Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Rethymno Aegean BC - Panionios BC live

ΠΑΟΚ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ - 1/11/2014 - ΜΠΆΣΚΕΤ

ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ ΑΡΗΣ Θ. KAO Dramas - Aris BC live

ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Watch veria fc vs panionios athens live stream

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Watch platanias vs pas giannina live stream

Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



Η  Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ  κα Ζέττα Μακρή,  μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ,  κατέθεσε  τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», η οποία αφορά στην κατάφωρη αδικία, που παρουσιάστηκε στην Μαγνησία αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας λόγω του μη χαρακτηρισμού εκτάσεων ως επιλέξιμων βοσκοτοπικών ( με βάση την κατάρτιση των νέων δασικών χαρτών) , με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να παραμείνουν απλήρωτοι. 
Με την συγκεκριμένη διάταξη, όπως εξηγείται,  «εναρμονίζεται η εθνική εφαρμογή του νέου καταμερισμού των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων κατά τρόπον  ώστε να εφαρμοστεί ισότιμη και ορθολογική κατανομή με ενδεχόμενη μεσοσταθμική μείωση με ισότιμο τρόπο των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων σε πανελλαδική κλίμακα επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων (πανελλαδικά) από Νομούς, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτάρκεια. H  κα  Μακρή και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ  που συνυπογράφουν την τροπολογία, ζητούν, δηλαδή,  την ορθολογική κατανομή με ενδεχόμενη μεσοσταθμική  μείωση των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων (πανελλαδικά) από Νομούς, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτάρκεια και την ολοκλήρωση της ισότιμης ανακατανομής των βοσκοτόπων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014.

Σποράδες Αδειάζει οικόπεδο στη Σκιάθο ~ Για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας


Αδειάζει οικόπεδο στη Σκιάθο ~ Για την ανέγερση του νέου Κέντρου ΥγείαςΜεταφέρεται η υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες
Σε εξελικτική φάση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η διαδικασία μεταφοράς των επιμέρους δομών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι εργασίες ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας του νησιού.
Το δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή των σφαγείων, και μέχρι στιγμής στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, εκκενώνεται, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο υγείας του νησιού. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι αίτημα ετών για το νησί, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ήδη αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της υπηρεσίας καθαριότητας και η μεταστέγασή της σε άλλα σημεία του νησιού, θα δοθεί αυτομάτως το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου κέντρου υγείας του νησιού.
Στην παρούσα χρονική στιγμή, η υπηρεσία θα μεταφερθεί σε τρία διαφορετικά σημεία και συγκεκριμένα στο χώρο όπου στεγάζονταν το ΚΤΕΟ, θα «φιλοξενηθούν» οι διοικητικές υπηρεσίες. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν δύο ακόμη δημοτικοί χώροι ως πάρκινγκ των απορριμματοφόρων οχημάτων και ως αποθήκες, αντίστοιχα.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον Τουρισμό παγκοσμίως

ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής, συμμετέχει και φέτος ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ., στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market) 3-6 Νοεμβρίου 2014, εκπροσωπώντας θεσσαλικούς φορείς και επαγγελματίες, παρουσιάζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας, τις δραστηριότητες, που προσφέρει για τους επισκέπτες.
Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως. Οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 50.000, ενώ σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει για άλλη μια φορά σε αυτό το παγκόσμιο τουριστικό γεγονός.

Πως να κάνετε τις πατάτες τραγανές!


 
Αν είσαι λάτρης της πατάτας και θέλεις να την απολαμβάνεις πάντα τραγανή και αφράτη, δες πιο είναι το μυστικό της!


Τραγανές πατάτες φούρνου
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

Για να μην ξεραθούν οι πατάτες κατά το ψήσιμο στο φούρνο, τις αλείφουμε πριν με λάδι .

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟ «MEGA»

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει τελείως ΠΑΣΟΚ

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Όπως κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κάποτε τελείως ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι θέμα μόνο ανήθικης  κατάληψης της διοίκησης. Είναι φυσική προέκταση  κάθε πολιτικού σχηματισμού που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ως «κατακτητής» στη διαχείριση της εξουσίας.

Η  μεταπολίτευση  δομήθηκε έτσι κι αλλιώς, πάνω στον «εκπασοκισμό» του πολιτικού συστήματος. Αφού λοιπόν, ολόκληρη η κοινωνία απέκτησε...

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) εν αποστρατεία



Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ., Μαρίνα  Χρυσοβελώνη, σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους ΕΜΘ εν αποστρατεία. Συγκεκριμένα, η βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή της:
«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 ψηφίστηκε τροπολογία η οποία αίρει την αδικία της μη χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος σε όσους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) αποστρατεύονται πριν τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Ωστόσο το ΥΠΕΘΑ μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) είχε διαφορετική άποψη ενημερώνοντας τους ότι εφόσον δεν αναγράφεται στην τροπολογία η λέξη “αναδρομικότητα”, δεν δικαιούνται το εφάπαξ!

Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



 Η  Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ  κα Ζέττα Μακρή είχε καταθέσει αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας το αίτημα του δήμου Βόλου για ορισμό  Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βόλο. Η κα Μακρή στην αναφορά της τόνιζε ότι στον δήμο Βόλου από τον Νοέμβριο του 2013 παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του, λόγω της συνταξιοδότησης του προηγούμενου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κωλυσιεργίας αντικατάστασης του. Η βουλευτής Μαγνησίας εξηγούσε, επίσης, ότι ο ορισμός Επιτρόπου αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς διασφαλίζει την νομιμότητα των πράξεων του δήμου και την αρχή της διαφάνειας  και εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.

Κοινή αναφορά βουλευτων Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, Μ. Χρυσοβελώνη και Π. Μουτσινά για ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: Ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους
Οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, διαβιβάζουν ως αναφορά την Επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «Υποστηρίζω», στην οποία επισημαίνεται η δεινή θέση των ογκολογικών ασθενών του Νομού Μαγνησίας λόγω υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ογκολόγους.
Δεδομένου ότι τα νέα κρούσματα νεοπλασματικών νόσων έχουν πολλαπλασιαστεί στη Μαγνησία, είναι πρακτικά αδύνατον η αξιοπρεπής και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών να διασφαλιστεί από έναν και μοναδικό ογκολόγο και έναν επικουρικό παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Θλιβερές βεβαιότητες...


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, με τον τυχάρπαστο κλητήρα που παριστάνει τον Έλληνα ομόλογό του, έγινε σε καλό κλίμα. Τα κουβέντιασαν μεταξύ τους, ο Βόλφγκανγκ ασφαλώς θα υπαγόρευε και ο Γκίκας θα σημείωνε προσεκτικά τις οδηγίες του εντολέα του, για τις προϋποθέσεις σχετικά με την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας από την αφέντρα Γερμανία και κατ’ επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεμένα τα αλιευτικά στην Αλόννησο

Δεμένα τα αλιευτικά στην ΑλόννησοΟι ψαράδες χαρακτηρίζουν αναγκαίο το αλιευτικό καταφύγιο στη Βότση
Εξαιρετικά δύσκολες είναι για τους αλιείς της Αλοννήσου οι καιρικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την εξασφάλιση του μεροκάματου. Τις δέκα τελευταίες μέρες, ειδικότερα, τα πενήντα και πλέον αλιευτικά σκάφη του νησιού βρίσκονται αγκυροβολημένα σε διάφορα σημεία, προκειμένου να προστατευθούν από τους δυνατούς ανέμους.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλοννήσου Θόδωρος Μαλαματένιας, «το χειμώνα εξασφαλίζεται πολύ δύσκολα το μεροκάματο, τα ψάρια είναι λίγα, όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι είναι δύσκολο να ανοιχτείς στο πέλαγος  για να ψαρέψεις και αναγκαστικά, τα καΐκια παραμένουν δεμένα για αρκετό διάστημα».
 Τα αλιευτικά σκάφη βρίσκονται δεμένα στη Πατητήρι, στη Βότση, στη Στενή Βάλλα, στα Καλαμάκια και το Γέρακα, προκειμένου να προστατευτούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους.

SKOPELOS Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΘΕΣ


Σποράδες Φυλάκιση για θανάσιμο τραυματισμό οικοδόμου όταν έπεσε από οικοδομή που ανεγείρονταν στη Σκόπελο.


Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πολιτικός μηχανικός, από την Αθήνα, για το θανάσιμο τραυματισμό που είχε υποστεί υπήκοος Αλβανίας τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν έπεσε από οικοδομή που ανεγείρονταν στη Σκόπελο.
Ο καταδικασθείς για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

ΛΑΡΙΣΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Watch AE Larisa vs Pierikos FC Live Stream Online

Νουθεσίες περί υπακοής



φραίμ Φιλοθεΐτης
Η υπακοή χαρίζει αμεριμνία, διότι η μέριμνα είναι μια πνευματική φυματίωση, που σιγά–σιγά, σαν μικρόβιο φυματιώσεως συνεχώς δηλητηριάζει τη ζωή του ανθρώπου, της ψυχής και του σώματος και σταδιακά φέρνει το θάνατο.

Έτσι και η μέριμνα του βίου σαν ένα άλλο μικρόβιο φθείρει τον άνθρωπο, την ψυχή του και τον πεθαίνει ψυχικά.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τροποποίηση και έκτακτο δρομολόγιο για το «Πρωτεύς»


ΠΡΩΤΕΥΣ
Το σημερινό δρομολόγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς», τροποποιείται από Μαντούδι 18.00, 19.45 Σκιάθο, 20.30 Γλώσσα, 22.00 Αλόννησο.
Αύριο Σάββατο 1 Νοεμβρίου το «Πρωτεύς» θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο στις 6 το πρωί από Αλόννησο προς Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο στις 10.40 το πρωί.

- Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων (Δήμου Σκοπέλου)


PERIFEREIA-THESSALIAS

Εγκρίσεις μελετών, τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.149.800 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά:

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠPAKTIKO
της 8ης/2014 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου
της Δημοτικής Eπιχείρησης Ύδρευσης Aποχέτευσης Σκοπέλου

Στη Σκόπελο, σήμερα, 29.10.2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία), το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Eπιχείρησης Ύδρευσης Aποχέτευσης Σκοπέλου, ύστερα από τη με αρ. πρωτ. 1291/24.10.2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, η οποία επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα, σύμφωνα με άρθρο 4 §2 του Ν. 1069/80, σε όλα τα μέλη.
Παρόντα μέλη: 1. Λεμονής Κων/νος του Παναγιώτη, 2. Τσουκαλάς Ευάγγελος του Γεωργίου, 3. Δένδης Κων/νος του Σταματίου, 4. Σκλάβου Νίκη του Ευσταθίου (από το 14ο θέμα και μετά), 5. Προβιάς Αντώνιος του Ευαγγέλου, 6. Κλωνάρη Φιλίτσα του Ιωάννη, 7. Κρικίδου Σοφία του Αποστόλου.
Απόντα μέλη: -
Παρών και ο Γεν. Δ/ντής της επιχείρησης, Aντώνιος Kεσμετζής, ως εισηγητής και ο Εμμανουήλ Γαρουφαλής ως γραμματέας.

Ο Πρόεδρος, αφού διαπιστώνει την ύπαρξη απαρτίας, κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης.

Θέμα 13o    Αρ. Απόφασης: 072/2014
Διακανονισμοί οφειλών πελατών.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ": Τα ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος όχι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ": Τα ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος όχι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ
Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη 
"Τα φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα πρέπει να ενισχύονται από το Κράτος Πρόνοιας και όχι να επιβαρύνονται με φόρους ενοικίων και ΕΝΦΙΑ" τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης στο πρώτο μέρος της εφ΄όλης της ύλης συνέντευξής ζητάει μεταξύ άλλων να μην αδικούμε την Εκκλησία "μεταβάλλοντάς την σε ένα κοσμικού τύπου φορέα πρόνοιας",  μιλάει ακόμη για το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολείων σχολιάζοντας και την απόφαση για φοίτηση γυναικών στη Ριζάρειο, επισημαίνει ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Εκκλησίας απέναντι στις-τρόπον τινά-επιθέσεις της εποχής μέσω νομοθετημάτων και τέλος συγκινεί όταν αναφέρει: "εάν ζούσα σε μετάνοια και άσκηση και έκαμα καθώς πρέπει το έργο μου, θα προσέφερα περισσότερα και καλύτερα" 
Ακολουθεί ολόκληρο το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Watch Asteras Tripolis vs Olympiakos Piraeus soccer live stream

Greece Asteras Tripolis Watch Asteras Tripolis vs Olympiakos Piraeus soccer live stream 11/01/2014 vs Watch Asteras Tripolis vs Olympiakos Piraeus soccer live stream 11/01/2014 Greece Olympiacos Piraeus Watch Asteras Tripolis vs Olympiakos Piraeus soccer live stream 11/01/2014

ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου


slide_3

O Θανάσης Μαυρίδης περιγράφει συγκλονιστικά τον ελληνικό "ΤΙΤΑΝΙΚΟ"

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!
 
 
Aπό τον Θανάση Μαυρίδη
Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες ακούν με προσοχή.
Το βλέπουμε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου. Κι αυτή φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Την ώρα που οι Γερμανοί κρεμάνε στα μανταλάκια και διαψεύδουν τον χαμογελαστό κ. Χαρδούβελη, οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΖΡΙΖΑ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αριστερά ετοιμάζεται για μία επική μάχη επικράτησης, αγνοώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις στρατηγικές της επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να δώσει τα πάντα για να πάρει την εξουσία. Υπόσχονται τα πάντα σε όλους. Ακόμη κι αν ξέρουν ότι αυτό δεν είναι παρά ένα θανάσιμο φλερτ με το χάος.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming Watch Neptunas Klaipeda vs Olympiacos Live Stream Online


Να ξανανοίξει ο επενδυτικός της φάκελος ζητά η ΑΣΟ Σκοπέλου

«Φρένο» στα σχέδια για την κατασκευή νέου εργοστασίου για λογαριασμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, βάζει η αδυναμία του Συνεταιρισμού να καλύψει την ιδία συμμετοχή που απαιτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», και ως εκ τούτου ζητάει με νέα επιστολή του επανεξέταση των όρων με νέα επιστολή του στο ΥΠΑΑΤ.
Σημειώνεται ότι το έργο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου.Σημειώνεται ότι το έργο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου.
Ο Συνεταιρισμός υπέβαλε στις 2.12.2011 αίτηση ενίσχυσης της επένδυσης στην αρμόδια Υπηρεσία σας, που απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή λόγω «μη τεκμηρίωσης της κάλυψης της απαιτούμενης ιδίας συμμετοχής» όπως απάντησε το Υπουργείο στην υπ΄αρ. 3481/26.10.2012 ερώτησή του κ. Μεϊκόπουλου με την οποία ζητούσε να επανεξεταστούν οι δυνατότητες υπαγωγής του στο πρόγραμμα.

SKITSOBLOG


Από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



Λίγα, μόλις, λεπτά μετά την αποστολή της επιστολής της Βουλευτού Μαγνησίας  της Ν.Δ, κας Ζέττας Μακρή στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στην οποία αναλυόταν η δυσαρέσκεια και η οργή , τόσο της ιδίας όσο και των κατοίκων του δήμου Βόλου, για την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας, επικοινώνησε με την κα Μακρή  ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ.  Φ. Καυμενάκης.

Πτώση ελαιοκάρπου 80% στη Σκόπελο ~ Σε απόγνωση οι παραγωγοί του νησιού

Πτώση ελαιοκάρπου 80% στη Σκόπελο ~ Σε απόγνωση οι παραγωγοί του νησιούΕπείγον αίτημα για αποζημίωση και πρόσληψη γεωπόνου από το κράτος
Σε δεινή θέση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Σκοπέλου, οι οποίοι βλέπουν τους κόπους τους να εξανεμίζονται και το 80% της φετινής παραγωγής να έχει κυριολεκτικά καταστραφεί. Τα πολύ μεγάλα ποσοστά πτώσης του ελαιοκάρπου, λόγω προσβολής από δάκο και μύκητες, εντείνουν τα συναισθήματα απογοήτευσης και απόγνωσης των καλλιεργητών του νησιού, που ζητούν επειγόντως τη συνδρομή της πολιτείας.
Το αίτημα της στελέχωσης του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης της Σκοπέλου, που παραμένει κενό από το 2006 μέχρι σήμερα, διατυπώνεται πλέον σε έντονους τόνους από τα 280 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού του νησιού, τα οποία ζητούν μετ’ επιτάσεως γεωπόνο, αλλά και κτηνίατρο.
Το γραφείο παραμένει κενό από της συνταξιοδότηση του νυν δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές, με επίκεντρο τα πολύ σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Βασιλούδης συνομίλησε με τους ελαιοπαραγωγούς, και συνηγόρησε υπέρ του κοινού αιτήματος για άμεση κάλυψη της κενής θέσης γεωπόνου στο νησί.

Ξεφτίλα Ματαιώθηκε ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό γιατί δεν πληρώθηκαν οι διαιτητές!

panthessaliko
Ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό ματαιώθηκε υπέρ της Ζακύνθου που παίρνει το ματς στα χαρτιά. Ο λόγος; Δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα στους διαιτητές. Πραγματικά μαύρη σελίδα για την ιστορία της Νίκης Βόλου. Το φύλλο αγώνος έκλεισε μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της αναμέτρησης…

Παρέμβαση του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» στο Πρωτοδικείο Πειραιά για τη διαγραφή υποψηφίων

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο επικεφαλής του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» στο Πρωτοδικείο Πειραιά για τη διαγραφή υποψηφίων του συνδυασμού από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ.
Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ διέγραψε επιλεκτικά μέλη του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών», με το επιχείρημα των οφειλών από συνδρομές, με αποτέλεσμα να μη συγκροτηθεί ο συνδυασμός στις 27 Οκτώβρη, όπως προβλεπόταν.
Σε ερώτηση «γιατί δεν έγινε η ανακήρυξη των υποψηφίων όπως προβλέπεται από το καταστατικό», ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής απάντησε ότι ενημερώθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή ότι «περιμένουν ανακλήσεις υποψηφίων».

Παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τους δημοτικούς αστυνομικούς

xrysoveloni
Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Μητσοτάκη, κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και ανασφάλεια των δημοτικών αστυνομικών. Συγκεκριμένα η βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή της:
«Με τον μνημονιακό νόμο 4172/2013 διαλύθηκε η Δημοτική Αστυνομία και οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάχθηκαν σε 2 προγράμματα κινητικότητας (ανακοινώσεις 5/2013 για 2860 θέσεις και 15/2014 για 81 θέσεις). Σύμφωνα μάλιστα με περυσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, η τοποθέτηση τους στις νέες θέσεις θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις αρχές του 2014.

5.260 Δημόσιοι Υπάλληλοι έμβασαν στο Εξωτερικό 1,45 δις €!

5.260 Δημόσιοι Υπάλληλοι έμβασαν στο Εξωτερικό 1,45 δις €!
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε, σήμερα, διά του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, λίστα, με τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό. Ο έλεγχος επί των συγκεκριμένων θα γίνει πλέον από τη ΓΓΔΕ, ενώ ο έλεγχος επί των δημοσίων υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν θα συνεχιστεί από το ΣΕΕΔΔ, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.
Αναλυτικότερα:

Κοινή δήλωση βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλ. Μεϊκόπουλος - «Στον πάγο» το Εξοικονόμηση κατ’ οίκον για τη Θεσσαλία



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Στον πάγο» το Εξοικονόμηση κατ’ οίκον για τη Θεσσαλία

Στο μέλλον και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη νέου αντίστοιχου Προγράμματος ή δεσμεύσεις για το ύψος χρηματοδότησής του, παραπέμπει το Υπουργείο Ανάπτυξης όσους Θεσσαλούς είχαν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων. Αυτό απαντά το ΥΠΑΝ σε ερώτηση (αρ.πρωτ. 3171/30.9.2014) που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πλήρη απουσία της Θεσσαλίας από τις τελευταίες εντάξεις στο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας από άλλους άξονες του ΠΕΠ Θεσσαλίας, καθώς η χρηματοδότηση της δράσης για την Περιφέρεια γίνεται από πόρους του ΕΠΑΝ ΙΙ».

Σποράδες ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δυνατή βροχόπτωση στα νησιά


Δυνατή βροχόπτωση στα νησιάΖημιές 40.000 ευρώ στην αγροτική οδοποιία και προβλήματα στην παρέλαση
Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί στο αγροτικό δίκτυο της Σκοπέλου από το δυνατό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτείται ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ περίπου.
Δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έντονη βροχόπτωση επικρατούν, εξάλλου, τις τελευταίες μέρες και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της προχθεσινής μαθητικής παρέλασης τόσο στη Σκιάθο, όσο και τη Σκόπελο. Η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε κανονικά και στα τρία νησιά, ενώ η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μόνο στην Αλόννησο.

Κλείστε τώρα το Χρηματιστήριο που καταρρέει, πάμε ολαταχώς στην Κόλαση!!!

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Tραγωδία στο Χρηματιστήριο! Συνεχίζεται ο χωρίς τέλος κατήφορος της ελληνικής οικονομίας. Το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα. Οπου νάναι μάς εγκαταλείπουν και οι δανειστές στο έλεος της μοίρας μας. Βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εξαιτίας ενός άθλιου πολιτικού συστήματος, ενός βαθιά χυδαίου πελατειακού κράτους στο οποίο κυβερνάνε οι ντόπιες συμμορίες.

Παράταση της Digea στη Μαγνησία τσάμπα χαρήκαμε στην Σκόπελο...


digea
Νέα παράταση στη λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος, στους τηλεοπτικούς δέκτες της Μαγνησίας μέσω της Digea. Σύμφωνα με το Υπ. Υποδομών, το σήμα στο νομό θα ληφθεί από τις 21 Νοεμβρίου και μετά.

Ένα μπράβο στον δάσκαλο και στους μαθητές στο όμορφο κεραμίδι Πηλίου


http://www.karlanews.com/
10502053_1491820261103631_2088086791184009516_n
 ένα μεγάλο μπράβο στον δάσκαλο και στους μαθητές γιατί παρόλο την βροχή και τα λίγα παιδιά του σχολείου η παρέλαση έγινε κανονικά και τίμησαν την 28   Οκτωβρίου.

Ερμιονίδα - Απόλλων Σμύρνης Κύπελλο Ελλάδος AE Ermionidas Ermis - Apollon Smirnis

ΟΦΗ – Ξάνθη Κύπελλο Ελλάδος OFI Crete vs Skoda Xanthi Live Stream,

Κέρκυρα - Απόλλων Καλαμαριάς Κύπελλο AOK Kerkyra vs Apollon Kalamarias - Stream2watch.me

Νίκη Βόλου – Ζάκυνθος Κύπελλο Ελλάδος Watch Niki Volou v Zakynthos Live Stream

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός Κύπελλο Ελλάδο Watch Panathinaikos Athens vs Panaitolikos Live

Euroleague Basketball LIVE: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε Watch Panathinaikos Athens Fenerbahce Ülker Live Stream

Διακήρυξη και ψηφοδέλτια της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών για της εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ στις 02/11



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσα/ε,
οι εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ γίνονται σε περίοδο έ-ντασης και δομικής κρίσης του καπιταλισμού. Πολιτική και οικονομική εξουσία ως αντίδοτο σε αυτήν επιλέγουν τη διαρκή λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εξελίξεις στην γεωργία καθορίζονται άμεσα από τις επιλογές και τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών γιγάντων του γεωργο-επισιτιστικού τομέα, που προωθούν την ανταγωνιστικότητα, τη φιλελευθεροποίηση και το άνοιγμα των αγορών των αγροτικών προϊόντων.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τελικό: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 1-1

To… παρεξηγημένο αλλά τόσο ωφέλιμο φρούτο

To… παρεξηγημένο αλλά τόσο ωφέλιμο φρούτο
Το ρόδι - γιατί για αυτό το φρούτο μιλάμε - είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας.

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωαννικίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου Βοιωτίας

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωαννικίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου Βοιωτίας
Στο Ακραίφνιο Βοιωτίας θα βρίσκονται από τις Νοεμβρίου τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωαννικίου.
Συγκεκριμένα, θα τεθούν για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων Αγ. Ιωαννικίου
Κυριακή 2/11/2014
5.00 μ.μ Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην πλατεία του Ακραιφνίου.
5.30 μ.μ Μέγας Εσπερινός, Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα για την εορτή του Α. Γεωργίου (Ανακομιδή Λειψάνων)
Δευτέρα 3/11/2014
7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
5.00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγ. Ιωαννικίου
Τρίτη 4/11/2014
7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Powered By Blogger