Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Γενική απεργία κυρηξε η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου


Γενική απεργία κυρηξε η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου.
Νταξει, καλα ειναι να εμφανίζονται 2-3 φορες το χρόνο και να προκύρησουν 24ωρες απεργίες. Η δυναμική, η μαχητικότητα και η αγωνιστικότητα τους για τα εργασιακά δικαιώματα σε όλο τους το μεγαλείο.
Η προσωπική μου γνώμη, φτάνει πια με την κοροιδία του Συντάγματος. Καλη και η βολτούλα Πολυτεχνειο-Συνταγμα αλλα δεν τραβαει και ειναι αναποτελεσματικη.
Ισως θα ταν καλό να τους φτύσουμε και να κάνουμε αποκεντρωμένες δράσεις. πχ απεργιακή περιφρούρηση σε κάποια επιχειρηση, παρεμβασεις στις γειτονιες, σε σχολεια.

να άνοιξουμε παντού μέτωπα αντίστασης

 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον Πολύγυρο μετά την απόφαση για προφυλάκιση άλλων 2 ατόμων για την υπόθεση εμπρησμού . Η αστυνομία επιτίθεται με δακρυγόνα στον αλληλέγγυο κόσμο.  Καμπάνες χτυπάνε στην Ιερισσσό.


ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ 12.892.00 ΕΥΡΩ 10/7/2013 Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΣΑ?

Ημερομηνία: 10/07/2013 13:53:19ΑΔΑ: ΒΛ41Ω1Δ-ΚΦΜ
Είδος: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?Η Εφορία καθιερώνει στο εξής μια δυσάρεστη διαδικασία εξαντλητικής "ανάκρισης" για όσους φορολογούμενοι επιλέγονται για ελέγχους, ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή ή παράνομο πλουτισμό.
Με το νέο σύστημα οι ελεγκτές θα καταγράφουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις πηγές εισοδήματος (ακόμα και μετρητά και κοσμήματα) και ότι δεν δικαιολογείται με βάση το εισόδημα θα θεωρείται παράνομος πλουτισμός και θα φορολογείται. Ο προσδιορισμός των εισοδημάτων θα γίνεται με έμμεσο τρόπο, με βάση τις μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση και τη ρευστότητα των ελεγχομένων.
Οι ελεγκτές της Εφορίας θα λαμβάνουν υπόψη τους για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες απόκτησης και χρήσης περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων δικύκλων, κοσμημάτων, έργων τέχνης κ.λπ.), τις αγορές και τα λοιπά έξοδα των φορολογουμένων (μέσω πιστωτικών καρτών, δανείων ή μετρητών), τις πάσης φύσεως αποταμιεύσεις και επενδύσεις τους (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια κ.λπ.) και τα πάσης φύσεως έσοδα που απέκτησαν (από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ).
Εάν κάποιο στοιχείο δεν δηλωθεί ή δεν δικαιολογείται από τα έσοδα του ελεγχομένου θα θεωρείται προϊόν παράνομου πλουτισμού, οπότε θα υποβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις και ο φόρος που αναλογεί.

ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, Η «COSCO» ΚΑΙ Ο ΦΠΑ


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι σκληρές, οι υπεράνθρωπες, οι ηρωικές, οι ιστορικές, οι πατριωτικές, οι μυθικές, οι τιτάνιες (κ.ο.κ.) μάχες της κυβέρνησης για την κατάργηση του 23% στον ΦΠΑ της εστίασης και η επαναφορά του στο 13% δείχνουν να αποδίδουν και έτσι από τον Αύγουστο θα μπορούμε (σ.σ.: πρώτα ο Θεός!) να πανηγυρίζουμε και επισήμως για τη λαμπρή νίκη της ελληνικής πλευράς, την οποία με αυτοθυσία και αλύγιστο θάρρος επέτυχαν οι ημέτεροι «διαπραγματευτές» στα μαρμαρένια αλώνια της «διαπραγμάτευσης», επί της αδίστακτης τρόικας...
Τώρα ας σοβαρευτούμε. Αφού, βέβαια, κρατήσουμε ως φόντο όλο το παραπάνω καραγκιοζιλίκι. Κι ας το δούμε (το καραγκιοζιλίκι) υπό το πρίσμα της πραγματικής ζωής. Οπου στην πραγματική ζωή η κυβέρνηση, η τρόικα και τα μονοπώλια είναι ένα και ενιαίο πράγμα. Τόσο ενιαίο, τόσο αδιαίρετο και ταυτόχρονα τόσο μυστήριο, όπως η Αγία Τριάδα, σα να λέμε.
Εξηγούμεθα:
Μπορεί για να πέσει (σ.σ.: αν πέσει...) το σουβλάκι από το 23% στο 13% να χρειάστηκαν τόσοι και τόσοι αγώνες, μπορεί να αντήχησαν οι κάμποι και τα βουνά από τις μπαλωθιές μεταξύ της κυβέρνησης και της ξεροκέφαλης και αρνητικής τρόικας,
αλλά όταν πρόκειται να μην εισπράττεται (όχι να μειωθεί - να μην εισπράττεται καθόλου) ο ΦΠΑ που αναλογεί να πληρώσει η «Cosco», τότε καμία μάχη δεν χρειάζεται, καμία αντίρρηση δεν υπάρχει, καμία καθυστέρηση δεν προκύπτει.
Γιατί στην περίπτωση των «Cosco» (και ουχί, φυσικά, των σουβλατζίδικων) αρκεί μια μουλωχτή τροπολογία της κυβέρνησης, σε πανάσχετο (φυσικά) νομοσχέδιο, με την πλήρη (φυσικά) έγκριση της τρόικας, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ετσι ακριβώς συνέβη στις 28/2/2013, όταν σε νομοσχέδιο (του υπουργείου ...Υγείας!) πέρασε η τροπολογία με αριθμό 245/16 της 27/2/2013, σύμφωνα με την οποία από την πολυεθνική «Cosco» ο ΦΠΑ «δεν εισπράττεται» και «επιτρέπεται η μετάθεση του χρόνου καταβολής του» στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την άλλη πολυεθνική, την «Hewlett Packard», για τη μεταφορά των εμπορευμάτων της δεύτερης προς τις αγορές της Ευρώπης μέσω Πειραιά! Οπως μάλιστα αναφέρει η τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου... Υγείας (!) και η οποία μοιάζει περισσότερο με πλήρη απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ και λιγότερο με μετάθεση του χρόνου καταβολής του, όλα τούτα εξηγούνται στο όνομα της «διευκόλυνσης του διαμετακομιστικού εμπορίου» μεταξύ μονοπωλίων...
Καταλάβατε τώρα γιατί η «μάχη» της κυβέρνησης με την τρόικα γύρω από τον ΦΠΑ κρατάει τόσο πολύ στο θέμα του σουβλακίου;

Αιφνίδιος θάνατος 33χρονου στη Σκιάθο

Αιφνιδίως απεβίωσε χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στη θέση Πλάκες Σκιάθου, ένας 33χρονος, υπήκοος Αιγύπτου, που ήταν παντρεμένος στο νησί του Παπαδιαμάντη.
Άτυχος άνδρας, βρισκόταν στο σπίτι του, με τη σύζυγό του όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, βγήκε έξω και φώναξε βοήθεια, ενώ στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο 33χρονς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ. Συλλογή υπογραφών προς Δένδια για φρικαλεότητες ΕΛΑΣ - Λιμενικου

["Μας πήραν όλα τα χρήματά και χτύπησαν την αδερφή μου": Μετανάστες στο έλεος της Ελληνικής ακτοφυλακής]

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ. Παγκόσμια συλλογή υπογραφών προς τον Δένδια για τις φρικαλεότητες ΕΛΑΣ και Λιμενικού στα σύνορα.

 
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει για άλλη μια φορά τις Ελληνικές αρχές για κακοποίηση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία.


Τον Δεκέμβριο του 2012  είχε διοργανώσει συνέντευξη τύπου για να καταγγείλει τις πρακτικές της Ελλ.Αστυνομίας στον Έβρο, παραθέτοντας σοκαριστικές φρικαλεότητες.


Στις 9 Ιουλίου επανήλθε με Δελτίο Τύπου, αλλά και με την΄Εκθεση 48 σελίδων με τίτλο «Σύνορα της Ευρώπης: Καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σύνορατης Ελλάδας με την Τουρκία»

Η Ερμηνεύτρια Ντίνου Κατερίνα στην τηλεόραση του Αχελώου Η Κ Ντίνου μιλάει για την γενετειρά τη Σκόπελο

Η Ερμηνεύτρια Ντίνου Κατερίνα στην τηλεόραση του Αχελώου Στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες
Την ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντίνου έχει προσκεκλημμένη στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή /Ανοιχτές Σελίδες ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 18.15.
Η Κ Ντίνου μιλάει για την γενετειρά τη Σκόπελο, για τις σπουδές της,πότε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι και να αφήσει την φαρμακευτική, πόσο την βοήθησαν οι σπουδές της στο τραγούδι, πότε ξεκίνησε επαγγελματικά στο τραγούδι, τις πρώτες εμπειρίες και τα συναισθηματά της, για την συνεργασία της με τους μεγάλους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Θανάση Πολυκανδριώτη με τις ερμηνεύτριες Βίκυ Μοσχολιού, Γλυκερία και τους ερμηνευτές Κώστα Χατζή και Γιάννη Κούτρα, για τον πρώτο της Δίσκο /Φώς Αγυγούστου/ , τον δισκο /Αναζητώ/, τον δίσκο /Σε όνειρο Ζώ/ , για την συμμετοχή της σε δίσκους με στίχο και πολλά άλλα. Διαδυκτιακά

ΑΣΕ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟ

Σπαράζει η καρδιά μου βλέποντας τους δημάρχους που υποστηρίχτηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζονται τους εργαζόμενούς τους απέναντι στις απολύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω πώς ν’ αντέξω βλέποντας τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να.....
βγάζουν ψηφίσματα εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα πλέον ισχυρά κομματόσκυλα, οι κατά τόπους αντιπρόσωποι, εκπρόσωποι, διαφημιστές και υπερασπιστές του Μνημονίου και των πολιτικών που παράγει, θυμήθηκαν ξαφνικά τη χρησιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας τους και των σχολικών φυλάκων. Ναι, είναι οι ίδιοι που αφού έκαναν όλες αυτές τις προσλήψεις, έβγαιναν ύστερα σε κάθε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και μιλούσαν για τα «δυσβάσταχτα κονδύλια» που κατάπινε η Δημοτική Αστυνομία.


Διαμαρτύρεται μέχρι και ο Μπουτάρης ότι θα κλειδώσει το δήμο αν γίνουν οι απολύσεις, ενώ όπως πολύ σωστά θυμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης: «Ο δήμαρχος Μπουτάρης δήλωνε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει το δήμο με 2.000 άτομα, ότι είμαστε μειωμένης απόδοσης, ότι δουλεύουμε μόνον 3,5 ώρες τη μέρα. Έδινε δηλαδή, μαζί με το δήμαρχο Αθηναίων, το σήμα για να γίνουν απολύσεις».

Για Megaλες σφαλιάρες,

Απολυθείτε μεν, αλλά να μαζέψετε τα σκουπίδια, μην τα δουν οι τουρίστες!

  Για Megaλες σφαλιάρες, ο Στραβελάκης στο κεντρικό δελτίο του κυβερνητικού καναλιού. Εκτός ότι μας ενημέρωσε για το διασυμπαντικό σάλο που έχει ξεσπάσει με τον προπηλακισμό του Καμίνη, μας πέταξε και το κουφό.....
  Ενημερώνοντας τον, ο ανταποκριτής του καναλιού ότι οι Δημοτικοί υπάλληλοι θα κατέβουν σε συνεχόμενες απεργίες αντιδρώντας στις απολύσεις τους, απαντάει: "Ελπίζω να μην το εννοούν, και να μην δούμε εν μέσω τουριστικής περιόδου, σκουπίδια στους δρόμους"

     Είναι κατανοητό, ότι όταν κατεβαίνει ένας κλάδος σε απεργία, κατεβαίνουν όλες οι ειδικότητες του. Εφόσον απολύουν δημοτικούς υπαλλήλους, και το σωματείο τους πράξει το αυτονόητο και κατέβει σε αποφασιστικό, πολυ-ήμερο αγώνα, είναι σαφές ότι τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους. Αυτό ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης το ήξεραν ότι θα συμβεί, αν επέμεναν στις ανθρωποθυσίες που απαιτεί η τρόικα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αν δεν τους ανατρέψουμε, η ζωή μας θα είναι συνέχεια «νέα μέτρα»

Πιστή στο εξάμηνο ραντεβού της με την τρόικα, η κυβέρνηση παίρνει και άλλα, νέα μέτρα, ακόμα πιο εξοντωτικά αυτή τη φορά. 12.500 τουλάχιστον, απολύσεις εργαζόμενων, που έρχονται να προστεθούν στις 2.600 της ΕΡΤ και με την πόρτα ανοιχτή για άλλες τόσες οι οποίες θα έρθουν τμηματικά στο δημόσιο, στα τρία νέα «υπομνημόνια» στα οποία έχει σπάσει η τρέχουσα «συμφωνία για τη δόση».

Ούτε τη δικομματική κυβέρνηση ενδιαφέρει η τύχη των εργαζόμενων, ούτε φυσικά την τρόικα. Το μόνο που τους αφορά είναι «το δημοσιονομικό όφελος» που σε απλά ελληνικά, είναι τα συμφέροντα εργοδοτών, κεφαλαίου, αγορών. Γι αυτό έχουν επιστρατεύσει το στρατό των ΜΜΕ τους, τα οποία δεν ψελλίζουν καν τη λέξη «απόλυση» και τη βαφτίζουν με διάφορα άλλα ονόματα. Η σύγχυση είναι φανερή, καθώς ενώ οι μισοί λένε «η συμφωνία έκλεισε», οι άλλοι μισοί διαδίδουν ότι είναι… υπό διαπραγμάτευση ο ΦΠΑ στην εστίαση, προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι και να γλυτώσουν από την οργή.

Ανησυχία στο ΚΚΕ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ΚΚΕ πυκνώνει τις επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι σκληρές, όπως άλλωστε προκύπτει από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα, κατηγορώντας, συμπυκνωμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχεύει απλώς σε μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση της εξουσίας στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Ωστόσο, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται για προφανείς λόγους στο στόχαστρο, η κρυφή ανησυχία των επιτελών του ΚΚΕ αφορά το λεγόμενο «τρίτο πόλο» της Αριστεράς που φιλοδοξεί να καλύψει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία φαίνεται πως καταγράφει σημαντική αύξηση της επιρροής της εκλογικά και ειδικά στο συνδικαλιστικό πεδίο: προνομιακό πεδίο δράσης για το ΚΚΕ διαχρονικά.
Η ανησυχία αυτή αποτυπώνεται κυρίως μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» -ο γ.γ. του ΚΚΕ δεν αναφέρεται ποτέ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και στα πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα και συνεχώς αυξάνουν με στόχο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικά μετά την ανοιχτή επιστολή του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προς τις δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος, τις οποίες καλεί σε κοινή δράση για τη συγκρότηση του «αγωνιστικού μετώπου».
Η επιστολή

ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΕΊΣΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΉ ΣΑΙΖΌΝ?

ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?


ΟΙ Νεοδημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚΟΙ, που μπήκαν με το κόμμα στο δημόσιο και τώρα τους μόλανε τι θα ψηφίσουν στης επόμενες εκλογές?


Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την διαθεσιμότητα στις γυναίκες που δεν φτάνουν σε οργασμό γιατί αποπροσανατολίζεται ο λαός από την μαλακία που τον δέρνει.

Το πείραμα συνεχίζεται

Κατατέθηκε επιτέλους στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με όσα απαιτούσε η Τρόικα, για να γίνει η εκταμίευση των 6,8 δισ. ευρώ ως τον Οκτώβριο. Το νομοσχέδιο έχει 109 άρθρα και προβλέπει απολύσεις στο Δημόσιο.
Οπωσδήποτε, υπάρχει ένα πρόβλημα με το πολυνομοσχέδιο, αφού, μέχρι σήμερα, το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης προς όσους διαφωνούν με τα Μνημόνια είναι «ότι διαφορετικά δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις» αλλά μετά το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων έρχονται και οι απολύσεις στο Δημόσιο, οπότε αυτοί …μάλλον δεν θα παίρνουν μισθό και το επιχείρημα της κυβέρνησης πως το Μνημόνιο είναι ο μόνος τρόπος να πληρωθούν οι μισθοί έχει πάει στο διάολο αλλά μην το πείτε στους Έλληνες γιατί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και μπορεί να σοκαριστούν.
Πάντως, είναι πάρα πολύ ωραίο να λες σε χιλιάδες ανθρώπους «σας απολύω για να πάρετε την δόση».
Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας -σύνολο 5.500 άνθρωποι-, οπότε αποδεικνύεται περίτρανα πως τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι ζούμε σε μια πολύ ασφαλή χώρα και κινδυνεύουμε μόνο από τον κακό μας εαυτό.

Στην Σκόπελο αλήθεια έχουμε ακόμη ανθρώπους που θέλουν το ΠΑΣΟΚ?

Παραιτήσεων συνέχεια από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ... ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ...

Μέσω "Στοχασμός-Πολιτική"
Με επιστολή το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κράλης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του.

«Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που καταργούν το κοινωνικό κράτος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι ένας νέος άνθρωπος που εντάχθηκα νωρίς στη Ν. ΠΑΣΟΚ και μετά στο ΠΑΣΟΚ εμφορούμενος από τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη έτσι όπως τις διδάχθηκα από το σπίτι μου και τους γονείς μου που ήταν ενεργοί πολίτες και μέλη του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και όπως αυτές προέκυπταν από αυτά που ο Ανδρέας Παπανδρέου μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Η εταιρεία παραγωγής TVE έχει αναλάβει να εκπέμψει την ΝΕΡΙΤ μέσω Digea

Περιπολικά και κόσμος πηγαίνει κι έρχεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “‘TVE” στην Παιανία καθώς και βαν του ΟΤΕ.
Υπάρχουν και πληροφορίες για κάποιον σκηνοθέτη που δεν αποκαλύπτεται το όνομα του όμως, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπομπή.
Νομικά υφίσταται εταιρεία ΝΕΡΙΤ; και αν υφίστατε με ποιες διαφανής διαδικασίες έγινε η ανάθεση της εκπομπής με το αζημείωτο στην εταιρεία ΤVE , στους παραγωγούς, σκηνοθέτη και τεχνικούς;

Οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων

  • Το 2014 οι λειτουργικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 17% σε σχέση με το 2013, που είναι η μεγαλύτερη την περίοδο 2009-2014
  • Συνολικά την τελευταία πενταετία οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 1,28 δισ. ευρώ ή 44,1%!
Θηλιά οικονομικού στραγγαλισμού των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2014 καθώς οδηγούν για πέμπτη συνεχή χρονιά σε κατρακύλα τις λειτουργικές δαπάνες τους. Είναι ορατός πια ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας σε ορισμένα από αυτά, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο.
Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τον προϋπολογισμό του 2014 αναφέρουν επί λέξει: «Οι λειτουργικές δαπάνες για τη χρήση του 2014 δεν θα υπερβούν τα 1,618 δισ. ευρώ με ισόποση πρόβλεψη εσόδων». Οι λειτουργικές δαπάνες - δεν περιλαμβάνεται η μισθοδοσία - αφορούν σε φάρμακα, υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, συντήρηση, σίτιση και καθαριότητα. Επίσης περιλαμβάνει τα κονδύλια για τις υπερωρίες του προσωπικού και τις αμοιβές του επικουρικού προσωπικού.

Σποράδες Ασθενοφόρα σε ακινησία...


Ασθενοφόρα σε ακινησία...Στα Κέντρα Υγείας των Σποράδων βάρδιες μένουν ακάλυπτες, εξαιτίας ελλείψεων σε οδηγούς
Βιβλίο με ιστορίες καθημερινής τρέλας θα μπορούσαν να γράψουν οι οδηγοί των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Οι κενές θέσεις, οι οποίες αφήνουν ακάλυπτες βάρδιες σε ημερήσια βάση, σε συνδυασμό με τα κοντέρ των ασθενοφόρων που έχουν χτυπήσει κόκκινο από τα χιλιόμετρα που γράφουν, δημιουργούν σκηνικό παράκρουσης, ιδιαίτερα στη Σκιάθο, ένα νησί που «βουλιάζει» τους θερινούς μήνες από τουρίστες.

Μ. Χρυσοβελώνη: Ανύπαρκτη η αξιοκρατία στη ΝΕΡΙΤ. Ψάχνουν για πειθήνια όργανα και φερέφωνα.Κατά την τοποθέτησή στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ στην Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπήρξε ξεκάθαρη υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν προωθεί αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης στο πλαίσιο της αξιοκρατίας. ’’ Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν προάγει την αξιοκρατία  αφού εξαιρεί το ΑΣΕΠ. Δυστυχώς μάλιστα δεν αποκλείει την επαναφορά της κομματοκρατίας τύπου ΕΡΤ από το παράθυρο μέσω του Εποπτικού Συμβουλίου που δημιουργείται. Θέλουν να επιλέξουν το νέο προσωπικό με κριτήρια απολύτου ελέγχου και υποταγής στο σύστημα Σαμαρά. Διώχνουν 2.700 υπαλλήλους για να πάρουν εκείνους μόνο που θα τους είναι αιωνίως ευγνώμονες. Ψάχνουν για πειθήνια όργανα και φερέφωνα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου