Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κίνδυνος να χαθούν έργα της Μαγνησίας επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Αγονοι οι διαγωνισμοί για έργα στη Μαγνησία λόγω αποχής εργοληπτών
Λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Τον κίνδυνο να βρεθούν στο κόκκινο έργα της Μαγνησίας καθώς πιέζονται τα χρονοδιαγράμματα, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή τη ματαίωση τριών ακόμη διαγωνισμών λόγω της αποχής των εργοληπτών από διαγωνιστικές διαδικασίες.
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
«Η κατάσταση που δημιουργείται, δεν έχει προηγούμενο», τονίζει η κα Κολυνδρίνη και συνεχίζει: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να συντονιστούν υπηρεσίες διαφόρων φορέων ώστε να γίνουν μελέτες για έργα και στη συνέχεια να αναζητήσουμε χρηματοδότηση μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Τελικά, καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν και χρηματοδοτήσεις κι ενώ τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι και τα έργα πηγαίνουν πίσω. Τα χρονοδιαγράμματα γίνονται πιεστικά και αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα έργα ενώ παραμένουν και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα έργα».

Οι προγραμματισμένοι για χθες διαγωνισμοί, αφορούσαν τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 123.000 €, την κοπή χόρτων στο εθνικό δίκτυο Μαγνησίας προϋπολογισμού 120.000 € και τα ασφαλτικά στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, ύψους 1.800.000 ευρώ.
Η συμμετοχή των μηχανικών της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Απριλίου, αν δεν υπάρξει νέα απόφαση για συνέχιση της κινητοποίησης.
Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να γίνει ο διαγωνισμός για το τεχνικό έργο στην είσοδο του Κισσού, ένα έργο με προϋπολογισμό 200.000 €, ενώ αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου, θα επαναληφθεί για τρίτη φορά ο διαγωνισμός για τη συντήρηση και αποκατάσταση τεχνικών έργων του οδικού δικτύου σε όλο το νομό, προϋπολογισμού 1.582.000 € κι ακολουθούν κι άλλα έργα τον Απρίλιο, όπως η επισκευή στηθαίων.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή
Στο μεταξύ συγκαλείται την προσεχή Παρασκευή στις 2.30 μ.μ. η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέματα που αφορούν και στη Μαγνησία και συγκεκριμένα:
  • «Εγκριση τευχών μελέτης δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου δήμου Ρ. Φεραίου - δήμου Αλμυρού (ασφαλιστικά)» και συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Προϋπολογισμός έργου: 1.500. 000 €
  • «Εγκριση τευχών μελέτης δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου στο δήμο Ν. Πηλίου (ασφαλτικά)» και συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Προϋπολογισμός έργου: 700. 000 €
  • «Εγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων διάρκειας ενός έτους, των όρων διακήρυξης, δαπάνης & διάθεσης πίστωσης και συγκρότησης επιτροπής διενέργειας/αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού».
  • «Εγκριση διενέργειας Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού Ανάδειξης αναδόχων για το έργο «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2016 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων» συνολικού προϋπολογισμού 446.167,80 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger