Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αν ο Μαδούρο ήταν στην θέση του Τραμπ;


Κάντε μια υπόθεση εργασίας. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και 3 μέρες λάμβαναν χώρα στην Βενεζουέλα.

Μια ομάδα μπάτσων δηλαδή, με πρωτεργάτη ένα κάθαρμα - που σημειωτέον έχουν υπάρξει σε βάρος του 18 καταγγελίες για άσκηση υπερβολική χρήσης βίας και όμως δεν είχε την παραμικρή επίπτωση- δολοφονούσε ένα πολίτη, με τέτοιο φρικτό τρόπο όπως έχασε την ζωή του ο 46χρονος αφροαμερικανός .στη Μινεάπολη.
Η κυβέρνηση της χώρας να χρειαστεί 3 μέρες να συλλάβει τον δολοφόνο, όταν η ίδια συλλαμβάνει ακαριαία έναν δημοσιογράφο -και μάλιστα του CNN- που μεταδίδει τα γεγονότα που ακολουθούν μετά την ρατσιστική δολοφονία.  και τον Μαδούρο να απειλεί ότι θα διατάξει τις κατασταλτικές δυνάμεις να πυροβολούν εν ψυχρώ, τους διαδηλωτές που αντιδρούν σ' αυτό το έγκλημα.

Τι θα μας έλεγαν τότε όλα τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" Δύσης;
Δεν θα μας μιλούσαν για τον φασίστα, εγκληματία, δικτάτορα Μαδούρο και όλα τα σχετικά.

Μπορείτε να φανταστείτε τί θα διαβάζαμε από τους γραφιάδες του Μαρινάκη και τους μαρκουτσοφόρους του Αλαφούζου;

Πρετεντέρης και Προτοσάλτε καθώς και όλος ο συρφετός των "έγκυρων" δημοσιολόγων θα ξεσάλωναν, ενώ τα γαλάζια τρολ θα έκαναν υπερορίες στο διαδίκτυο.
Και σ' αυτή την διαπίστωση δεν νομίζουμε ότι  αμφιβάλει κανείς.

Τώρα όμως που ο Τραμπ, ουσιαστικά κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στην περιοχή, δείχνει την πρόθεση του ότι αν μπορούσε θα έβαζε λουκέτο σε όλα τα Ιντερνετικά ΜΜΕ, που επικρίνουν την στάση του, για τους "διαμορφωτές της κοινής γνώμης" δεν τρέχει τίποτα.
Ο Τραμπ είναι ο ηγέτης της "αμερικανικής δημοκρατίας".

Και κάτι τελευταίο. Οταν μια κυβέρνηση εφαρμόζει ενός τέτοιου τύπου αστυνόμευση, όπως αυτή στην Αμερική, οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν μετά από εγκληματικές ενέργειες μπάτσων, δεν μπορεί να μπουν στα πλαίσια που θα ήθελε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οταν σπέρνεις θύελλες αναμενόμενο είναι να περιμένεις ανέμους.

Δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην μητρόπολη του καπιταλισμού, προέρχονται από αυθόρμητες αντιδράσεις και έχουν ημερομηνία λήξης, χωρίς να επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger