Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ο κουμπάρος τον κουμπάρο τον κερνά δημοσκοπήσεις.


 Γράφει ο mitsos175

Τι είναι γκάλοπ στην Ελλάδα; Η θέληση των πλουτοκρατών και η προσπάθεια των εταιριών να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται σε αυτή τη θέληση.

Χθες εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό διαδήλωσαν μαζικά καταλήγοντας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Κανένας δεν πιστεύει, ούτε εμπιστεύεται τη συμμορία της ΝΔ.
Φαίνεται από τους γονείς που μόνο γύρω στο 10% απ' αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, από τις συζητήσεις, από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο πλιάτσικο και τη λεηλασία.

Παρόλα αυτά η γαλάζια συμμορία, ό,τι και να γίνει έχει δήθεν 40%. Το πραγματικό ποσοστό είναι 20%. Οι ρεφορμιστές έχουν κι αυτοί πρόβλημα. Πολύ λογικό, δεν κάνουν καν αντιπολίτευση. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι τσόντες.

Το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έχουν θέσεις που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Όχι στις απολύσεις. Χρήματα για τον εργάτη, όχι για τον πλουτοκράτη.

Αλλά οι κουμπάροι παίρνουν χρήματα από την κυβέρνηση και σε αντάλλαγμα κάνουν δημοσκοπήσεις πιο πέτσινες κι από στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Φυσικά καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους κόβονται.
Πχ θέλετε να ανοίξουν τα δημοτικά; Πάνω από το 90% είναι αντίθετοι.
Επίσης συντριπτικό ποσοστό είναι αντίθετοι με το άνοιγμα τις Κυριακές, την ελαστικοποίηση του ωραρίου, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών - συντάξεων κλπ.

Αφήνουμε την τσαντίλα για το φιάσκο στον Έβρο, τα διάφορα σκάνδαλα για το πλιάτσικο κοκ.
Όποτε όμως στριμώχνεται η κυβέρνηση μαγειρεύει μια δημοσκόπηση με σανό. Ο Μητσοτάκης δεν τολμά εκλογές γατί ξέρει πως τα γκάλοπ δείχνουν διπλό το ποσοστό από αυτό που έχει στην πραγματικότητα.
Γιατί αν γίνουν, θα φανεί η απάτη των ΜΜΕ.

Το ΚΚΕ πιστεύω πως έχει διψήφιο ποσοστό. Πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και οι περισσότεροι έχουν πλέον καταλάβει τι παίζεται.

Έρχεται νέο Μνημόνιο.
Και η τακτική είναι η ίδια με το πρώτο: Πανηγυρισμούς και 80% δημοφιλία είχε κι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου. Μάλιστα τις δημοτικές ένα χρόνο μετά τις είχε κερδίσει. Όμως ως τον τρίτο χρόνο έχασε πάνω από 30 μονάδες.

Ο κόσμος δεν αντέχει την αφόρητη κατάσταση που δημιουργήθηκε με το Μητσοτάκη. Πολύ απλά οι ρεφορμιστές ακολουθούν την ίδια πολιτική, επομένως δεν τους εμπιστεύεται κι αυτούς κανείς.
Ούτε πιστεύει κανείς πως μας έσωσε ο Μητσοτάκης. Τώρα που δεν παίρνεται ουσιαστικά κανένα μέτρο, αν δεν βρεθεί φάρμακο, θα φανούν οι θάνατοι από Κορονοϊό, αν δεν κλεινόμασταν στα σπίτια μας. Εκτός αν τους κρύψουν. Για να δούμε θα είναι δεκατρείς χιλιάδες;

Μια παρένθεση: Η Ιαπωνία χωρίς να απαγορεύσει την κυκλοφορία έχει χαμηλά κρούσματα. Γιατί παίρνει ο ίδιος ο κόσμος μέτρα προφύλαξης. Μάσκες, αποφυγή συνωστισμού κλπ. Μόνο τα σχολεία έκλεισαν.

Γιατί δεν ρωτάνε, αν πρέπει να γίνονται τεστ στους τουρίστες;
Για να δούμε αν πάμε καλά ή προς τον γκρεμό; Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, που θέλουν να έρθουν οι τουρίστες, κατανοούν πως πρέπει να ελέγχονται. Γιατί αν διαδοθεί ο ιός θα χαθούν και ανθρώπινες ζωές (το κυριότερο) αλλά και ο τουρισμός θα καταρρεύσει για πολλά χρόνια.

Τα σοβαρά δεν τα ρωτάνε. Αλλά όταν έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, λένε ό,τι τους κατέβει. Κι ό,τι συμφέρει τη γαλάζια συμμορία.

Χθες έγιναν κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής που συμμετείχε πλήθος κόσμου.
Οι κινητοποιήσεις αυτές θα ενταθούν.

Το ΚΚΕ είναι η μοναδική αντιπολίτευση στη βουλή. Γιατί αντιτίθεται στην πολιτική.

Οι τσακωμοί μεταξύ των αστικών συμμοριών είναι πραγματικοί, αλλά είναι για την κουτάλα. Ποιος θα εκμεταλλευτεί τον κόσμο. Απλά η ΝΔ έκλεψε και κλέβει τα περισσότερα λόγω πείρας στην εξαπάτηση και το έγκλημα. Είναι πιο οργανωμένοι μαφιόζοι από τους άλλους.

Η πραγματικότητα διαψεύδει δημοσκοπήσεις, κανάλια και Μητσοτάκη. Και αυτό που έρχεται θα ρίξει τη γαλάζια συμμορία ακόμα μια φορά στη χωματερή. 

Το θέμα μετά θα είναι να μην ξανασηκώσει κεφάλι το γαλάζιο φίδι.
Κι αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί παρά μόνο ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger