Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Σημείωμα 12χρονου στις Β.Σποράδες με απειλή ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του

Το παιδί, που βρίσκεται υπό την επιμέλεια της μητέρας του σε νησί των Β. Σποράδων, φέρεται να αρνείται να φάει.
Στο σημείωμα, που επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του από διάφορες πηγές, ο 12χρονος φέρεται να έγραψε: «Ευχαριστώ την σχολάρχη μου και τους δασκάλους μου. Δεν με βοηθήσατε. Να ξέρετε ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου…».
Το σημείωμα που προκαλεί ανησυχία και τρόμο, για το τί μπορεί να κάνει στο εαυτό του ο μαθητής, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον πατέρα και το σχολείο του και να ακολουθήσει την μητέρα του, που έχει φτιάξει την δική της πλέον οικογένεια, σε νησί των Βορείων Σποράδων. Πάντως υπάρχουν και ερωτηματικά, μήπως το έγραψε, παρακινούμενος.
Την επιμέλεια του μαθητή της έκτης τάξης του Δημοτικού έχει αναλάβει η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του μέχρι τώρα είχε την ευθύνη της ανατροφής του, καθώς έχουν από κοινού με την μητέρα την γονική μέριμνα.
Η δικαστική απόφαση να ακολουθήσει την μητέρα του στο νησί και ουσιαστικά να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, φαίνεται να οδήγησε το χέρι του παιδιού, να γράψει το σημείωμα.
Ο 12χρονος φέρεται να μην επιθυμεί την παραμονή του στο νησί, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Δικαστηρίου, για το ποιόν εκ των δύο γονέων θα επιλέξει να συνεχίσει την ζωή του, την ήδη μαρτυρική, με όσα έχει περάσει.
Χθες το πρωί ενημερώθηκαν τόσο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όσο και ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, ενώ αναμένεται παρέμβαση της Κοινωνικής Μέριμνας και παιδοψυχιατρική εξέταση. Ο πατέρας του παιδιού αρνήθηκε να μιλήσει στη «Θ», ενώ από την πλευρά του ο συνήγορος της μητέρας, δήλωσε χθες το βράδυ ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος για την δημοσιοποίηση του σημειώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger