Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 6ης/ 2020 (11/5) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 11ης /2020 (15/5) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


           

Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε  και ψήφισε ως εξής επί των θεμάτων της 6ης Συνεδρίασης  (δια περιφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου:
-1ο ΘΕΜΑ «2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος» (εγγράφηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του δρόμου στον Αγιο Κωνσταντίνο με μείωση του ποσού για την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου): ΥΠΕΡ. Ζητήσαμε, όμως, να μας διευκρινιστεί εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις από τη μείωση του ποσού για την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) (Εν αναμονή απάντησης από τη Δημοτική Αρχή)

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών.

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ έκοψαν το ρεύμα σε Σκοπελίτισσα


Tην ίδια ώρα που μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και καναλάρχες εξοπλίζονται με ζεστό χρήμα μέσα από τα “δωράκια” της κυβέρνησης της ΝΔ, οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματά τους να πέφτουν στο κενό, να τσακίζονται καθημερινά και τη λαϊκή κατοικία να πλήττεται. 

Tα όρια της τουριστικής «μονοκαλλιέργειας»
Ανάλυση: Κώστας Παλούκης
▸ Παρά την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, οι δημόσιες υποδομές παραμένουν χτυπημένες και η εργασία φτηνή και μεταφερόμενη

Τουρισμός: Δικά τους τα κέρδη, δικές μας οι ζημιέςΑνάλυση: Δημήτρης Σταμούλης
Αρπακτικό τουριστικό κεφάλαιο
Το τουριστικό κεφάλαιο δείχνει τα δόντια του και απειλεί ότι θα βάλει λουκέτο και θα πετάξει στο δρόμο, κατά δεκάδες χιλιάδες, τους εργαζόμενους του κλάδου — κι ας έχουν φάει με χρυσά κουτάλια επί τόσα χρόνια. Απαιτείται αγώνας για πλήρη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ισχυρή οικονομική ενίσχυση όλων των εποχιακών εργαζομένων που δεν θα προσληφθούν φέτος.

MasterChef -«βόμβα»: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι

MasterChef -«βόμβα»: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του ριάλιτιΤα γυρίσματα του MasterChef έχουν εδώ και καιρό ολοκληρωθεί, με το μόνο που απομένει να είναι να γυριστεί και ο μεγάλος τελικός που θα αναδείξει και τον νικητή του παιχνιδιού.
Ένας τελικός που όπως αποκάλυψε σήμερα το Πρωινό στον ΑΝΤ1 έχει γίνει και μάλιστα έχουμε και τον νικητή.

Επιβίβαση σε πλοία: «Για τα μάτια του κόσμου» οι ερωτήσεις του εντύπου που καλούνται να συμπληρώσουν οι επιβάτες (Έγγραφο)

Στο Έντυπο-ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας το οποίο τίθεται προς συμπλήρωση από όλα τα ενήλικα άτομα πριν την επιβίβαση στα πλοία, ως μέτρο περιορισμού της πανδημίας προς τη νησιωτική Ελλάδα, διακρίνονται ερωτήσεις που πιο πολύ έχουν έναν τυπικό-διαδικαστικό χαρακτήρα παρά μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας.

Αιολικά πάρκα τερατουργήματα


Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με αγωνία, όσα διαδραματίζονται στην Τήνο. Κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Τήνου, είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στο νησί τους και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Τι σκέφτεται ένας ξενοδόχος για το καλοκαίρι του 2020


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υποδεικνύουν ότι θα υπάρχει τουρισμός το καλοκαίρι στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις ανακοινώσεις του προγράμματος πτήσεων από πολλές αεροπορικές εταιρείες όσο και από τις συνεργασίες που διαφαίνονται πως θα υπάρξουν σε διακρατικό επίπεδο. Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες σκέψεις ενός ξενοδόχου αυτή την περίοδο;

Συμβουλές για τα έκτακτα φαινόμενα από την Πολιτική Προστασία

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 09/19-05-2020) με ισχύ από την Πέμπτη 21-05-2020 έως και την Παρασκευή 22-05-2020 για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού.

Αντίστροφη μέτρηση για την ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά της χώρας

Την απελευθέρωση των μετακινήσεων από και προς όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανακοίνωσε και επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου