιχειώδη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα απειλούνται να μείνουν και στο δρόμο, μέσω της κατάσχεσης του μαγαζιού τους.

Τραυματισμός 2χρονου τουρίστα στην Σκόπελο

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου αγοράκι 2 ετών από την Αγγλία, που τραυματίστηκε στην Σκόπελο, πέφτοντας από ύψος στο κατάλυμα που είχαν νοικιάσει οι γονείς του για τις διακοπές τους.
Το αγοράκι, μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου , ώστε με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, να διακομισθεί .στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και από εκεί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο

Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ - Μέταλιστ Χάρκιβ: 0-2


Απομακρύνονται οι ελπίδες για πρόκριση του «δικεφάλου του βορρά»
Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ - Μέταλιστ Χάρκιβ: 0-2


Σε μια άδεια από κόσμο Τούμπα, λόγω τιμωρίας, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την Μέταλιστ στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετές ευκαιριές να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος αλλά τελικά βρέθηκε να χάνει έπειτα από πέναλτι (χέρι) στο οποίο υπέπεσε ο Βίτορ στο 43'.

Ο Ντέβιτς εκτέλεσε εύστοχα την αισχάτη των ποινών αλλά σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 72', ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 93' με τον Κριστάλντο.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Χάρκοβο της Ουκρανίας στις 7/8 και ο ΠΑΟΚ αναζητά πλέον ένα θαύμα για να περάσει στα πλέι οφ.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μαρία και Αργυρώ Αλεξόγλου με μπικίνι στις Αλυκές Βόλου

Alexoglou-sisters-alikes-beach-kanoni-03


 Οι τραγουδίστριες Μαρία και Αργυρώ Αλεξόγλου χαλαρώνουν με τα μπικίνι τους στην παραλία των Αλυκών Βόλου
Δείτε τις

Βαρέθηκα να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτικές που είναι αυτονόητο να αντιστραφούν. Βαρέθηκα τον ήπιο τόνο και την μετριοπαθή -έως ξεπλυμένη- αντίδραση απέναντι στην πιο βάρβαρη επίθεση και την χλιαρότητα απέναντι σε καταφανώς και πρόδηλα πραξικοπηματίες...

Βαρέθηκα να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτικές που είναι αυτονόητο να αντιστραφούν. Βαρέθηκα τον ήπιο τόνο και την μετριοπαθή -έως ξεπλυμένη- αντίδραση απέναντι στην πιο βάρβαρη επίθεση και την χλιαρότητα απέναντι σε καταφανώς και πρόδηλα πραξικοπηματίες.
Αν, λέω ΑΝ, σου δώσω την απεριόριστη ισχύ που συνεπάγεται η ψήφος μου, θα κάνεις ότι και η Κίρσνερ; 

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ - ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΑΛΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

fpaalaloym
Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα προϊόντα και στις υπηρεσίες εστίασης δίνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Το μέτρο του μειωμένου συντελεστή, θα ισχύει από την Πέμπτη 1η Αυγούστου και η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει σε ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής.
Για παράδειγμα ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για τα μη αλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος όπως και όταν παραδίδονται μέσω ντελίβερι.

ΟΙΚΟ-CAMPING ενάντια στην εκτροπή του Αώου – Βοβούσα 9,10,11 Αυγούστου

  ΟΙΚΟ-CAMPING ενάντια στην εκτροπή του Αώου – Βοβούσα 9,10,11 Αυγούστου Το τριήμερο 9, 10 και 11 Αυγούστου 2013 η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου» διοργανώνει οικο-camping στη Βοβούσα (Ανατολικό Ζαγόρι), στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα, ενάντια στην εκτροπή των νερών του ποταμού προς το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Στόχος μας είναι να ακυρωθεί η αρπαγή κι άλλου νερού από το ποτάμι, έργο το οποίο σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ ανανεώσιμες, έπειτα από πρόταση του παλιού βουλευτή Ιωαννίνων Λ.

Αθλιότητα! Μπουλντόζες ισοπέδωσαν καταυλισμό τσιγγάνων στην Καλαμάτα!

Μπουλντόζες του δήμου Καλαμάτας συνοδευόμενες από δύο διμοιρίες ΜΑΤ ορμώμενες από Αθήνα ισοπέδωσαν σήμερα καταυλισμό τσιγγάνων στην περιοχή της Καλαμάτας.
Μπουλντόζες του δήμου Καλαμάτας συνοδευόμενες από δύο διμοιρίες ΜΑΤ  ορμώμενες από Αθήνα ισοπέδωσαν σήμερα καταυλισμό τσιγγάνων στην περιοχή της Καλαμάτας. Ο καταυλισμός ήταν χτισμένος πάνω από 30 χρόνια σε σημείο έξω από την πόλη  σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου και διέμεναν πάνω από 10 οικογένειες. Οι τσιγγάνοι μετά την ισοπέδωση του μέρους που έμεναν για

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΑΟΚ - Μέταλιστ Χαρκίφ live streaming watch LIVE=PAOK Salonika vs FC Metalist ...Δείτε στις 21:00 τον πρώτα αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Όταν η Ζωή έχει κέφια "ξεβρακώνει" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ονόματα και στοιχεία! Αποκαλυπτικό Βίντεο...

Φωτογραφία για Όταν η Ζωή έχει κέφια ξεβρακώνει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ονόματα και στοιχεία! Αποκαλυπτικό Βίντεο...
Όλοι γνωρίζανε για τα ονόματα της λίστας, απο την Εποχή του Γιωργάκη και μας δουλεύουν ψιλό-γαζί!... Η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ολα τα πρόσωπα συγγένιας πράσινων-γαλάζιων »βολευτάδων» αλλά και του Σαμαρά και μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (Άδωνις – Βενιζέλος και άλλοι) που…υπουργοποιήθηκαν.

ΚΚΕ(μ-λ): Για το θάνατο της Αλίντας Δημητρίου



Σήμερα, ξημερώματα Τρίτης 30 του Ιούλη, έφυγε από κοντά μας όχι μόνο μια άξια κινηματογραφική δημιουργός αλλά μια γυναίκα που με την στάση ζωής, μας δίδαξε τη σημασία της αξιοπρέπειας, την αξία της λεβεντιάς και τη δύναμη να υπερασπίζεσαι το δίκιο με πείσμα, μέχρι το τέλος.
Η Αλίντα Δημητρίου στα 80 της χρόνια ήταν πολύ νέα και αποφασισμένη να παλέψει και να προσφέρει δημιουργώντας ταινίες, δίνοντας φωνή στους απλούς και ανώνυμους ανθρώπους και μιλώντας για την ιστορία του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος στη νέα γενιά με ένα τρόπο μοναδικό και απόλυτα ευθύ. Οι νέοι και οι νέες που κατά χιλιάδες είδαν την τριλογία της για τις γυναίκες στην Αντίσταση, στον Εμφύλιο, στις εξορίες και στη Δικτατορία απέκτησαν μια ειδική και πολύτιμη σχέση με την Αλίντα. Από χέρι σε χέρι οι ταινίες προβλήθηκαν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε πλατείες και νεανικά στέκια, σε φοιτητικές καταλήψεις και σχολεία, σε πολιτιστικές λέσχες και γειτονιές. Αυτό το μοναδικό γεγονός στα τελευταία χρόνια, ήταν μια ισχυρή δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας της Αλίντας Δημητρίου, που αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας και ειδικά τις γενιές που έρχονται. Η τριλογία ήταν πράγματι η κορυφαία κινηματογραφική δουλειά της

Στη δημοσιότητα η απόφαση για το ΦΠΑ στην εστίαση - αναλυτικά οι περιπτώσεις

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ ισχύει για την άμεση και επιτόπια κατανάλωση όλων των μη αλκοολούχων ποτών, καθώς και των έτοιμων ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών.

Την απόφαση με την οποία μειώνεται από πρώτη Αυγούστου, έως τα τέλη του έτους, ο φόρος στην εστίαση από το 23% στο 13%, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η παράδοση φαγητών κατ οίκον, δηλαδή υπηρεσίες ντελίβερι, καθώς και αν το πακέτο παραλαμβάνεται από τον ίδιο τον πελάτη.

This is… Τούμπα!

Στην έδρα του ποντάρει ο ΠΑΟΚ για το ματς με την Μέταλιστ, έστω κι αν είναι άδεια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει «χτίσει» τη δική του παράδοση στα ευρωπαϊκά ματς.

This is… Τούμπα!
Αν η παράδοση έπαιζε ποδόσφαιρο τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε νικήσει ήδη την Μέταλιστ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει την Μέταλιστα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην άδεια Τούμπα, η οποία είναι ιδιαίτερα… αφιλόξενη.

Στα ευρωπαϊκά του ματς, ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην έδρα του αφού σε 63 ματς συνολικά έχει σημειώσει 33 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στην Τούμπα, εκ των οποίων οι 2 είναι επισήμως στα «χαρτιά» από Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

This is… Τούμπα!

Στην έδρα του ποντάρει ο ΠΑΟΚ για το ματς με την Μέταλιστ, έστω κι αν είναι άδεια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει «χτίσει» τη δική του παράδοση στα ευρωπαϊκά ματς.

This is… Τούμπα!
Αν η παράδοση έπαιζε ποδόσφαιρο τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε νικήσει ήδη την Μέταλιστ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει την Μέταλιστα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην άδεια Τούμπα, η οποία είναι ιδιαίτερα… αφιλόξενη.

Στα ευρωπαϊκά του ματς, ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην έδρα του αφού σε 63 ματς συνολικά έχει σημειώσει 33 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στην Τούμπα, εκ των οποίων οι 2 είναι επισήμως στα «χαρτιά» από Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Powered By Blogger