Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Διαδηλώνουμε σήμερα και προετοιμάζουμε τη 48ωρη απεργία Στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Στον Πειραιά, την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Με επίκεντρο την Ομόνοια, στις 7 μ.μ., οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου και στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που προωθούνται σε συνεννόηση με την τρόικα. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στον Πειραιά, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Ελευσίνα (7 μ.μ., πλατεία Ηρώων), στο Λαύριο (6.30 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων) και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.«Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση για τα σημερινά συλλαλητήρια και καλεί σε «αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή».
Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Δράση και για την απεργία στο Δημόσιο
Στο μεταξύ, κορυφώνουν τη δράση τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για απεργία την Πέμπτη 7 Απρίλη, με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
  • Συγκέντρωση και πορεία στα Τρίκαλα έγινε χτες, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger