Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ιωάννα Ευσταθίου: Η Σκόπελος ετοιμάζεται με αισιοδοξία και υπευθυνότητα για το σταδιακό άνοιγμα



Έτοιμη δηλώνει η Σκόπελος στο σταδιακό άνοιγμα και την άρση μέτρων. Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά, γεγονός που
επιβεβαιώνει το θετικό σενάριο για καλή επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Οι επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν, επίσης, στις 25 Μαΐου και αφορούν μεταξύ άλλων δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και δραστηριότητες παροχής ποτών. Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις συνοδεύουν την επιστροφή στη νέα κανονικότητα. Σημειώνεται πως, στα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Αξιόλογη χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ (https://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf) για την έκδοση οδηγού με απλές και πρακτικές οδηγίες επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης για τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί.
Εξίσου πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Τουρισμού για το άνοιγμα των καταλυμάτων με σημείο αναφοράς τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Παράλληλα, γίνεται η απαραίτητη προεργασία από το Δήμο με δράσεις και πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θωράκιση των υπηρεσιών υγείας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Αναφορικά με το μέγεθος και το σκεπτικό της προετοιμασίας της Σκοπέλου, επισημαίνονται τα παρακάτω από την κ. Ιωάννα Ευσταθίου, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου: «Τους τελευταίους μήνες, αντιμετωπίζουμε μία επώδυνη κρίση – τη μεγαλύτερη των εποχών- με προεκτάσεις σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Ως Σκόπελος με την πειθαρχημένη στάση όλων των κατοίκων, επαγγελματιών και δημοτών, περάσαμε με άριστα όλες τις δύσκολες δοκιμασίες για να είμαστε σήμερα με αξιώσεις ένας προορισμός, καθαρός και απρόσβλητος από τον κορωνοϊό. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει εξίσου υπεύθυνους και αποφασιστικούς, ώστε να τηρήσουμε από εδώ και στο εξής όλα τα προληπτικά μέτρα με ευλάβεια και σοβαρότητα. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις της Σκοπέλου που σχετίζονται με το Τουρισμό να αναλάβουν δράση σταδιακά βάσει χρονοδιαγράμματος, με τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που τους διακατέχει και που ανέκαθεν τους καθιστούσε πρωτοπόρους στον Ελληνικό Τουρισμό. Όλοι μαζί βαδίζουμε μπροστά για έναν σκοπό, η Σκόπελος να είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιοτικής στάθμης και να προσφέρει ασφαλείς και αξέχαστες διακοπές στους φίλους του προορισμού σε κλίμα αισιοδοξίας, που φέτος το έχουν όλοι, μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger