Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δ. Κολυνδρίνη: Να κηρυχθούν άγονες οι γραμμές προς τις Σποράδες

Απελευθερώθηκαν από σήμερα οι μετακινήσεις των πολιτών με τα πλοία προς τις Σποράδες αλλά υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Την ανάγκη μείωσης της τιμής των εισιτηρίων και την κήρυξη των γραμμών προς Σποράδες σε άγονες επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι διαχρονικό το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με το Βόλο και είναι λάθος κάποιοι να διεκδικούν δρομολόγια μόνο τη θερινή περίοδο. Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή δρομολόγιο εκτελεί μόνο το οχηματαγωγό-επιβατηγό «Πρωτέας» και από την 1η Ιουνίου θα ξεκίνήσει δρομολόγια και το «Σκιάθος Εξπρές». «Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος δεν επαρκούν για να ισοσταθμίσουν την οικονομική ζημιά στα νησιά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι θα μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων με τη μείωση του ΦΠΑ» επισήμανε.
Τόνισε όμως ότι βασική προϋπόθεση είναι να επιδοτηθούν οι γραμμές προς Σποράδες ως άγονες. «Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της νησιωτικότητας καθώς οι τιμές που ισχύουν τώρα είναι απαγορευτικές. Αν π.χ. το εισιτήριο για να πάει ένα άτομο στην Αλόννησο ανέρχεται σε 30 ευρώ και για τη Σκιάθο 26 και 75 ευρώ το αυτοκίνητο. Πως θα ταξιδέψει μια οικογένεια; Στην Κρήτη και στο εξωτερικό ταξιδεύεις με πολύ πιο οικονομικές τιμές, επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger