Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΣΤΕΡΗ,ΣΚΟΠΕΛΟΣ , Παραλία Λιμνονάρι - Σκόπελος Αγιος Κωνσταντίνος Γλυφονέρι Σκόπελος παραλία

Σκόπελος Αγιος Κωνσταντίνος Γλυφονέρι Σκόπελος

Ποιος ήταν ο αρχαίος Έλληνας Πούτσος;


 "press-gr"
Το όνομα Πούτσος υπήρχε στην αρχαία Αθήνα
(347π.χ 327π.χ) και ήταν στο επάγγελμα... ανθοπώλης. Ήταν γοητευτικός και άρεσε στις γυναίκες στην κοσμική Αθήνα, και όλοι την καμάρωναν όταν τον έβλεπαν.
Με την ομορφιά του κατάφερε να σαγηνεύει τις γυναίκες που ήθελαν να τον παντρευτούν και να κάνουν παιδιά μαζί του.
Ο Πούτσος στην αρχή ήταν φτωχός, με την εργασία κατάφερε να φτιάξει ένα... καλό ανθοπωλείο, μιας και οι γυναίκες ψώνιζαν μονάχα απ΄ αυτόν. Τα όμορφα χρόνια της αρχαία Αθήνας βρίσκουν τον Πούτσο να γίνεται θέμα συζητήσεων.. για το ποια κοπέλα θα τον τυλίξει και θα τον παντρευτεί.

30.000 φυλακισμένοι ξεκινάνε την μεγαλύτερη απεργία πείνας στην ιστορία των ΗΠΑ


Χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές της Καλιφόρνιας ξεκίνησαν την τρίτη στην σειρά μεγάλης εμβέλειας απεργία πείνας τα δύο τελευταία χρόνια. Το βασικό αίτημα της απεργίας είναι να δοθεί τέλος στους μακροχρόνιους εγκλεισμούς στην απομόνωση, απομονώσεις τις οποίες οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν σαν κρατικούς βασανισμούς χωρίς τέλος.
Χιλιάδες ήταν οι κρατούμενοι που στα τέλη του 2011 που μετά από μια μαζική απεργία πείνας κατάφεραν να κερδίσουν καλυτέρευση των συνθηκών και μείωση του χρόνου παραμονής στις απομονώσεις των φυλακών.
 Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στην φυλακή Pelican Bay State Prison και πλέον έχει εξαπλωθεί στα 2/3 των 33 φυλακών της πολιτείας. Σε ανακοίνωσή τους αξιωματικοί των φυλακών δήλωσαν ότι 30.000 κρατούμενοι αρνήθηκαν να δεχθούν τροφή την πρώτη μέρα της κινητοποίησης Οι κρατούμενοι εκτός από την αποχή από την τροφή αρνούνται να συμμετάσχουν στα μαθήματα και στα προγράμματα εργασίας των φυλακών.

4η δίκη ΣΠΦ - 11η συνεδρίαση, Τρίτη 9.7.13

Με τον πολιτικό κρατούμενο Κ. Σακκά να διανύει την 36η μέρα απεργία πείνας δεν ήταν δυνατόν να γίνει η σημερινή συνεδρίαση στο τρομοδικείο. Ετσι, μετά την καθιερωμένη ανάγνωση από τον πρόεδρο Γ. Μιχολιά του απουσιολόγιου κατηγορούμενων και συνηγόρων, η συνήγορος υπεράσπισης του Κ. Σακκά Μ. Δαλιάνη υπέβαλε αίτημα διακοπής της συνεδρίασης, γιατί ο Κ. Σακκάς ενώ επιθυμεί να παρίσταται στο δικαστήριο, αδυνατεί, για λόγους που δεν επέλεξε ο ίδιος. Αυτή τη φορά η συνήγορος ζήτησε τη διακοπή στο δικό της πρόσωπο, σύμφωνα με το άρθρο 349 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο εισαγγελέας Γρ. Βαβέτσης πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημά της και το τρομοδικείο αποφάσισε να διακόψει για την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 11πμ.
 
 

Αλόννησος: Η ζωή στο άλσος που ταξιδεύει

Το καλοκαίρι το διαχειρίζονται κυρίως οι γυναίκες, πάνω σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο καράβι φορτωμένο ζωντάνια.
Τα σημάδια της αυθεντικής ζωής

Το ταξίδι δεν είναι ένα διάλειμμα στην καθημερινότητα, αλλά ένας τρόπος να βλέπεις τη ζωή, μια ιδεολογία για την καθημερινότητα. Το αισθάνεσαι εντονότερα από οπουδήποτε αλλού στο Βόρειο Αιγαίο, στις Βόρειες Σποράδες, όπου δεν χάνεσαι καθόλου σε μεγάλα διαστήματα πελαγίσιας μοναξιάς. Ηδη από τον όρμο του Αγίου Κωνσταντίνου που ξεκινά το καράβι, δύο δελφίνια δημιουργούν με τις μαύρες ράχες τους ρυτίδες στο αστραφτερό νερό. Τα κοινωνικά δελφίνια και οι ακριβοθώρητες φώκιες γύρω από το πολύνησο της Αλοννήσου είναι τα σημάδια μιας φυσικής, αυθεντικής ζωής. Η κίνηση των δελφινιών μέσα και έξω από το νερό του θαλασσίου πάρκου είναι από τις πλέον συγκλονιστικές εικόνες ζωής που μπορεί να αντικρίσει ο περιηγητής σε ολόκληρη τη

Εκδήλωση του ΕΠΑΜ Αγριάς

Ο Πυρήνας Αγριάς Μαγνησίας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) διοργανώνει θεματική βραδιά με βιντεοπροβολή του ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν «Το δόγμα του σοκ». Εισήγηση από την Αναστασία Ετμεκτζόγλου, τοπογράφος μηχανικός, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η εκδήλωση διοργανώνεται την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στην καφετέρια «Foco» στην παραλία Αγριάς.

Έρχεται η δόση!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ‘’Τελικά ο κατήφορος έχει μόνο αρχή’’
Συνεχίζεται η ρώσικη ρουλέτα που παίζει η δικομματική κυβέρνηση με τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτή την φορά η σφαίρα βρήκε το προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων. Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, τροχονόμοι και προσωπικό πολλών εκατοντάδων δημοτικών επιχειρήσεων είναι τα νέα θύματα. Τελικά ο κατήφορος έχει μόνο αρχή. Έντρομοι παρακολουθούμε όλοι την πορεία των ανερμάτιστων αποφάσεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χιλιάδες απολύσεις ανυπεράσπιστων πολιτών.

Άδοξο τέλος για τις πτήσεις τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη στη Σκιάθο,Τέλος οι πτήσεις για Αγ. Πετρούπολη

Τέλος οι πτήσεις για Αγ. Πετρούπολη  Ονειρο ήταν και πάει. Άδοξο τέλος  για τις πτήσεις τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη στη Σκιάθο. Από προχθές και εξαιτίας οικονομικών διαφορών μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, τα δρομολόγια σταμάτησαν και το νησί «βρίσκεται» κυριολεκτικά στο πόδι, καθώς όλοι οι επαγγελματίες είχαν ποντάρει πολλά στον τουρισμό από τη Ρωσία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αεροπορικές εταιρείες που είχαν συνάψει συνεργασία μεταξύ τους δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ορισμένα desu και έτσι η συνεργασία «έσπασε» και τα δρομολόγια διακόπτονται.
Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως στο νησί, προκαλώντας έντονο προβληματισμό, αλλά και σκεπτικισμό από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς με τον Τουρισμό, καθώς επρόκειτο για μία πολύ  διαφημισμένη συνεργασία, στην οποία οι Σκιαθίτες ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού είχαν εναποθέσει πολλά για τη φετινή σαιζόν.

Σκόπελος
Εφιάλτης στο δημόσιο...

Εφιάλτης στο δημόσιο... Ποιος Μποτρίνι και πράσινα άλογα; Οι άνθρωποι έχουν πιάσει τα μαχαίρια και όποιον πάρει ο χάρος... 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ξεκινώντας τη διαδικασία προς την Πανελλαδική Σύσκεψη του φθινοπώρου
η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα
την Τρίτη 16 Ιούλη, στις 8:00 μ.μ.
στο Πεδίον Άρεως (Θέατρο Οικονομίδη).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΑΣ το φθινόπωρο

Τον Απρίλη του 2012, αμέσως μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης της χώρας ενάντια στα Μνημόνια και την υπαγωγή στον έλεγχο της τρόικας των ιμπεριαλιστών, με την πρωτοβουλία των οργανώσεων του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΠΑΑΣ). Βάση της αποτέλεσε η ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης, και η συμβολή της σε μια πραγματική αριστερή απάντηση στις προκλήσεις και τα καθήκοντα της περιόδου.

Καπετάν … Χάροι!

Θανάσης Λαμπρόπουλος
Με ένα απλό χαρτί, που αναγράφει από τις αρχές της πατρίδας του ότι διαθέτει την ναυτική ικανότητα να κυβερνήσει ένα ιστιοφόρο σκάφος, δηλ είναι σκίπερ, νοικιάζονται τα ελληνικά σκάφη αναψυχής σε οποιονδήποτε ακόμα και αν είναι άναυτος, και όποιος στην συνέχεια αλωνίζει ακόμα και με απαγορευτικά μποφόρ ολόκληρο το ελληνικό Αρχιπέλαγος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούν και προβλήματα ναυσιπλοΐας στα ακτοπλοϊκά πλοία.

Έτσι και προχθές ένας 50χρονος Ισπανός μαζί με την σύζυγο του και τα τρία ανήλικα παιδιά του, νοίκιασε το ελληνικό ιστιοφόρο-πανάδικο-σκάφος ΕΚΤΩΡ Ν.Π 10628 επιβιβάστηκαν σε αυτό και ενώ από νωρίς το πρωί τόσο οι λιμενικές αρχές όσο και η ΕΜΥ προειδοποιούσαν για “φουρτούνες”, στο Αιγαίο ο άναυτος καπετάνιος ξανοίχθηκε στο πέλαγος και βρέθηκε έξω από την Κύθνο, όπου όμως οι Βόρειοι άνεμοι έντασης 7-8 Μποφόρ ζητούσαν να καταπιούν ότι “πλεούμενο” έβρισκαν στο διάβα τους.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Συγχαρητήρια στους «γερμανοτσολιάδες»

του Γιώργου Δελαστίκ
Τρελοί από τη χαρά τους είναι ο πρωθυπουργός –ιδίως αυτός!– και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία –όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση των Κουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικης Δεξιάς(!)– το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσεις στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.

«Η Δημοτική Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της»

Την άποψη ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εξέφρασε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παίρνουμε ένας θεσμό που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με καλό κόσμο και μεταφέρουμε αυτό τον κόσμο στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  Και προσθεσε: «Κάνει καλά τη δουλειά της η Δημοτικής Αστυνομία; Δεν την κάνει. Είχαμε λοιπόν δύο λύσεις: Ή να την καταργήσουμε ή να την εντάξουμε στην ΕΛ.ΑΣ».
Αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ο υπουργός είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους θα ασκηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς, «απ’ ότι γνωρίζω ο κ. Δένδιας έχει στόχο να αυξήσει την αστυνόμευση στη γειτονιά».

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των σχολικών συμβούλων μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι...
υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την απόφαση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφάσισαν για την Τρίτη τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

EKTAKTO - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Λ.Σ. ΚΑΙ Π.Ν. Βουλιάζει πλοίο με 130 λάθρο νότια της Ιεράπετρας

Πλοίο που επιχείρησε να μεταφέρει στην Ελλάδα 130 λαθρομετανάστες βυθίζεται 48 μίλια νότια της Ιεράπετρας Κρήτης. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού και η ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να περισυλλέξουν τους λαθρομετανάστες.
Μέχρι στιγμής πάντως πληροφορίες αναφέρουν πώς κανείς δεν βρίσκεται στη θάλασσα και δεν έχει απαιτεί η απογείωση ελικοπτέρων για έρευνα και διάσωση.
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, από δουλέμπορους με την τακτική βουλιάγματος του πλοίου. Τους επιβιβάζουν σε σαπιοκάραβα και όταν πλησιάζουν στις

Ολοι μαζί... κυβερνούσαμε!

Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν τα προκάλεσαν αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Τα προκάλεσαν αυτοί που δεν κυβέρνησαν, αλλά που, όμως, έβγαιναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και διαμαρτύρονταν...
Αυτοί φταίνε, δηλαδή, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της «Κατσέλης», που επειδή - κατά τον κ. Σαμαρά - διαμαρτύρονται, ο κεφαλαιοκράτης Δαυίδ έβαλε λουκέτο στην εταιρεία...
Αυτοί φταίνε, τα εκατομμύρια των ανέργων, των χρεοκοπημένων, των φτωχοποιημένων, των φορολεηλατημένων, που επειδή «δεν κάθονταν ήσυχα», οι κυβερνήσεις των «Σαμαράδων» τους χρεοκόπησαν, τους κατέστρεψαν, τους λεηλάτησαν...
Πρόκειται για τη νέα εμβριθή ανάλυση (σ.σ.: βγαλμένη από το χυδαίο εγχειρίδιο του «όλοι μαζί τα φάγαμε») στην οποία προέβη προχτές ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο δόγμα το οποίο κατατείνει στο «όλοι μαζί... κυβερνούσαμε»! Τοποθέτηση που διεκδικεί τις ίδιες δάφνες με την προηγούμενη δήλωση, πάλι του κ. Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία οι λεγόμενες «δημόσιες επιχειρήσεις» έπεσαν έξω επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διόριζαν... «αριστερούς» (άμα τε και κομμουνιστές).

Είναι ο Καπιταλισμός...Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών «X-Wealth», που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, ο αριθμός των πλουσίων με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, αυξήθηκε κατά 6% στη διάρκεια του 2012, με το σύνολο της περιουσίας τους να αυξάνεται κατά 13% και να έχει φτάσει στα 3,4 τρισ. δολάρια.
Η μεγαλύτερη αύξηση πλούτου παρατηρήθηκε στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 6% και ανήλθε στις 16.734. Το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων υπερέβη τα 2 τρισ. δολάρια.
Σημείωση:
Οι 16.734 «υπερπλούσιοι» της Γερμανίας αποτελούν το 0,02% του γερμανικού πληθυσμού των 82 εκατομμυρίων, και η περιουσία τους που ξεπερνάει τα 2 τρισ. δολάρια ισοδυναμεί με το 55,5% όλου του ΑΕΠ της Γερμανίας που ανέρχεται στα 3,6 τρισ. δολάρια.
*
Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση της «Boston Consulting Group» για τον παγκόσμιο ιδιωτικό πλούτο, που δημοσιοποιήθηκε πριν ένα μήνα, οι «υπερπλούσιοι» το 2012 αυξήθηκαν διεθνώς κατά 10%, δεν ξεπερνούν τα 13,8 εκατομμύρια και κατέχουν 52,8 τρισ. δολάρια.
Σημείωση:

«Σαθρή ανοησία», «οργανωμένη νωθρότητα», «επιθετική βλακεία»

Χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ, στην Υγεία και την Παιδεία. Χαράτσια επί των ακινήτων εφ' όρου ζωής. Νέες περικοπές παροχών Υγείας. Ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων. Διάλυση άλλων, αρχής γενομένης, μετά την ΕΡΤ, με τα Αμυντικά Συστήματα, την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα περιέχει το «πακέτο» του νέου «επικαιροποιημένου» Μνημονίου της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο κι ενώ οι «διαπραγματεύσεις» των κυβερνώντων με την τρόικα ήταν σε εξέλιξη, τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών έσταζαν... ευτυχία (!) και αδημονούσα προσμονή για το «θετικό αποτέλεσμα»!
*
Είδαμε και ακούσαμε τους χαμογελαστούς τηλεπαρουσιαστές να αναγγέλλουν τη... χαρμόσυνη κατάληξη των «διαπραγματεύσεων». Να μοιράζουν κουφέτα στο τηλεοπτικό κοινό για το σε «πόσο καλό σημείο έχουν φτάσει οι συζητήσεις». Να ξεφυσούν με ανακούφιση για το σε πόσο «θετική πορεία βρίσκονται οι συνομιλίες των υπουργών με την τρόικα». Τους είδαμε σχεδόν να πανηγυρίζουν για το πόσο κοντά είμαστε «να πάρουμε την επόμενη δόση»...
Για όλον αυτόν τον εσμό που καβάλα πάνω στις τηλεοπτικές ερπύστριες των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εργολάβων εισβάλλει στα σπίτια, στα μυαλά, στις ψυχές των ανθρώπων του λαού, το σημαντικό δεν ήταν και δεν είναι οι χιλιάδες νέες απολύσεις. Αλλωστε, όπως ειπώθηκε στο «Μέγκα», αυτές οι χιλιάδες των υποψήφιων ανέργων δεν είναι παρά «δεξαμενές» (!) από τις οποίες θα αντληθεί ο αναγκαίος αριθμός για να επιτευχθεί ο «στόχος» (!) των απολύσεων!
*
Το σημαντικό και συνάμα ευχάριστο -κατ' αυτούς- ήταν ότι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας επέκειτο η «συμφωνία». Η «συμφωνία»! Αυτό ήταν το σπουδαίο, το καταπληκτικό, το έξοχο. Η «συμφωνία»! Αλλά ποια «συμφωνία» τους έκανε να είναι τόσο χαρούμενοι; Μα αυτή που κάνει (...σε δόσεις) τους ανθρώπους άνεργους και τα χαράτσια αιώνια!

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου σήμερα

Σημερα  Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την απαράδεκτη κατάσταση στους ΟΤΑ.
Η έκτακτη συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την γνωστό κέντρο τύπου και  ενημέρωσης από όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς  του Δήμου Σκοπέλου 

Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την ContiTech ΙΜΑΣ ΑΕΑθήνα, 09.07.2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Γιάννη Βρούτση
Θέμα: Εκβιασμός για εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους της ContiTech ΙΜΑΣ ΑΕ
Η εταιρεία ContiTech ΙΜΑΣ ΑΕ είναι μέλος του Ομίλου Continental/ContiTech.
Δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής ελαστικών μεταφορικών ταινιών με συρματόσχοινα ή με λινό για ειδικές εφαρμογές, αλλά και για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών σε ποικίλες βιομηχανίες, όπως επίσης παράγει και άλλα παρελκόμενα προϊόντα ελαστικού.
Τα προϊόντα της τα διαθέτει στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά.
Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου στα δύο εργοστάσια ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ και απασχολεί συνολικά περίπου 300 άτομα προσωπικό.
Στις 14 Ιουνίου 2013, η Διεύθυνση της εταιρείας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να θέσει το προσωπικό υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας τεσσάρων (4) ημερών.
Αρχικά ανέφερε ότι το καθεστώς θα ισχύσει για ορισμένα τμήματα του εργοστασίου, αλλά στην τελική της πρόταση ανέφερε ότι η εκ περιτροπής εργασία θα ισχύσει για όλο το προσωπικό μέχρι και για έξι (6) μήνες, εκτός από αυτό που εργάζεται στα γραφεία, δηλαδή μιλάμε για 280 περίπου άτομα.
Η συγκεκριμένη απόφαση της εταιρείας βασίστηκε στην εκτίμησή της ότι, θα μειωθεί η επιχειρηματική της δραστηριότητα, λόγω συρρίκνωσης των παραγγελιών και προκειμένου να μη χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ…

ellinikaproionta
12 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!

Απαγορεύετε και στην Σκόπελο το μάζεμα ρίγανης?


Η είδηση κάνει το γύρο των social media και μας έχει αφήσει άφωνους!
Σύμφωνα με αστυνομική διάταξη, οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων μπορούν να μαζεύουν αρωματικά-ιαματικά φυτά, μόνον για δική τους χρήση.
Για εμπορικούς λόγους, επιτρέπεται μόνον έπειτα από έγγραφη άδεια της διευθύνσεως Δασών Δωδεκανήσου!
Η ίδια διάταξη προβλέπει ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών επιτρέπεται να μαζεύουν μέχρι 2 κιλά μανιτάρια, ενώ για την μεταφορά φυλλοχώματος από τα δάση, απαιτείται πρώτα άδεια.
Ειδικότερα, στην απόφαση του Δασαρχείου αναφέρονται τα εξής:
Απαγορεύουμε
α) Την εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας, από δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, καθώς και από δημόσιες χορτολιβαδικές-βραχώδεις εκτάσεις, χωρίς την προηγούμενη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα είδη που αναφέρονται στην παρακάτω παρ. ΙΙ της παρούσας, με τους όρους αυτής.β) Την εκρίζωση, την συλλογή ανθέων, βολβών ή την αποκοπή βλαστών, συνολικά και χωρίς εξαίρεση φυτών της οικογένειας των Oρχεοειδών (Orchidaceae), της οικογένειας των Κρινοειδών (Liliaceae) και της οικογενείας των Παιωνιιδών (Paeoniaceae).
Επιτρέπουμε

Η κυβέρνηση του «μαύρου» εφορμά ενάντια σε όλο το λαό! Βοά η οργή, αναγκαίος ο ξεσηκωμός!

Με ένα έκδηλα αντιδραστικό κυβερνητικό σχήμα ακόμα και σε επίπεδο προσώπων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπαρατάχθηκαν, για πρώτη φορά από το 1974 που συγκροτήθηκαν, μόνοι τους στο κυβερνητικό επίπεδο, αφού «έχασαν» τη ΔΗΜΑΡ μετά την κρίση που πυροδοτήθηκε με επίκεντρο το ζήτημα της ΕΡΤ. Προφανώς δεν πρόκειται για επίδειξη ισχύος, αλλά, αντίθετα είναι μια έκφραση «εξάντλησης» του πολιτικού συστήματος, που μοιάζει να «παίζει τα ρέστα του» χωρίς καθόλου καλό χαρτί και ενώ –αυτό είναι το βέβαιο και το κύριο- θα ακολουθήσουν πολλές παρτίδες ακόμα…
Σε μια φάση λοιπόν που μυρίζει μπαρούτι από όλες τις κατευθύνσεις (από τους από πάνω και απ’ έξω, από την κατάσταση στην περιοχή και σαφώς από τους από κάτω), ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με άθροισμα ποσοστών πολύ λιγότερο από όσο είχε ο καθένας μόνος του στα προηγούμενα «λαμπρά χρόνια» του δικομματισμού ξεμένουν από κάθε τσόντα και υποχρεώνονται από τις ανάγκες της επίθεσης του συστήματος να γκρεμίσουν και τυπικά το μύθο των μεγάλων αντιπάλων. Το «φως και το σκοτάδι» του Κουτσόγιωργα ενώνονται σε σάρκα μία με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο για να υπηρετήσουν το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Και ενώνονται σε μια φάση που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ –με την αστική τάξη της χώρας πλήρως ευθυγραμμισμένη στις απαιτήσεις τους- προωθούν το πιο άγριο τσαλαπάτημα του λαού και των δικαιωμάτων του.

«ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ»!

kamarieraell
Εντέλει η φάμπρικα δημιουργίας του "τεμπέλη βρωμοέλληνα" δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι αστικοί μύθοι τύπου "Μανωλάδας" που τον συντρίψαμε τις τελευταίες ημέρες και υποχρεώσαμε τον ΟΑΕΔ να παραδεχθεί τα ψεύδη, έχουν τον στόχο τους. "Είστε τεμπέληδες, απατεώνες, οπότε καλά σας κάνουμε και σας σκίζουμε".
Νέο "χτύπημα" αυτό που λάβαμε πρωί στο μέιλ από ιστοσελίδα της Κρήτης. "Προσφέρει δουλειά αλλά ... καμία δεν ενδιαφέρθηκε!" Αποκαλύπτει το άρθρο. Ξεκινά έτσι:
Συνέβη κι αυτό! Μεγαλοξενοδόχος ζήτησε τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για να βρει καμαριέρες και το ενδιαφέρον που εισέπραξε ήταν ανύπαρκτο, δείγμα πως στην εποχή της ανέχειας και της κρίσης κάποιοι – ή μάλλον κάποιες – έχουν ακόμη την πολυτέλεια να απορρίπτουν εργασία που τους προσφέρεται!

Η ροπή του ελληνικού λαού προς τη βλακεία είναι δεδομένη.

imf-fuck-off
Η ροπή του ελληνικού λαού προς τη βλακεία είναι δεδομένη.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αδυνατεί να ανατρέψει τις βάρβαρες πολιτικές που αποτυγχάνουν να πετύχουν ακόμα και τους πιο βασικούς στόχους τους, όσο η πικρή πραγματικότητα ότι δέχεται για κυβέρνηση μερικά άτομα που το όνειρο τους είναι να γυρίσουν τη χώρα πίσω στη δεκαετία του '50 σε όλα τα επίπεδα. 

Η πολιτική ομάδα που συμβουλεύεται ο Σαμαράς είναι γνωστή: Φανατικά ακροδεξιοί όλοι τους, με αστεία ονόματα (που ίσως εξηγούν τα κόμπλεξ) και με μία τάση να γεφυρώσουν τις διαφορές με τους ναζί, να τους νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στη γαλάζια πολυκατοικία και να τσακίσουν τους διαφωνούντες, που άλλωστε έχασαν στον εμφύλιο πόλεμο το 1949 και πρέπει να τιμωρηθούν. Ας αφήσουμε την οικονομική κατάντια και τις πολιτικές ακραίας λιτότητας στην άκρη. Δεν είναι αυτό το θέμα μας στο συγκεκριμένο κείμενο. Ας εξετάσουμε τις απόψεις των ειδικών συμβούλων του Σαμαρά στα υπόλοιπα θέματα, εκεί που δεν υπάρχει ο γνωστός μπαμπούλας της τρόικας. Τι είδους κοινωνία θέλουν αυτοί οι τύποι; 

Λίγες μέρες πριν, στις 23/6/2013, δημοσιεύτηκε ένα κείμενου του Φαήλου Κρανιδιώτη που εντόπιζε την ανάγκη να στραφεί προς τα δεξιά η ακροδεξιά κυβέρνηση των πρασινομπλέ. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κείμενο αναφέρει:

Μ. Χρυσοβελώνη: Εμπαιγμός των οφειλετών ασφαλισμένων αποτελούν οι νέες ρυθμίσεις για ΙΚΑ και ΟΑΕΕΜε τις νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ η κυβέρνηση ουσιαστικά εμπαίζει τους ασφαλισμένους , υποστήριξε η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με δεδομένο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στις νέες ’’δήθεν’’ ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2013 και εφεξής γίνεται σαφές ότι η δυνατότητα των οφειλετών για ρύθμιση των χρεών τους καθίσταται ανύπαρκτη. ’’Πρόκειται για πραγματική κοροϊδία και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα από ασφαλισμένους για τις εν λόγω ρυθμίσεις. Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στη Μαγνησία, όπου υπολογίζονται περίπου 8.000 ασφαλισμένοι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ,

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ


Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπαίτιοι αλλά και επιβεβλημένο όλοι μαζί να αναλογιστούμε γιατί η ελληνική κοινωνία κατέληξε να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα που υπονομεύουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου