Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Είχε «ταράξει» στις κλοπές τη Σκόπελο


Είχε ταράξει στις κλοπές τη Σκόπελο ένας 38χρονος Έλληνας από τη γειτονική Αλόννησο, που συνελήφθη χθες, πριν επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» με προορισμό το νησί του.
Η σύλληψη του 38χρονου έγινε από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Σκοπέλου στο λιμάνι του Αγνώντα. Στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα βρέθηκαν όλα σχεδόν τα κλοπιμαία, που είχε αφαιρέσει τις τελευταίες ημέρες από καταστήματα του νησιού.
Όπως έγινε γνωστό από τον λιμενάρχη Σκοπέλου κ. Γ. Γκάρα, ο δράστης είχε διαρρήξει, δύο φορές μάλιστα, κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων στη Σκόπελο, απ’ όπου είχε αφαιρέσει μηχανήματα, χρήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το κατάστημα το είχε διαρρήξει δύο φορές σε δύο ημέρες… Ακόμη διέρρηξε καφέ μπαρ απ’ όπου έκλεψε την ταμειακή μηχανή, χρήματα, έναν μείκτη μουσικής και κάβα ποτών, καθώς και ένα περίπτερο, απ’ όπου έκλεψε αναψυκτικά από το ψυγείο… Για τις διαρρήξεις χρησιμοποιούσε λοστό, ενώ στο καφέ μπαρ είχε εισέλθει από ανασφάλιστο σε ανάκλιση παράθυρο.
Οι καταστηματάρχες είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του και τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμεναρχείο Σκοπέλου έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του σε όλο το νησί και στα τρία λιμάνια του. Τελικά χθες και πριν επιβιβαστεί με το όχημά του στον Πρωτέα, λιμενικοί παρατήρησαν πως ήταν νευρικός και βιαζόταν. Τον έλεγξαν και ανακάλυψαν στο αυτοκίνητό του, ένα ΙΧ μάρκας «Τογιότα Κορόλα», τα κλοπιμαία. Ο 38χρονος φέρεται να ομολόγησε τις κλοπές. Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους κατόχους τους, ενώ το ΙΧ του κατασχέθηκε και ο ίδιος κρατείται και παραπέμπεται στον εισαγγελέα με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών σε βαθμό κακουργήματος. Φέρεται να έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για κλοπές στην Αθήνα, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger