Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κοκορομαχίες και αποπροσανατολισμός του λαού

Μερικές από τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού αναβίωσαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τις κοκορομαχίες τους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, την ώρα που βρίσκεται προ των πυλών ένας νέος Αρμαγεδδών αντιλαϊκών μέτρων.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε στη δευτερολογία του ότι το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση εκφράζει την αγωνία του «συστήματος της διαπλοκής». Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αναμάσησε πρωτοσέλιδα των συγκροτημάτων του Τύπου.
«Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί», είπε. Σε σχέση με τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους», ανέφερε ότι «παρακράτος δεν είναι όταν αποκαλύπτεται ένα κύκλωμα εκβιαστών, αλλά όταν συγκαλύπτεται».

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει την άποψη ότι το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ηπιότερο από το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να πείσει το λαό να βάλει στο ζύγι τη βαρβαρότητα των δύο κυβερνήσεων. Έτσι ισχυρίστηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση συζητάει για μέτρα 5-6 δισ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση σε τρία χρόνια έφερε μέτρα 63 δισ. ευρώ. Παράλληλα παρουσίασε τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του όπως τα αυξημένα έσοδα που έφερε το χαράτσωμα του λαού και την έκθεση του ΟΟΣΑ, ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού που διακρίνεται για την αντιλαϊκότητα των μέτρων που προτείνει.
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε και στη δευτερολογία του ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για τακτοποίηση «κολλητών και φίλων».
Εκτός του διορισμού του κ. Καρανίκα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την πρόσληψη του εκδότη της εφημερίδας «Το χωνί» κ. Χριστοφορίδη από την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα.
Η καταγγελία προκάλεσε την αντίδραση του Αλ. Τσίπρα που ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει, χωρίς ο τελευταίος να το κάνει, με τον πρωθυπουργό να τον αποκαλεί «κοινό συκοφάντη».
Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να ψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls και την ανακεφαλαιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger