Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Απολογισμός δράσεων του συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών «Φάρος Σκοπέλου

t
Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης του πιλοτικού προγράμματος που συλλόγου «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», το οποίο εκπονήθηκε από την 1/2/2017 εως την 31/1/2018 , το ΔΣ του συλλόγου , αποφάσισε τη συνέχιση του για μια ακόμη χρονιά, από την 1-6-2018 εως την 31-5-2019.
Η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος κρίθηκε επιτυχής και χρήσιμη αναφορικά με  την επίτευξη των στόχων του συλλόγου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναβάθμιση των υποστηρικτικών υπηρεσιών του «ΦΑΡΟΥ» σε ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Νέος άνεμος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας –γνωστοί στο νησί μας αφού πέρασαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Αλλαγές στη διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας επέφεραν οι κρίσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Χιόνια του Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο

Χιόνια του Αγίου ρηγίνου στη Σκόπελο θα πλημμυρίσει η Σκόπελος Με χιόνια μεγάλη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες μέρες στο νησί όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ ισχυρή χιονόπτωση 

Ο Βασίλης Καραΐσκος νέος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας

Τη θέση του αστυνομικούς διευθυντή Μαγνησίας, αναλαμβάνει τις επόμενες 30 μέρες, ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος, στη θέση του ταξίαρχου Βασίλη Μαρκογιαννάκη, που αποστρατεύεται.
Στις θέσεις των υποδιευθυντών Α’ και Β’ παραμένουν οι αστυνομικοί διευθυντές Μίλτος Αλεξάκης και Θανάσης Καλαμπόκας.

Σημείωμα 12χρονου στις Β.Σποράδες με απειλή ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτικός» πόλος με «ρετάλια» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και άξονα την αντιλαϊκή πολιτική


Eurokinissi
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες διεμβολισμού των υπόλοιπων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας που έχει δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, περνώντας και από το απαραίτητο «πλυντήριο» σειρά στελεχών των προηγούμενων «μνημονιακών» κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το συνονθύλευμα αυτό βαφτίζει η κυβέρνηση «προοδευτικό πόλο», σε αντιπαράθεση υποτίθεται με τον «συντηρητικό» της ΝΔ, παρότι είναι εξόφθαλμη η στρατηγική τους σύμπλευση στην αντιδραστική κατεύθυνση που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μετά τους προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ Θ. Μωραΐτη και Αγγ. Τόλκα που ορκίστηκαν τη Δευτέρα σε θέσεις υφυπουργών στο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι «αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας», «νερό στο μύλο» των τέτοιων διεργασιών αναμένεται να ρίξουν τόσο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα με τη νέα του σύνθεση, όσο και οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, όπως αυτή της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου» την ερχόμενη βδομάδα, αλλά και η εκδήλωση της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Μάρτη.

Σαν σήμερα το 1947 τίθεται στην παρανομία η ΕΠΟΝ - «Το ακόλαστον και έκφυλον παρελθόν των κομμουνιστών»


Του Γ. Γ.

Σαν σήμερα στις 20/02/1947, το Πρωτοδικείο Αθήνας επικαλούμενο τον Α.Ν. 509 κηρύσσει παράνομη την ΕΠΟΝ και αποφασίζει την διάλυσή της.
Εδώ να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα νόμο που είχε ψηφίσει  η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Θ. Σοφούληστις 27 Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου και είχε τίτλο: «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του Πολιτεύματος, του Κοινωνικού Καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών».
Το αστικό κράτος θωράκιζε το νομικό του οπλοστάσιο και έτσι έθετε εκτός νόμου το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη ενώ νομιμοποιούσε τα πογκρόμ της αστυνομίας και των παρακρατικών ενάντια στους αγωνιστές.

Καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ το 13ο Συνέδριο του που ξεκινούσε σαν σήμερα το 1991.


 Ένα σημαντικό συνέδριο του ΚΚΕ, το 13ο, αρχίζει σαν σήμερα το 1991. Ένα συνέδριο που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της Αλέκας Παπαρήγα σαν γ.γ. του κόμματος με την οριακή διαφορά μόλις τριών ψήφων από τον άλλο υποψήφιο Γιάννη Δραγασάκη, υπουργό της σημερινής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί μια λυσσαλέα φραξιονιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα στελέχη που αποτελούσαν τον κομματικό μηχανισμό και την δεξιά πτέρυγα του κόμματος –μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ- έχοντας προηγηθεί η διαγραφή της αριστερής πτέρυγας και του μεγαλύτερου μέρους των μελών της ΚΝΕ. (Άλλη πονεμένη ιστορία η εξέλιξη πολλών απ’ αυτών των στελεχών).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου