Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ Συγκέντρωση ενάντια στους εκβιασμούς του ΟΑΕΕ

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού (Ακαδημίας 24)
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα (Ακαδημίας 24), την Παρασκευή, στις 9 το πρωί, απαντά η ΠΑΣΕΒΕ στα απειλητικά «μπιλιέτα» που αποστέλλονται τις τελευταίες μέρες από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού (βλ. σχετικό ρεπορτάζ παραπάνω). Σε σχετικό δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία υπογραμμίζεται ανάμεσα σε άλλα:
«Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας "εκβιαστικά" ραβασάκια σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους». Και τονίζει: «Μόνη ασπίδα απέναντι σ' αυτή την επίθεση που μπορεί να έχει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος είναι το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, η συσπείρωση στο σωματείο του. Τα τρομοκρατικά
σημειώματα, οι απειλές για κατασχέσεις και φυλακή μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν ο κάθε συνάδελφος απευθυνθεί στο σωματείο του και όλοι μαζί να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα εμποδίσουν την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους εμποδίσουμε».
Τέλος, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί «όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, όλα τα σωματεία να αντιδράσουν, να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους που λαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να δώσουμε το μήνυμα: Κανένας μόνος του στην κρίση. Στις απειλές και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης απαντάμε με αγώνες. Παλεύουμε και διεκδικούμε: Σταμάτημα κάθε δίωξης για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας, χωρίς προϋποθέσεις».
Σχετική ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το ΔΣ του ΟΑΕΕ εξέδωσε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger