Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ - Μέταλιστ Χάρκιβ: 0-2


Απομακρύνονται οι ελπίδες για πρόκριση του «δικεφάλου του βορρά»
Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ - Μέταλιστ Χάρκιβ: 0-2


Σε μια άδεια από κόσμο Τούμπα, λόγω τιμωρίας, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την Μέταλιστ στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετές ευκαιριές να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος αλλά τελικά βρέθηκε να χάνει έπειτα από πέναλτι (χέρι) στο οποίο υπέπεσε ο Βίτορ στο 43'.

Ο Ντέβιτς εκτέλεσε εύστοχα την αισχάτη των ποινών αλλά σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 72', ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 93' με τον Κριστάλντο.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Χάρκοβο της Ουκρανίας στις 7/8 και ο ΠΑΟΚ αναζητά πλέον ένα θαύμα για να περάσει στα πλέι οφ.

Η κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε από μια στιγμιαία λανθασμένη κίνηση του Πορτογάλου αμυντικού Μιγκέλ Βίτορ στο 42' όταν απέκρουσε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή της ομάδας του και από την φάση αυτή άλλαξε η ισοροπία του αγώνα της Τούμπας.

O δραστήριος στο πρώτο μέρος επιθετικά ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρκο Ντέβιτς στο 43' χάνοντας το προβάδισμα από την ουκρανική Μέταλιστ στην άδεια και «παγερή» παρά τους 32 C θερμοκρασία Τούμπα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αν και πιο επιθετικός και με τρεις καλές ευκαιρίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ αυτό του Σέρβου στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένου Ουκρανού, Ντέβιτς. Οι ευκαιρίες των Λούκας (4') Γεωργιάδη (15') και Αθανασιάδη (30') άνοιξαν την διάθεση των γηπεδούχων για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτός που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, είναι αυτός που κερδίζει με την αποτελεσματικότητα του.

Στην επανάληψη η Μέταλιστ με το υπέρ αυτής αποτέλεσμα απελυθέρωσε περισσότερο το παιχνίδι της και έγινε επιθετικότερη και σαφώς πιο επικίνδυνη τώρα, αλλά και ο ΠΑΟΚ με την είσοδο του Σέκου Ολίσε έγινε δραστηριότερος επιθετικά αξιώνοντας την ισοφάριση.

Οι Ουκρανοί όμως όχι μόνο δεν λύγισαν στην σχετική πίεση των Θεσσαλονικέων αλλά αντίθετα στο 72' διπλασίασαν τις επιτυχίες τους με εξαιρετικό πλασαριστό σουτ του Μάρκο Ντέβιτς, που εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Χακόμπο, παραβίασε με υποδειγματικό μακρινό πλασέ την εστία του ΠΑΟΚ για να εδραιώσει την επιτυχία της ομάδας του με το δεύτερο γκολ της.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το δεύτερο γκολ κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και τρίτο γκολ, όταν ο Κριστάλντο από άριστη θέση σημάδεψε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το κάθετο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Χακόμπο. Ωστόσο και με το 0-2 η ομάδα του Χαρκίβ έχει πλέον κάνει ένα τεράστιο άλμα για την πρόκριση στην φάση των πλέι-οφ του Champions League.

Διαιτητής : Φαν Μπόκελ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Βίτορ -Σόουσα, Γκουέιε

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Λούκας (54' Ολίσε), Λάζαρ, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77' Νέσιντ).

ΜΕΤΑΛΙΣΤ (Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέντο, Γκουειέ, Αζεβέδο,Έντμαρ, Τόρες, Μάρλος, Σόουσα (62' Μπλάνκο), Σόσα (90'+ Kρασνοπόροφ) , Ντέβιτς (77' Κριστάλντο) .
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της γ’ φάσης:
ΤΡΙΤΗ 30.07
ΠΑΟΚ-Μέταλιστ Χάρκιβ
Σαχτάρ Καραγκάντι-Σκεντέρμπεου
Αούστρια Βιέννης-Χαφναρφιόρντουρ
Ντιναμό Τιφλίδας-Στεάουα Βουκουρεστίου
Ελσίνκι-Βικτόρια Πλζεν
Βασιλεία-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Νόρτζελαντ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σερίφ Τιρασπόλ
Αϊντχόφεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Λιόν-Γκρασχόπερς
ΤΕΤΑΡΤΗ 31.07
Σάλτσμπουργκ-Φενέρμπαχτσε
Σέλτικ-Έλφσμποργκ
Μόλντε-Λέγκια Βαρσοβίας
ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ-Παρτιζάν Βελγραδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger