Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Αυτό είναι το νοθευμένο ελαιόλαδο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το νοθευμένο ελαιόλαδο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)
Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ελληνικό προϊόν, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και προέρχεται από την Βουλγαρία.

Το Προσφυγικό φέρνει στο φως τις δυσκολίες της ΕΕ

Το  βασικό σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ο κατακερματισμός της ΕΕ σε διάφορες ομάδες κρατών που θεωρούν ότι έχουν κοινά συμφέροντα, ομάδες κρατών αποφασίζουν να διαφοροποιηθούν από το κυρίαρχο ρεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης…

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ τρεις Σύνοδοι Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να μπορέσουν οι «28» να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη διαχείριση του Προσφυγικού — χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί. Ωστόσο, σε όλες αυτές τις Συνόδους ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» άκουγε στο όνομα «Τουρκία». Κι αυτό διότι κατόπιν της εμμονικής επιμονής της Γερμανίας, η Άγκυρα έχει πλέον μετατραπεί στη βασική… βαλβίδα του συστήματος διαχείρισης του Προσφυγικού. Η έτερη βαλβίδα είναι η Ελλάδα, για διαφορετικούς όμως λόγους.

Στη-ΝΔ-δεν-υπάρχουν-ακροδεξιοί-κρατάει-κανείς-μέτρημα;


αχουτο μωρεΑνασύρθηκαν 21 αμφορείς και παραδόθηκαν στο Λιμενικό

Ανασύρθηκαν 21 αμφορείς και παραδόθηκαν στο Λιμενικό

Τα αντικείμενα βρέθηκαν από αλιευτικό, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Μούρτζουφλου

Το Λιμεναρχείο Μύρινας παρέλαβε την Τετάρτη 21 αμφορείς διαφόρων μεγεθών (15 έως 80 εκατοστών), τους οποίους ανέσυρε αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Μούρτζουφλου. Η μηχανότρατα «ΠΑΝΑΓΙΑ Μ», ανέσυρε τα πολύτιμα ευρήματα και αμέσως

Αυτός είναι ο "ανύπαρκτος" κρατικός συντονισμός

Κατευθύνσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. ΚολυνδρίνηΜε στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων – μεταναστών, τον σωστό συντονισμό και την ορθολογική χρήση αγαθών που προορίζονται για αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά, παρακαλούνται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Μαγνησίας, «όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο να επικοινωνούν είτε με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, είτε με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, είτε με την Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση στην διανομή αγαθών.

Ο Κώστας Αγοραστός MΕ τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ P. LECLERC κ τον G.Lepri assistant regional representative

Επαγγελματίες και φορείς της Σκοπέλου ζητούν την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου


Επαγγελματίες και φορείς της Σκοπέλου ζητούν την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου
Μείζονος σημασίας αίτημα αποτελεί για τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Σκοπέλου η άμεση αποκατάσταση της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού, που παραμένει αποκομμένη επτά μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η ανησυχία των επαγγελματιών κορυφώνεται ενόψει της νέας σεζόν, με το βλέμμα των μελών της τοπικής κοινωνίας να βρίσκεται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών αλλά και της δρομολόγησης βασικών έργων υποδομής.

Ο ΝΑΤΟικός βιασμός της Γιουγκοσλαβίας

yougo-nato
Το έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία έχει, αποδεδειγμένα, συγκεκριμένους ενόχους με ονοματεπώνυμο.
Νίκος Μόττας, atexnos
Ήταν 24 Μάρτη 1999- πριν 17 χρόνια- όταν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα ξεκινούσαν το βάρβαρο σφυροκόπημα ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Λίγα μόλις χιλιόμετρα βορείως των ελληνικών συνόρων, η βορειοατλαντική (λυκο)συμμαχία έβαζε την αιματοβαμμένη της σφραγίδα στην τελευταία μεγάλη σφαγή του 20ου αιώνα. Ήταν τότε που η βαλκανική χερσόνησος γινόταν, για άλλη μια φορά, πεδίο δράσης των ιμπεριαλιστών και η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβία (ή μάλλον ότι είχε απομείνει απ’ αυτήν) συντρίβονταν στις μυλόπετρες των ευρωατλαντικών συμφερόντων.

Δυσαρέσκεια της Ελλάδας για τη στάση της Τουρκίας - Ενημέρωσε το ΝΑΤΟ

Προσοχή!!! Πώς κρατικοί και παρακρατικοί προβοκάτορες σπέρνουν τον τρόμο με σκόπιμη σύγχυση!

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Το πρόβλημα ξεκινά όταν αρχίζουμε να μιλάμε για την νέα τουριστική περίοδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα bookings δεν είναι τα καλύτερα δυνατά.

Η τουριστική σεζόν που κλείνει, πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, ήταν μακράν η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χαρακτηρίσθηκε απ' όλους ως η "σεζόν των ρεκόρ", σε όλα τα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και στο κομμάτι της κρουαζιέρας, που έως πρόσφατα η χώρα μας ακολουθούσε τους ανταγωνιστές της ασθμαίνοντας, πλέον διεκδικεί και παίρνει τη μερίδα του λέόντος.

Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, που αποδείχθηκε φάρσα τελικά, έγινε στις 9.35 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».  Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας που ερεύνησε τους χώρους του αεροδρομίου.

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα...


...«και τα βόλια πήγαν πέρα», λέει το τραγουδάκι για το λαγό. Κάπως έτσι και με τους διάφορους «λαγούς», δημοσιολογούντες, «ειδικούς» αναλυτές και λοιπούς, που λαχάνιαζαν χτες όλη μέρα για να μας πείσουν για τις «πραγματικές» και «βαθιές» αιτίες των δολοφονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Σαν έτοιμοι από καιρό - τα ίδια έλεγαν άλλωστε και το Νοέμβρη για τις αντίστοιχες επιθέσεις στο Παρίσι - έβγαλαν από τα συρταράκια τους τις ψυχολογικο-κοινωνικές αναλύσεις στα όρια της αστειότητας, για να μιλήσουν με ύφος δέκα καρδιναλίων επί παντός επιστητού, εκτός από τους πραγματικούς ενόχους των εγκλημάτων, αλλά και τα σοβαρά ερωτήματα που γεννάνε τέτοιες επιθέσεις με μόνιμα θύματα τους λαούς. Κρύβοντας το ποιοι οπλίζουν το χέρι κάθε λογής μηχανισμών που διεξάγουν τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις. Μιλώντας με άψογη ευρωενωσιακή γλώσσα για «ριζοσπαστικοποίηση», τσουβαλιάζοντας μέσα σε αυτή την «έννοια» την εργατική - λαϊκή πάλη με τη δράση μηχανισμών που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συστήματος, των καπιταλιστικών κρατών και ανταγωνισμών. Και φυσικά, αποσιωπώντας αυτό που αποδείχτηκε και

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Από την ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις βραδυνές ώρες 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για θυελλώδεις νότιους ανέμους (7 με 9 μποφόρ), οι οποίοι από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενίσουν.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Σφοδρή επίθεση τώρα σε μεγάλη Ελληνική πόλη !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Άγνωστοι εισέβαλαν στη ΣΤ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και προκάλεσαν φθορές - ΦΩΤΟ

Άγνωστοι εισέβαλαν στη ΣΤ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και προκάλεσαν φθορές - ΦΩΤΟ
Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων βρέθηκε πριν από λίγο υποκατάστημα της εφορίας στη Θεσσαλονίκη.
Νωρίτερα το πρωί, ομάδα περίπου δέκα ατόμων εισέβαλε στο εσωτερικό της ΣΤ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οδό Τακαντζά και προξένησε φθορές στο εσωτερικό του πρώτου ορόφου της υπηρεσίας.

Εκκενώνεται το αεροδρόμιο της Τουλούζης- Φόβοι για ύπαρξη βόμβας

Εκκενώνεται αυτή την ώρα το αεροδρόμιο της Τουλούζης, μετά απο πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας.
Εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, και οι αρχές θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση αφού αδειάσει το αεροδρόμιο.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 42χρονος αυτομαχαιρώθηκε μέσα σε Δημοτικό Σχολείο

42χρονος αυτομαχαιρώθηκε μέσα σε Δημοτικό Σχολείο
42χρονος Τρικαλινός έκοψε το λαιμό του μέσα σε Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο 42χρονος καρφώθηκε με μαχαίρι στο λαιμό νωρίς το πρωί και πριν προσέλθουν οι μαθητές για μάθημα.
Επικράτησε πανικός, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ και οδηγήθηκε στο Χειρουργείο.

Εορτή του Αγίου Νίκωνος και των 199 μαθητών του

Εορτή του Αγίου Νίκωνος και των 199 μαθητών του
Τη μνήμη του Αγίου Νίκωνος και των 199 μαθητών του τιμά σήμερα, 23 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
O Άγιος Νίκων, γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας, την εποχή του ηγεμόνα Κυντιανού, από πατέρα ειδωλολάτρη και μητέρα Χριστιανή, η οποία τον γαλούχησε σύμφωνα με τα ευαγγελικά δόγματα. Σε νεαρή ηλικία έγινε στρατιωτικός και πολύ γρήγορα διακρίθηκε για την ανδρεία και την πειθαρχία του.
Η ψυχή του όμως, ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφιέρωσης. Γι' αυτό ξεκίνησε για την περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, Έκανε όμως μία πρώτη στάση στη Χίο. Εκεί δέχτηκε το Άγιο Βάπτισμα και αφιερώθηκε στην ασκητική ζωή και στη μελέτη των Αγίων Γραφών.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου