Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Προσπαθούν να κόψουν και πάλι τις άδειες από τον Δημήτρη Κουφοντίνα!



Πηγή:  "ΚΟΝΤΡΑ"

Εφτά άδειες έχει πάρει μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με μια ενδιάμεση διακοπή, αφού όσο ήταν ακόμα κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού, του μπλοκάρισαν τις άδειες που είχε αρχίσει να παίρνει και χρειάστηκε να καταφύγει σε μια σκληρή απεργία πείνας για να ξανακερδίσει αυτό το δικαίωμα που έχει κάθε κρατούμενος (υπό όρους, τους οποίους ο Δ. Κουφοντίνας πληρούσε και πληροί).

Απ’ όταν μετήχθη στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο, πήρε τρεις άδειες, τις οποίες μάλιστα προσυπέγραψαν τρεις διαφορετικοί εισαγγελείς του Βόλου. Ολες οι άδειες ήταν κουτσουρεμένες, είτε ως προς τη διάρκειά τους είτε ως προς την περιοχή στην οποία είχε δικαίωμα να παραμείνει (μόνο η τελευταία άδεια, στα τέλη του Δεκέμβρη, του έδινε το δικαίωμα κυκλοφορίας στην Αττική).

Κάθε φορά που ο Δ. Κουφοντίνας έπαιρνε άδεια, ξεσπούσε ο ίδιος θόρυβος από τον γνωστό εσμό της τρομοϋστερίας και τα παπαγαλάκια του, που καλούσε τις δικαστικές αρχές να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια το νόμο και να κόψουν τις άδειες από έναν κρατούμενο, επειδή αυτός συμβαίνει να είναι ο Κουφοντίνας.

Ετσι, βρέθηκε ο τέταρτος εισαγγελέας Βόλου (ονόματι Χρήστος Καραγιάννης), ο οποίος στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας έθεσε βέτο στην απόφαση για τη χορήγηση της όγδοης κατά σειρά άδειας, την οποίατο Συμβούλιο Φυλακής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χορηγήσει στον Κουφοντίνα (η άδεια, που πρέπει να αρχίσει στις 28 Φλεβάρη, είναι διάρκειας εννέα ημερών, χωρίς οδοιπορικά και με χώρο παραμονής τα όρια του Δήμου όπου βρίσκεται η κατοικία της οικογένειας Κουφοντίνα – έχουμε δηλαδή επιστροφή στους προηγούμενους περιορισμούς, που κουτσουρεύουν την άδεια).

Η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα είναι προκλητική. Αναμασά τα γνωστά «επιχειρήματα» που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν, όταν απέρριπταν τις αιτήσεις του Κουφοντίνα. Αυτά μέσω των οποίων του ζητούσαν να κάνει «δήλωση μετανοίας». Δε δίστασε ακόμα και να διαστρεβλώσει τοποθετήσεις που έχει κάνει ο Δ. Κουφοντίνας στο παρελθόν, σε κείμενά του που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το κυριότερο είναι ότι όλα αυτά έχουν ήδη κριθεί. Ολα τα κείμενα που επικαλείται ο εισαγγελέας έχουν γραφεί σε περιόδους που ακόμα έκοβαν τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα (ο εισαγγελέας επικαλείται ακόμα και κείμενο του 2013! Ομως, έκτοτε, ο Δ. Κουφοντίνας έχει ήδη πάρει εφτά άδειες (στη διάρκεια των οποίων δεν παραβίασεκανέναν από τους όρους τους), τις οποίες ενέκριναν εφτά διαφορετικοί εισαγγελείς, στον Κορυδαλλό και το Βόλο, χωρίς αυτά (και όποια άλλα κείμενα) να κριθούν ως απαγορευτικά για τη χορήγηση των αδειών.

Επομένως, κάποιοι επιδιώκουν να επανέλθει το παλιό καθεστώς, στερώντας από τον πολιτικό κρατούμενο τις άδειες, με τρόπο παράνομο και ετσιθελικό.

Η υπόθεση εισήχθη σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία του Δ. Κουφοντίνα (τη ζήτησε ο ίδιος), ο οποίος έδωσε απαντήσεις για όλα, καταδεικνύοντας τις λαθροχειρίες του εισαγγελέα και υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στην άδεια, με βάση ό,τι προβλέπεται από το ισχύον νομικό καθεστώς.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τις επόμενες μέρες. Εμείς δεν έχουμε παρά να ξεκαθαρίσουμε ότι καμιά υπαναχώρηση στο ζήτημα των αδειών που ο Δ. Κουφοντίνας παίρνει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια δε θα γίνει δεκτή. Πέρα από το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, καθήκον να αντιδράσει έχει και ο νομικός κόσμος (εκτός κι αν θεωρεί ότι τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος είναι δικαιώματα α λα καρτ). Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος πρέπει να υψώσει τη φωνή του ενάντια σ’ αυτές τις βάρβαρες πρακτικές που θυμίζουν μέρες φασισμού. Και η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται και να πάρει θέση. Είναι υπέρ της παραβίασης των δικαιωμάτων του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα ή όχι;

YΓ. Πρόσφατα, σε συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τον υπολογισμό των ημερών για τους κρατούμενους που εργάζονται σε αρτοποιεία των φυλακών, ώστε να εξισωθούν με τα ισχύοντα για όσους εργάζονται σε άλλους τομείς, ο Βορίδης ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης μήπως αυτό γίνεται για τον Κουφοντίνα. Ο Μ. Καλογήρου απάντησε, φυσικά, αρνητικά. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει ήδη υποβάλει αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής να του αλλάξουν τομέα εργασίας, γιατί ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από μεροκάματα, ενώ έχουν άλλοι κρατούμενοι. Το αναφέρουμε ως ένα μικρό δείγμα του πού μπορεί να φτάσει η τρομοϋστερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger