Το ρόδι - γιατί για αυτό το φρούτο
μιλάμε - είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο,
κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (ταννίνες, ανθοκυανίνες,
ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει
υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου
κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο
χυμός ροδιού εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL), που
αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας.
Συγκεκριμένα, οι ταννίνες το ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, βασικού συντελεστή στην εμφάνιση νοσημάτων όπως είναι η αθηροσκλήρυνση...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου