Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ !! ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


Εικόνα

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ !!

Μεγάλη κακοκαιρία το τριήμερο !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ !!

Ρίχνει πολλά λεφτά στην Σκόπελο ο Μαρινοπουλος Α.Ε. Συμφωνία χρηματοδότησης από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες

Eνίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ

 Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη, η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. ανακοινώνει ότι συμφώνησε τη χρηματοδότηση της από τις τέσσερις (4) συστημικές τράπεζες.
Η χρηματοδότηση, κατόπιν των τελικών εγκρίσεων, θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, μία άμεσα και μία εντός το πολύ τριών (3) μηνών, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. για την από κοινού δημιουργία νέας εταιρείας (θυγατρικής των δύο εταιρειών κατά 50% έκαστη), που θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει το δίκτυο των 33 υπερμάρκετ.

Ανελκύστηκαν τα βυθισμένα οχήματα από το λιμάνι της Σκοπέλου


Απομακρύνθηκαν τα οχήματα που βρίσκονταν στο λιμάνι της Σκοπέλου
Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου και τη συνδρομή δυτών και γερανού
Εκστρατεία ανέλκυσης των δικύκλων και των αυτοκινήτων που είχαν παρασυρθεί στο λιμάνι της Σκοπέλου, από τα ορμητικά νερά της βροχής, κατά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες από το δήμο Σκοπέλου, μέσω του Λιμενικού Ταμείου του νησιού. Ανελκύστηκαν 25 περίπου δίκυκλα και οχήματα από το λιμάνι της Σκοπέλου, στο τμήμα όπου καταλήγει πλακοσκεπής αγωγός ομβρύων, στην περιοχή αμμουδιά, αλλά εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των απολεσθέντων οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και διήρκεσε τρεις μέρες, συμμετείχαν δύο δύτες και ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή γερανού.

ΤΟ.Τ.Μ. Σ.Ε.Π.Θ.(ΤΟπικό Τμήμα Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας)Σύλλογος Εργαζομένων
Περιφέρειας Θεσσαλίας
Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας
Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ.
Διοικητήριο 38001 Βόλος
Πληροφ.: 24213 52597

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νεοσυσταθέν Τοπικό Τμήμα του Συλλόγου στην Μαγνησία (Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ.) συγκέντρωσε από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες που καταφτάνουν στην περιοχή μας. Ευαισθητοποιημένοι από τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης τις οποίες καλούνται οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σωτηρίας απ’ τις εμπόλεμες πατρίδες τους, πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ. και μάζεψαν είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, αλλά και φάρμακα για να συνδράμουν στην ελάχιστη ανακούφιση

Επίσημη έναρξη για το Διεθνές Τουρνουά Τένις σε αναπηρικά αμαξίδια

Επίσημη έναρξη για το Διεθνές Τουρνουά Τένις σε αναπηρικά αμαξίδια
Την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά Τένις σε αναπηρικά αμαξίδια "Olympus Open 2016" κήρυξαν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές του.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η Ελλαδα σε καραντινα Zητήσαμε ανθρωπιστική βοήθεια κι ακόμη δεν φαίνεται ο πάτος! Μπροστά σε ανυπολόγιστους εθνικούς κινδύνους

Σοκ! Η Ελλάδα σε καραντίνα. Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που ζητήσαμε ανθρωπιστική βοήθεια!
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ανυπολόγιστους εθνικούς κινδύνους.
Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τις ΗΠΑ παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όπως αποκάλυψε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ που επισκέπτεται τη χώρα μας.
Η κ. Νούλαντ η οποία σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική πρεσβεία είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια «διαφανή και δίκαιη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό».
Αποφεύγοντας να κατονομάσει τον αξιωματούχο είπε ότι συναντήθηκε με άνθρωπο από το Μέγαρο Μαξίμου και δέχθηκε ελληνικό αίτημα παροχής αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας για το προσφυγικό.

Δριμεία κριτική Ο Τσίπρας είπε ωμά ψέματα για το προσφυγικό όπως έκανε και με το Μνημόνιο

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπεριφέρεται όπως ο γενίτσαρος που πήρε την εξουσία» - «Ο Τσίπρας προχώρησε σε διαδικτυακά παιχνίδια που ούτε 16χρονοι δεν κάνουν με τις δήθεν απαντήσεις στον Τουσκ μέσω Twitter» Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό άσκησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Με αφορμή το θέμα των κλειστών συνόρων η κυρία Κανέλλη είπε για τον πρωθυπουργό ότι «χοντρά, ωμά ξεγέλασε τον κόσμο όπως ακριβώς έκανε και το βράδυ του δημοψήφισματος».

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή μας στο να κλείσουμε τα σύνορα» είπε η κυρία Κανέλλη με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο κείμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας.

«Το ψέμα (σ.σ. του Τσίπρα) είναι ωμό. Και μετά κάνει διαδικτυακό παιχνιδάκι που δεν κάνουν ούτε παιδιά 16 ετών, τάχα μου δήθεν να απαντά στον Τουσκ μέσω Twitter.

Δυσανασχετούν οι Σκοπελίτες


«Ο κόσμος δικαιολογημένα δυσανασχετεί, γιατί οι Σκοπελίτες θέλουν να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα, αλλά δυστυχώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν μπορούν να ξεπεραστούν, παρά μόνο με υπομονή». Τα παραπάνω επεσήμανε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, αναφερόμενος στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ευθύνονται για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στο νησί η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, μετά από εξάμηνη αναμονή, εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για τα κατεστραμμένα νοικοκυριά, με την προσδοκία ότι θα υπάρξει σύντομα ανάλογη εξέλιξη και για τους πληγέντες επαγγελματίες.

Στην θάλασσα το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου Ξεκίνησε τα ταξίδια του φέτος τον Αύγουστο θά ἔρθει και στο λιμάνι της Σκοπέλου τον βαθιά στον καλόγερο

Στην θάλασσα το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το «Harmony of the Seas» με τα 16 καταστρώματα έφυγε από την Ναζέρ της Δυτικής Γαλλίας

Το «Harmony of the Seas», η «Αρμονία των Θαλασσών» επί το ελληνικότερον, είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και μόλις ξεκίνησε τα ταξίδια του, έστω και δοκιμαστικά, περίπου δύο μήνες προτού παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρία και υποδεχθεί τους πρώτους του «επίσημους» επιβάτες.

Ξεκίνησε χθες από την Ναζέρ της Δυτικής Γαλλίας και θα ταξιδέψει για τρεις ημέρες. Το πλοίο - μαμούθ κόστισε συνολικά 1 δισ. ευρώ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2013. 

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος - Οδηγίες για «Ξεμάτιασμα» μικρών παιδιών

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος - Οδηγίες για «Ξεμάτιασμα» μικρών παιδιών
Όταν τα παιδιά τα μικρά συμβεί να πάθουν εκ βασκανίας, θα παίρνετε ολίγο βαμβάκι, θα το βουτάτε εις το κανδήλι πού έχετε εις τας εικόνας, θα αλείφετε το παιδί εις το μέτωπον και το πρόσωπον σταυροειδώς και θα λέγετε τα εξής τροπάρια:
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,

Εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων

Εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων
Τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου, του Πατριάρχου Ιεροσολύμων τιμά σήμερα, 11 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Σωφρόνιος γεννήθηκε στην Δαμασκό της Συρίας περί το έτος 580 μ.Χ. και ήταν υιός ευσεβών και ενάρετων γονέων, του Πλινθά και της Μυρούς. Λόγω της καταγωγής του αποκαλείται και Δαμασκηνός.
Κατά την νεαρή του ηλικία επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και εκάρη μοναχός στη μονή του αββά Θεοδοσίου, όπου συνδέθηκε πνευματικά με τον εκεί ασκούμενο Ιωάννη τον Μόσχο, από τον οποίο διδάχθηκε πολλά.
Με την συνοδεία αυτού επισκέφθηκε την Αίγυπτο, όπου συνδέθηκε με τον κύκλο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και τη Ρώμη. Τότε πέθανε και ο Ιωάννης ο Μόσχος (620 μ.Χ.).

Crvena Zvezda - Panathinaikos Live Streaming

Ξεκινά απόψε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης...


Με το ντοκιμαντέρ «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης - Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» των Μπραντ Ολγκουντ και Γκράχαμ Τάουνσλι, για μια ορχήστρα νέων από τις υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις της Παραγουάης, που τα μέλη της χρησιμοποιούν μουσικά όργανα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σκουπίδια, «ανοίγει» απόψε το βράδυ επίσημα το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - εικόνες του 21ου αιώνα - στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον». Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το τελευταίο που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος αποσύρεται και παραδίδει τα ηνία του Φεστιβάλ σε κάποιον καινούργιο - άγνωστο ακόμα - καλλιτεχνικό διευθυντή.Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται φέτος από τις 11 έως και τις 20 Μάρτη, στις κεντρικές αίθουσες της Αριστοτέλους «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας», καθώς και στις αίθουσες «Τζον Κασσαβέτης», «Σταύρος Τορνές», «Φρίντα Λιάππα» και «Τώνια Μαρκετάκη» στο λιμάνι. Το Φεστιβάλ

Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»

Με μπράβους που προχώρησαν σε τραμπουκισμούς, εμφανίστηκε χτες η Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητιόταν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Οι μπράβοι αυτοί επιτέθηκαν κατά όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και κατά του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Πέτρου Αναστασιάδη. Παρόντες σε όλα αυτά ήταν τόσο ο υπόδικος φασίστας, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γινόταν η συνεδρίαση.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1822 Με τη βοήθεια επαναστατών από τη Σάμο, η Χίος εξεγείρεται κατά της οθωμανικής κυριαρχίας.
1921 Γεννιέται ο Αργεντινός μουσικός Αστορ Πιατσόλα, από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του ταγκό στον 20ό αιώνα.
1938 Το Αυστριακό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα πραγματοποιεί πραξικόπημα, τα γερμανικά στρατεύματα περνούν ανενόχλητα τα σύνορα και την επόμενη μέρα (12/3) η Αυστρία προσαρτάται στο Γ' Ράιχ.
1944 Πάνω από επτακόσιες γυναίκες μαζεύονται στο χωριό Ζούλιανη, για να κατέβουν στα Τρίκαλα να διαμαρτυρηθούν για την επιστράτευση που σχεδίαζαν οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί τις συλλαμβάνουν και τις κλείνουν στη φυλακή για δύο μέρες. Υστερα από γενικό ξεσηκωμό της περιοχής, οι κατακτητές τις άφησαν ελεύθερες.
1955 Πεθαίνει ο Σκοτσέζος βιολόγος, φαρμακολόγος και βοτανολόγος Αλεξάντερ Φλέμινγκ, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής (1945).

Απογείωση της υποκρισίας...


Την υποκρισία και την απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του λαού έρχονται να απογειώσουν σε νέα... «ύψη» τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με αφορμή τις διαδικτυακές αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κλείσιμο των συνόρων στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.Ο μεν Αλ. Τσίπρας καλεί τον Ντ. Τουσκ «να εστιάσει στις προσπάθειες εφαρμογής των κοινών μας αποφάσεων και όχι να ενθαρρύνει αυτούς που τις αγνοούν», ισχυριζόμενος ότι «η οδός των Δυτικών Βαλκανίων έχει σταματήσει εξαιτίας μονομερών ενεργειών από συγκεκριμένες χώρες».
Τι έγραψε, αλήθεια, ο Ντ. Τουσκ στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί κοινή απόφαση της ΕΕ των «28»;
Διαβάζουμε: «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν σταματήσει».
Τι λέει για το θέμα η πρόσφατη απόφαση («Δήλωση») της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την οποία συνυπέγραψε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Στρατηγική επιλογή...

Το «κλείσιμο» του βαλκανικού διαδρόμου, καθώς και οι δηλώσεις Τουσκ, μέσω διαδικτύου, που επικροτούν τη στάση των κρατών που οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση - ως υλοποίηση μάλιστα των κατευθύνσεων της Συνόδου Κορυφής, ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ - επιβεβαιώνουν αυτό που από την αρχή έχει επισημάνει το ΚΚΕ. Δηλαδή, ότι οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Επιβεβαιώνουν ότι μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων, των συνθηκών της ΕΕ, της δράσης των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της Frontex, δεν μπορεί να υπάρξει λύση πραγματική, που να απαντά τόσο στις αιτίες του Προσφυγικού όσο και στις επιπτώσεις από αυτό. Ο Ντ. Τουσκ χαρακτήρισε το «κλείσιμο» του διαδρόμου κοινή απόφαση των 28 κρατών της ΕΕ και όχι μονομερή ενέργεια. Γεγονός που αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αυστηρά προσηλωμένη στην πολιτική της ΕΕ, συμμετέχει στα παιχνίδια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή.

Είσαι έτοιμος για πόλεμο;

Medal_of_Honor_-_360_PC_PS3_-_13

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Καταρχήν ξέρεις τι σημαίνει πόλεμος;
Ξέρεις τι πάει να πεις να βλέπεις παντού πτώματα;
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις τον φίλο σου, τον αδελφό σου, να σκοτώνεται δίπλα σου;
Ξέρεις τι είναι να ξέρεις ότι χθες βομβάρδισαν την πόλη σου και εσύ να είσαι σε ένα όρυγμα;
Δεν θέλω να σε φοβίσω.
Θέλω όμως να κάνεις λίγο εικόνα, τι είναι πόλεμος, τι σημαίνει…
Τώρα που φαντάστηκες έστω τον πόλεμο και τα δεινά του, πρέπει να σκεφθείς…
Όταν θα κληθώ να υπερασπισθώ την πατρίδα μας θα αφήσω πίσω συντρίμμια; Θα αφήσω πίσω χάος και αβεβαιότητα;

Ξαφνικά θα ακούσεις «για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις» και λίγο μετά «πάμε εθνική κατάσταση ανάγκης» και τέλος «τετέλεσθε»

parke_summer-rain

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Συμπατριώτη ώρες ώρες απορώ.
Αλήθεια δεν έμαθες τίποτα τόσο καιρό; Το μυαλό σου έχει γίνει τόσο κιμάς που δεν θυμάσαι ότι ΟΛΕΣ οι «εμπλοκές» που μέχρι πριν λίγο γινόντουσαν Πέμπτες και Παρασκευές οδηγούσαν μέσα σε λίγες μέρες σε εκλογές, άντε και μια φορά που έγινε Σάββατο (καπιταλ κοντρόλ) και που τα παντρευτήκαμε για χρόνια και άλλη μια που πάλι έγινε Σάββατο και οδηγεί στην καταστροφή μας σαν έθνος (μεταναστευτικό)…
Τίποτα από τα 6 χρόνια δεν έχει αποτυπωθεί στο μυαλό σου;
Να σου πω λοιπόν το κοντινό μέλλον – αφου με γουστάρεις καφετζού – να δω τι θα κάνεις όταν / αν γίνει…

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου