Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Θα τρελαθείτε! Αυτά προβλέπει το 3ο μνημόνιο...


Η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβασίλη ανήγγειλε τα μέτρα που καλείτε να πάρει η Κυβέρνηση, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα αγγίζουν το... αστρονομικό ποσό των 6,8 δισ. ευρώ!
Αυτός είναι τουλάχιστον ο λογαριασμός των φόρων… της ερχόμενης συμφωνίας, αφού στα 3,2 δισ. ευρώ που είχαν αποφασιστεί για την διετία 2015 -2016 μέσω του προϋπολογισμού προστίθενται τώρα άλλα 3,6 δισ. για να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση.
Πιο συγκεκριμένα, Αθήνα και δανειστές κλείνουν σε ένα πακέτο ύψους μέτρων 5,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2016 – 2018 από τα οποία τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις περικοπές του ασφαλιστικού, 1,8 δισ. ευρώ από άμεση φορολογία και άλλο 1,8 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

Θρήνος στην οικογένεια Τσαλίκη


Θρήνος στην οικογένεια Τσαλίκη - Σκοτώθηκε η θεία του σε τροχαίο
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 19:00 το απόγευμα, στη νέα διασταύρωση "καρμανιόλα" που έχει γίνει στον παλιό δρόμο Στυλίδας - Καραβόμυλου.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο newsit.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων για την αντιπυρική περίοδο 2016 και για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κολυνδρίνη η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων με αντικείμενο την προετοιμασία και των συντονισμό των μελών του Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και σεισμικών φαινομένων.

Κίνδυνος να χαθούν έργα της Μαγνησίας επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Αγονοι οι διαγωνισμοί για έργα στη Μαγνησία λόγω αποχής εργοληπτών
Λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Τον κίνδυνο να βρεθούν στο κόκκινο έργα της Μαγνησίας καθώς πιέζονται τα χρονοδιαγράμματα, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή τη ματαίωση τριών ακόμη διαγωνισμών λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες.
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
«Η κατάσταση που δημιουργείται, δεν έχει προηγούμενο», τονίζει η κα Κολυνδρίνη και συνεχίζει: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να συντονιστούν υπηρεσίες διαφόρων φορέων ώστε να γίνουν μελέτες για έργα και στη συνέχεια να αναζητήσουμε χρηματοδότηση μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Τελικά, καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν και χρηματοδοτήσεις κι ενώ τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι και τα έργα πηγαίνουν πίσω. Τα χρονοδιαγράμματα γίνονται πιεστικά και αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα έργα ενώ παραμένουν και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα έργα».

Απαράδεκτος ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος εάν πήρε τα χρήματα που ήταν για τους Σκοπελίτες και τα έδωσε σε τούρκικη ΜΚΟ


Μεγάλη αγανάκτηση των σκοπελιτων με την απόφαση του υπουργού κ.Κατρουγκαλου για την απόφαση του να πάρει τα χρήματα που είχαν εγκριθεί για τους πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου  εάν είναι αλήθεια αυτό που μάθαμε...... δείτε λοιπόν .εγκριθεί με την υπ αριθμ.πρωτ. Γ23/6665/419/29-02-2016 το τεράστιο ποσό τον 106,333 της οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς (αντικατάσταση οικοσκευής) κατοίκους της Σκοπέλου  της , εμείς λαμβάνοντας πολλά παράπονα από τους Σκοπελίτης για την καθυστερήσει να παραλάβουν τα μικρο ποσά που είναι σαν σαν φιλοδώρημα .επικοινωνήσαμε με το υπουργείο εργασίας στο τμήμα κοινωνικής αρωγής δυστυχώς μόλις τους είπαμε την ιδιότητα μας δηλαδή από το Σκόπελος νιους μας είπαν ότι έχουν εντολή να μην απαντούν σε ΜΜΕ μπλοκ εφημερίδες κλπ και ότι υπευθύνως είναι ο κύριος

SOS εκπέμπει η Σκόπελος


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
SOS εκπέμπει η Σκόπελος, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς το μισό νησί είναι ακόμη αποκομμένο, δεν υπάρχουν δασικοί και αγροτικοί δρόμοι για πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και σε περίπτωση πυρκαγιάς αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος Με περιορισμένα κονδύλια και ελλείψεις - Βαρύτητα θα δοθεί στην Σκόπελο


Με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες η φετινή αντιπυρική περίοδος

Εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες αναμένεται να είναι η φετινή αντιπυρική περίοδος που ξεκινά επίσημα απο την 1η Μαΐου και στη Μαγνησία. Με περιορισμένα κονδύλια και πολλές ελλείψεις προσωπικού και στελέχωσης των υπηρεσιών θα δοθεί όπως όλα δείχνουν αυτό το καλοκαίρι η μάχη σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη Σκόπελο καθώς όλο το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο απο την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη και δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση μηχανημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Την έκδηλη ανησυχία του για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Π.Ε Μαγνησίας , ο δήμαρχος της Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Όχι Συνέλληνες, δεν αναφέρομαι με τον τίτλο του άρθρου στο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ!
Αναφέρομαι στο σημερινό ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, που ακούει στο όνομα Έλληνες Πολιτικοί, Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το είδαμε ΟΛΟΙ, στην τηλεόραση, θαυμάσαμε το …. «επίπεδο» ΟΛΩΝ αυτών που μας εκπροσωπούν, που (για ακόμα μια φορά θα το πω) ΕΜΕΙΣ τους ψηφίσαμε, τους επιλέξαμε  να μας «σώσουν».
Η γνωστές «κοκορομαχίες», μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χαρακτηρισμοί που μόνο στον συγκεκριμένο χώρο δεν αρμόζουν, πολύ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, και ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.
Πολιτικοί, ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΙ των περιστάσεων, τα γνωστά ξεκατινιάσματα μπροστά στις κάμερες, και στο τέλος, μια από τα ίδια.
Το «τσίρκο» που παρακολούθησαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες , έτυχε ποικίλων σχολίων στην πλειοψηφία τους αρνητικών.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, γράφει……

Εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια» στη Σκιάθο


kokkina-daneia
Ημερίδα με τίτλο «Κόκκινα δάνεια» προγραμματίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Δ. Σκιάθου, την Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο.

Η απάντηση του Αρκά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκίτσο του

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αναζήτηση για αλώνια στην Γλώσσα

Η τάξη της Β’ Λυκείου του Γυμνασίου Μ.Λ.Τ Γλώσσας Σκοπέλου, στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας προσπαθεί να εντοπίσει τα αλώνια της Γλώσσας και να κάνει μία καταγραφή. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες για αλώνια παρακαλούμε να μας ενημερώσει καλώντας στον παρακάτω αριθμό ή αφήνοντας ένα σχόλιο.
Ευχαριστούμε
6976661488 : Βαρλάμη Ζωή
Αναζήτηση για αλώνια στην Γλώσσα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ FROM FISH RESTAURANT POSEIDON Αρνάκι με μελιτζάνες και δαμάσκηνα Σκοπέλου - Lamb with eggplant and plums

ARNAKI ME MELITZANES KAI DAMASKHNAexo

Δελτίο Τύπου Κ.Παπανάτσιου-ερώτηση για το ρόλο τον ΚΕΚ στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015
Δελτίο Τύπου

Ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παπανάτσιου σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας
Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.
Στην αρκετά εκτενή ερώτησή της αναφέρει ότι εκτός των διαφωνιών, που αφορούν από τη μία το ρόλο της κατάρτισης/επανένταξης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε μία πλήρως απορυθμισμένη αγορά εργασίας, όσο και τα δομικά/κυκλικά χαρακτηριστικά στοιχεία της ανεργίας στην χώρα, πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ένα μεγάλο μερίδιο αποτυχίας των προηγούμενων προγραμμάτων είχαν και τα συμβεβλημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία άρχισαν να εμφανίζονται από την εφαρμογή παλαιοτέρων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας και μάλιστα χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο ή πιστοποίηση. Με τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων προγραμμάτων δημιουργήθηκε ένα κλειστό και αδιαφανές «σύστημα παροχής υπηρεσιών απασχόλησης» από τα Κέντρα Επαγγελματική Κατάρτισης, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Παρόχους και Επόπτες των προγραμμάτων αυτών, καταργώντας στην πράξη τον ΟΑΕΔ και το προσωπικό του, δίνοντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κρίσιμα και νευραλγικά στοιχεία και πόρους.
Οι καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια για την λειτουργία των ΚΕΚ, αφορούσαν κυρίως:

Δελτίο Τύπου_Εθελοντική Δράση Let's do it Greece 2016

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016

Υπ‘ όψιν: Εκπρόσωποι ΜΜΕ

Προς Δημοσίευση

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη μεγαλύτερη εθελοντική
εκστρατεία καθαρισμού της χώρας!


Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Lets do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» θα πραγματοποιηθεί από 11/4 – 15/4.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο www.letsdoitgreece.org.

Λαύριο - ΑΕΚ Φιλικός αγώνας μπάσκετ

Τα όστρακα σε πρώτο πλάνο


Η θάλασσα κρύβει στα βάθη της αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, και ως χώρα περιτριγυρισμένη από το απέραντο γαλάζιο ξέρουμε να εκτιμάμε, να μαγειρεύουμε και να αγαπάμε τους θαλασσινούς μεζέδες και ειδικά τα όστρακα. Ευκαιρία, λοιπόν, μέσα στη Σαρακοστή, να τα δοκιμάσουμε όλα.
Από τα πλέον διαδεδομένα και ήπια στη γεύση μύδια και τις πιο ιδιαίτερες καλόγνωμες και φούσκες μέχρι τους ευκολομαγείρευτους πετροσωλήνες και τις πιο “δύσκολες” πορφύρες, το κάθε όστρακο απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΏΝ ΒΕΛΑΝΙΟ


Με σκίτσο το Αρκά παρομοίασε ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα - Τι απαντά ο σκιτσογράφος!

Η πραγματικότητα πίσω από το παραβάν... Μητσοτάκη Ψυχάρη


Συμμαχία των εντίμων...Η σκανδαλολογία, και μέσω αυτής η εντυπωσιοθηρία, συνιστά έναν πρώτης τάξεως αντιπερισπασμό στον οποίο συχνά - πυκνά καταφεύγει το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική του ή για να αποσπάσει την προσοχή του λαού απ' τα αντιλαϊκά μέτρα που «τρέχει». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ανέδειξε μια ακόμα χρησιμότητα του εν λόγω «εργαλείου», δηλώνοντας με αφορμή τη χτεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή: «Ζητούμενο είναι μια συμμαχία των εντίμων σε όλα τα επίπεδα ... Αν η αποψινή (χτες) συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή ...πέρα από την αντιπαράθεση... συμβάλει και σ' αυτό, θα είναι θετικό για τον τόπο. Αν απλώς παραμείνουμε σε ένα επίπεδο εντυπώσεων και οξύτητας και κομματικής κοκορομαχίας χωρίς να προχωράμε στο ζητούμενο, δεν θα προσθέσει τίποτα...».Συμμαχία των εντίμων που θα υπηρετήσει την ανέντιμη, απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου. Μόνο που η «αγιαστούρα» δεν είναι ικανή να καθαγιάσει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, ούτε το εκμεταλλευτικό σάπιο σύστημα που αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για σαπρόφυτα κάθε είδους.

Κοκορομαχίες και αποπροσανατολισμός του λαού

Μερικές από τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού αναβίωσαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τις κοκορομαχίες τους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, την ώρα που βρίσκεται προ των πυλών ένας νέος Αρμαγεδδών αντιλαϊκών μέτρων.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε στη δευτερολογία του ότι το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση εκφράζει την αγωνία του «συστήματος της διαπλοκής». Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αναμάσησε πρωτοσέλιδα των συγκροτημάτων του Τύπου.
«Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί», είπε. Σε σχέση με τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους», ανέφερε ότι «παρακράτος δεν είναι όταν αποκαλύπτεται ένα κύκλωμα εκβιαστών, αλλά όταν συγκαλύπτεται».

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος
Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος τιμά σήμερα, 30 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας πιθανότατα το 523 μ.Χ. στη Συρία. Ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του.
Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες, την συγγραφική εργασία και την άσκηση.
Πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί.

Μπορεί να μην πρόλαβα τη #vouli αλλά θα διαβάσω να μάθω τι έγινε

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου