Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ εβδομαδιαίος απολογισμός έργων από τον δήμαρχο . Σταμάτη Περισση

Καλησπέρα
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Η βδομαδα αυτη ητανε γεμάτη.
1) ο δήμος μας εκανε πρόταση στην περιφέρεια για προγραμματική συνεργασία προκειμένου να καταθεσουμε την πρότασή μας για την δημιουργία Πράσινου Σημείου και ΣΜΑΥ στο νησί μας.Προϋπόθεση γιά την κατάθεση της πρότασης μας στο ΕΣΠΑ ηταν να ψηφιστεί το θεμα της συνεργασίας εκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20/5/2020.Αυτό έγινε δυνατό με την βοήθεια του δ/ντη τεχνικών υπηρεσιών Κου Φλαμπούρη του δ/ντη προγραμματισμου της περιφέρειας των περιφερειακών συμβούλων,κυρίως όμως χάριν της αποφασιστικότητας του περιφερειαρχη Κου Αγοραστού και της άμεσης παρέμβασης της αντιπεριφερειάρχη Κας Κολινδρίνη.
2)Ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση του επαρχιακού δρόμου,του περιφεριακού,και του νέου παραλιακού. Ξεκίνησε δε και η κοπή των χόρτων του επαρχιακού δρόμου.Για τα παραπάνω ευχαριστουμε την αντιπεριφερειαρχη κα. Κολινδρινη για την ετοιμότητα και την εγκυρότητα του προγραμματισμού και τις αντίστοιχες υπηρεσιες της περιφέρειας. 3)Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικο κατάστημα των υπευθύνων πολιτικής προστασίας του δημου μας,του διοικητή του Λιμενικού τμήματος Σκοπελου, του διοικητη του πυροσβεστικού Σταθμού Σκοπελου του Επιθεωρητή πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλιας και του διοικητη πυροσβεστικών δυναμεων Μαγνησίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα των δυνάμεων ενόψει της θερινής περιόδου,οπως και η πορεία ίδρυσης των δύο νέων πυροσβεστικων κλιμακίων στο νεο Κλήμα και στη Γλώσσα.Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα προσβασιμότητας στις επικίνδυνες περιοχές.
4) εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου και του ζητήθηκε να αρχίσει τις εργασίες τελος Σεπτεμβρίου .
5) ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης τών δημοτικών parking για την θερινή περίοδο στα οικόπεδα Βακράτσα.
6) συνεχίζονται οι προσπάθειες ευπρεπισμού ολων των δημοτικών διαμερισμάτων.
7) Με τον συντονισμό των σχολικών επιτροπών ,της σχολικής επιτροπής του δημου μας τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο τις δ/ ντριες και δ/ ντες των σχολείων τους εκπαιδευτικούς και τούς μαθητές,τριες
ξεκίνησαν τα γυμνάσια λύκεια εξοπλισμένα με οτι προβλέπει ο νόμος
8) Εγινε η αποθήκευση ολου του υλικού του Λαογραφικού Μουσείου προκειμένου να συντηρηθεί, διαφυλαχθεί και καταγραφει, εν όψει
της επισκευης του μουσείου .
9) προετοιμαζόμαστε τελος για την προσωρινή αλλα ασφαλή προσβασιμότητα προς την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Καλο Σαββατοκυριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger