Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Iερό real estate ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ...Σημαντικά, ηθικής κυρίως φύσεως, ζητήματα εγείρονται για την αντιδικία ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Σκόπελο με την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Ο Γεώργιος Κοσμάς, που διατηρεί επί σειρά δεκαετιών ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στην ...




Κατά δικαίων και αδίκων στρέφεται η Εκκλησία της Ελλάδος, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει τον πλούτο της, επικαλούμενη προεδρικά διατάγματα, χρυσόβουλα και άλλα συμβόλαια επί Τουρκοκρατίας.

Με την ίδρυση του ιερού... ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση της περιουσίας της, η Εκκλησία
«θυμήθηκε» πως ήρθε η στιγμή να διεκδικήσει τα φιλέτα της...

Δεκάδες καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία της Ζούγκλας και αφορούν τις δικαστικές διαμάχες μεταξύ πολιτών και των εκπροσώπων του Θεού.

Σημαντικά, ηθικής κυρίως φύσεως, ζητήματα εγείρονται για την αντιδικία ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Σκόπελο με την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.



Ο Γεώργιος Κοσμάς, που διατηρεί επί σειρά δεκαετιών ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στην περιοχή Γλιστέρι, πλέον με δικαστική απόφαση χάνει την ιδιοκτησία του που περνάει στα χέρια της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Το πρώτο συμβόλαιο ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γεώργιου Κοσμά στην περιοχή εμφανίζεται το μακρινό 1883, όμως το δικαστήριο, με μια απόφαση που αμφισβητείται έντονα από τον ίδιο καθώς δεν λαμβάνει υπόψη της τα πραγματικά τοπογραφικά σχέδια της περιοχής, αλλά ούτε και τα συμβόλαια του, κρίνει ότι όλη η έκταση ανήκει, με βάση πωλητήρια που χρονολογούνται στο ακόμη πιο μακρινό 1824, προ της σύστασης του Ελληνικού Κράτους δηλαδή, στην Ιερά Μονή.



Παρακολουθήστε πώς περιγράφει την κατάσταση ο Ευάγγελος Κοσμάς:Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger