Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του Φεστιβάλ Απαγόρευση από τον δήμαρχο της

Απαγόρευση από τον δήμαρχο της Αθήνας του "Φεστιβάλ για την Ελευθερία της Έκφρασης στον Δημόσιο Χώρο" στον Λόφο του Στρέφη. ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ! ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

VOID NETWORK
[Theory|Utopia|Empathy|Ephemeral Arts]  

Κενό Δίκτυο 
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.blogspot.com 

Ο Μουσουρούλης απαντά για Σποράδες και ναυτεργάτες σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη,

Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, «σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου»

«Κυρία συνάδελφε, η ερώτησή σας η σημερινή, αλλά και η προηγούμενη, του Ιουλίου, επιτρέψτε μου να πω ότι βρίθει ανακριβειών και αυθαίρετων συμπερασμάτων, αλλά και αναδεικνύει μία ελλιπή γνώση του πώς λειτουργούν στη χώρα μας οι θαλάσσιες μεταφορές. Θα απαντήσω με δεδομένα και με στοιχεία:

Σε ό,τι αφορά στην υφιστάμενη σύνδεση των Βορείων Σποράδων, υπάρχουν πλοία που συνδέουν τα νησιά αυτά με το λιμάνι του Βόλου και με το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου -αναφέρω χαρακτηριστικά το «Express Skiathos» με το Βόλο, το οποίο κάνει δύο δρομολόγια την ημέρα κι ένα δρομολόγιο Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, καθώς και το «Flying Cat 5» και το «Express Πήγασος», που συνδέουν καθημερινά τις Σποράδες με το Βόλο και με τον Αγ. Κωνσταντίνο για την περίοδο από 14 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου με ένα δρομολόγιο την ημέρα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πιστοποιητικό κυβερνητικών φρονημάτων

  Όταν κάποτε χτύπαγε η πόρτα κι ο αστυφύλακας σε καλούσε στο τμήμα  ''δι' υπόθεσίν σας'', ήξερες περί τίνος επρόκειτο.
     Κάτι ''λάθος'' θα είχες πεί, ή κάποια ''λάθος'' εφημερίδα θα είχες διαβάσει.
     Ήταν η ίδια εποχή που για να διοριστείς στο Δημόσιο ή και σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, έπρεπε να προσκομίσεις ''πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων''.
     Σε δύσκολες εποχές, ήταν δυστυχώς λανθασμένες πρακτικές, που στο μόνο που βοήθησαν ήταν να αργήσει η ''εθνική συμφιλίωση'', και ο κοινωνικός διχασμός να καθυστερήσει την ανάπτυξη αυτού του τόπου, πράγμα που κατά κύριο λόγο πληρώνουμε σήμερα.
     Φαίνεται όμως ότι η σημερινή Αριστερά, και ειδικά κάτι ''ξέφτια'' της, τύπου ΔημΑρ, και κάτι ψευτοσοσιαλιστές τύπου ΠαΣοΚ, τίποτα δεν διδάχθηκαν από τα δικά τους παθήματα.
     Αντιθέτως μάλιστα ζήλεψαν την δόξα του παλιού εκείνου καθεστώτος, και θέλουν να την... επαναφέρουν, ''βελτιωμένη'' μάλιστα και επαυξημένη!
     Κοινωνικός ρεβανσισμός;  Ηλιθιότητα; Καιροσκοπισμος;  Μάλλον όλα μαζί!
     Επιμένουν λοιπόν στην κατάθεση του λεγόμενου ''αντιρατσιστικού'' και στην πραγματικότητα πλήρως φασιστικού νομοσχεδίου.
     Με σκοπό να ποινικοποιήσουν τί;

Τετάρτη 5 Ιουνίου (20:00) Παναιτωλικός - Ηρακλής (OTE Sport 3) Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου (ΟΤΕ Sport 2)live

Η 2η ημέρα των play off

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου

Βόλος, 31.05.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων που κάλεσε Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού αλλά και γενικότερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα τελευταία τρία χρόνια βιώνουμε το συνεχιζόμενο βάθεμα της οικονομικής κρίσης. Οικονομικής κρίση που σε συνδυασμό με τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές επιλογές κατ’ εντολή της τρόικα παράγουν φτώχεια, ανεργία, ανέχεια για την ελληνική κοινωνία. Πέρα όμως από τα παραπάνω παράγουν αρρώστια, καθώς η ανεργία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία.
Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Υγεία. Τη Δημόσια Υγεία. Οδηγούμαστε με μαθητική ακρίβεια σε μια κρίση που ξεπερνά τα όρια της οικονομίας και το πολιτικού συστήματος. Οδηγούμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση. Από μόνο του αυτό το γεγονός θα έπρεπε να αποτελεί ικανοποιητική συνθήκη κατάργησης του μνημονίου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δοκιμάστε κοκορέτσι και κοντοσουβλι.Καθώς και κοτόπουλο στα κάρβουνα στον Ηλία σήμερα με ...


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ.

ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ.Αντιλαμβάνομαι τη θετική επίδραση όλης της θεραπείας στη βελτίωση της υγείας μου. ....  ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο...

H ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ .....

ΣΕ

Souleiman - ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!

Δείτε την Μαρία Μπακοδήμου απίστευτα αδυνατισμένη και γυμνασμένη κάνει μπάνια στη Μύκονο

 Δείτε την  Μαρία Μπακοδήμου  απίστευτα αδυνατισμένη και γυμνασμένη κάνει μπάνια στη Μύκονο   Πηγή: Η Μαρία Μπακοδήμου αδυνατισμένη και γυμνασμένη κάνει μπάνια στη ΜύκΑπό τις Κυκλάδες ξεκίνησε τις φετινές της διακοπές η Μαρία Μπακοδήμου...
Μαζί με τους δυο γιους της Νικήτα και Άρη, έφτασε στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα και φιλοξενήθηκε σε φιλικό σπίτι της περιοχής Ορνός.
Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Ok, απαθανάτισε την παρουσιάστρια με τους γιους της στην παραλία Καλό Λιβάδι. Η Μαρία πιο εντυπωσιακή από ποτέ, φορώντας εμπριμέ...
μαγιό σε αποχρώσεις του γαλάζιου εντυπωσίασε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το καλλίγραμμο κορμί της. Αδυνατισμένη, μαυρισμένη και γυμνασμένη χαλάρωσε στην παραλία κάνοντας το μπάνιο, ηλιοθεραπεία αλλά και συζητώντας με τα παιδιά της.

Δείτε σήμερα Παρασκευή 31-5 στη “Fatmagul”

Δείτε σήμερα  Παρασκευή 31-5  στη “Fatmagul”Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ, ο οποίος συλλαμβάνεται! Οσο ο Κερίμ περιμένει απελπισμένος μέσα στη φυλακή τη μέρα που θα γίνει η δίκη, η Φατμαγκιούλ είναι το πρώτο άτομο που θέλει να πιστέψει στην αθωότητά του. Από την...
άλλη, ο Κερίμ νιώθει να τον πλακώνει ακόμα ένα μεγάλο βάρος, σκεπτόμενος ότι την άφησε ανυπεράσπιστη και ευάλωτη απέναντι στον Μουσταφά και τους Γιασαράν. Η Φατμαγκιούλ, που νιώθει διαρκώς πάνω της τη σκιά του Μουσταφά, είναι αναγκασμένη για άλλη μία φορά να αλλάξει τις ισορροπίες της.

18 ιδέες για να κερδίζετε χρήματα από το σπίτι (PART 7)

 
Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν πάνε καλά. Γνωστό και χιλιογραμμένο. Πλάι τους, ή πολλές φορές «μέσα τους», εδώ και χρόνια, αναπτύσσεται ένας παράλληλος εμπορικός κόσμος, χωρίς βιτρίνα και χωρίς ωράριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο απασχολεί ήδη τον κόσμο των επιχειρηματιών και θα τον απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Προσελκύει ανθρώπους και ιδέες όλων των ειδών. Καινοτόμους φαν της τεχνολογίας, ανθρώπους που απλά βρέθηκαν κάποια στιγμή χωρίς δουλειά, επιτήδειους που πιάνουν- ή θεωρούν ότι πιάνουν- το πνεύμα της εποχής και αρκετούς επιχειρηματίες που συνειδητοποίησαν ότι το Διαδίκτυο ήταν ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν ανοιχτή την «επίγεια» επιχείρησή τους. Δοκιμάζουν πολλοί, αλλά δεν πετυχαίνουν όλοι. «Η αρχική επένδυση σε χρήμα είναι πολύ μικρή,κάτι που κάνει και το κόστος της ενδεχόμενης αποτυχίας μικρότερο. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον έχει πιο πολλή αξία να επενδύσεις σε χρόνο και εργασία παρά σε χρήμα» λέει ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου , ο οποίος το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα skroutz.gr, μία από τις πρώτες και πιο επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε από ένα... δωμάτιο και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 20 άτομα. «Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιnternet» συνεχίζει ο κ. Χατζηγεωργίου «έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν από την αρχή να στοχεύσουν στην αγορά του εξωτερικού, κάτι σημαντικό σε εποχές έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ρευστότητας». Ελληνες που δημιούργησαν επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις μιλούν στο «Βήμα της Κυριακής» για τον γοητευτικό κόσμο του επιχειρείν online και τις δυνατότητες που αυτός προσφέρει εν μέσω κρίσης.
13. Λιοτρίβι μέσω Facebook

ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΩΓΟΥ*
Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ COSCO - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ!
Σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας θα είναι – ακόμη και στην εξαιρετική περίπτωση που υλοποιηθούν – οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για νέες επενδύσεις εκ μέρους της Κίνας στο λιμάνι του Πειραιά και τα ελληνικά αεροδρόμια. Οι εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες της κινέζικης διείσδυσης στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2008 επί Κ. Καραμανλή, φαίνονται περίτρανα από την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, που δεν σήμανε κανένα οικονομικό όφελος.
- Για ποιό λόγο χαρακτηρίζετε επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον την επένδυση της Cosco, την ίδια ώρα που οι Κινέζοι καυχώνται ότι έχει αυξηθεί η εμπορική κίνηση;
Η Cosco μέσω της θυγατρικής της ΣΕΠ, αγόρασε τον Προβλήτα ΙΙ έναντι 500 εκ. (τα οποία θα καταβάλει υπό την μορφή ετήσιου ενοικίου) για 35+5 χρόνια. Στη συνέχεια ο ΟΛΠ αναγκάστηκε να φτιάξει τον Προβλήτα I, που αντιστοιχεί στο 1/3 της δυναμικότητας αυτού που έχει παραχωρηθεί στην Cosco, του προβλήτα ΙΙ, με ίδια κεφάλαια και ίδιο δανεισμό. Το κόστος του ανήλθε γύρω στα 180-190 εκατομμύρια. Ενώ, αν δεν είχε παραχωρηθεί στην Cosco ο μεγάλος προβλήτας, με πολύ λιγότερα χρήματα, θα είχε γίνει ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, θα είχε ανέβει η δυναμικότητά του, θα είχε γίνει τελείως σύγχρονη προβλήτα και θα την διαχειριζόταν ο ΟΛΠ και τα οφέλη της θα έμεναν στο κράτος. Αυτή τη στιγμή κάνουν μια επιλογή να δώσουν τη μεγάλη παραγωγική δυνατότητα στην Cosco. Για να υπάρχει επίφαση ανταγωνισμού, έφτιαξε ο ΟΛΠ τον άλλο προβλήτα, για να μην περάσουμε από ένα δημόσιο μονοπώλιο σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, για το οποίο επαναλαμβάνω δε χρεώθηκε ούτε ευρώ το κράτος, έγιναν με ίδια κεφάλαια του οργανισμού και με δανεισμό του οργανισμού, υποτίθεται για ν’ ανταγωνιστεί την Cosco.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 831 ΕΥΡΩ!

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΏΝΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 831 ΕΥΡΩ.
Ο άνεργος με την ειδικότητα του μεταλλεργάτη, πατέρας δύο παιδιών, αφού καταδικάστηκε από τη βάρβαρη πολιτική εδώ και τρία χρόνια να μην μπορεί να πιάσει εργαλείο στα χέρια του, τώρα κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε φτύνοντας αίμα μέσα στη Ζώνη. Σήμερα έγινε μια πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία, κάτι για το οποίο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία»...
Ο άνεργος μεταλλεργάτης δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012. Η εταιρεία αφού του έκοψε την παροχή νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλακεία, εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μάη, δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης».

Ανακύκλωσαν 90 τόνους πλαστικό από τη Σκιάθο

Ανακύκλωσαν 90 τόνους πλαστικό   Μεγάλος όγκος άχρηστων αντικειμένων από πλαστικό και αλουμίνιο, που μεταφράζονται αριθμητικά σε 90 περίπου τόνους, απομακρύνθηκαν από τη Σκιάθο τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Πράσινη Αλεπού». Της προσπάθειας που απαρτίζεται από δυναμικές γυναίκες, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών Σκιάθου, οι οποίες επί δυόμιση χρόνια υλοποιούν με επιτυχία πρωτοβουλίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σύλλογος που προετοιμάζει το επόμενο βήμα του, την δημιουργία, δηλαδή,  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι Σκιαθίτες επιθυμούν, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Στις 2 Μαΐου μάλιστα, συγκεντρώθηκαν έξη ακόμη τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, το 15ο φορτίο, από την στιγμή που ξεκίνησε η δράση του Συλλόγου.
            Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Γκάμπυ Μουτζούρη, εκ των ιδρυτικών μελών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υπογραμμίζει ότι  «στόχος μας είναι να διευρύνουμε την ανακύκλωση και σε άλλα άχρηστα αντικείμενα. Το πρώτο βήμα ήταν τα πλαστικά μπουκάλια του νερού. Το δεύτερο όλες οι πλαστικές συσκευασίες πετ, το τρίτο βήμα τα κουτάκια αλουμινίου,  το τέταρτο βήμα η αλλαγή καταστατικού για πιο οργανωμένες δράσεις και το πέμπτο βήμα θα είναι να συνεχίσουμε την ανακύκλωση, με ακόμη περισσότερα άχρηστα αντικείμενα, από διάφορα υλικά».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ....

Τραυματισμός επιβάτη σε τουριστικό σκάφος

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου ενημερώθηκε, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Τ/Ρ  «ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ Ι» Ν.Θεσσαλονίκης 973, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης περιηγητικού πλου, 24χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα τραυματίστηκε από κλείσιμο πόρτας. Η τραυματισθείσα, αφού μεταφέρθηκε με τη συνδρομή μικρού σκάφους στην παραλία του όρμου Πόρτο Βρώμη, άμεσα μεταφέρθηκε με Ε.Ι.Χ όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» για παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ «Δεν έκανα τίποτα για να το μετανιώσω» λέει ο 23χρονος

Συνελήφθη στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας ο 23χρονος Αλβανός που θεωρείται «υπεύθυνος» για τη φυγή της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από το σπίτι της.

«Δεν έκανα τίποτα για να το μετανιώσω» λέει ο 23χρονος
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 23χρονος επικοινώνησε με τον πρώην εργοδότη του, έναν βοσκό της περιοχής (ο Μάριον Αγιάζι είχε εργαστεί εκεί ως βοηθός του και γνώριζε το βουνό) και του είπε ότι σκοπεύει να παραδοθεί.
Ο βοσκός ειδοποίησε τους αστυνομικούς και τους ενημέρωσε τους για το ακριβές σημείο του «φυγά». Αλβανός.
Στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς της Διεύθυνησης Καβάλας ο Αλβανός ανέφερε «δεν έχω κάνει τίποτα για να το μετανοιώσω».
Είπε επίσης, ότι σκόπευε να παραδοθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση «αλλά δεν τον άφηνε η φίλη του...».
Τη στιγμή της σύλληψής του ο νεαρός βρισκόταν πίσω από μία συστάδα θάμνων, όπου και είχε κοιμηθεί τη νύχτα που πέρασε...

Πέντε ώρες αναμονής στο Νοσοκομείο!

Προκειμένου να μεταφερθεί γυναίκα από το Βόλο στο Πανεπιστημιακό!
Από θαύμα και μόνο δε θρηνήσαμε άνθρωπο, γεγονός που αναδεικνύει πόσο επικίνδυνες είναι οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και το μεγάλο θέμα με τις διακομιδές ασθενών, που δείχνει ότι έχει κενά στο θέμα των αρμοδιοτήτων.

Το νέο περιστατικό, αφορά μια γυναίκα που έπασχε από κολικό του νεφρού και η οποία βρέθηκε στα έκτακτα του Νοσοκομείου Βόλου από τις 8.30 προχθές το βράδυ και, λόγω του ότι δεν υπήρχε εφημερεύον ουρολόγος, ήθελαν να τη στείλουν με ειδικευόμενο οφθαλμίατρο στη Λάρισα, είχε διαφωνίες ο εφημερεύων και κατέληξε να αναχωρήσει για το Πανεπιστημιακό Λάρισας στη 1.35 μετά τα μεσάνυχτα!
Πονεμένη… ιστορία

Για την απίστευτη ταλαιπωρίας της γυναίκας και τους αβάσταχτους πόνους που αναγκάστηκε να υπομείνει, μέχρι να βρεθεί στο κρεβάτι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» η κόρη της, που ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν η μητέρα της διακομίστηκε με κολικούς πόνους στο νεφρό, δεν την κοίταξε ουρολόγος, της έγινε μια παυσίπονη ένεση και την έδιωξαν.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Iστολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο) ... «Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Μεσογείουhttp://efimerida-skopelos.blogspot.gr

Εκλογές στο νέο Σύλλογο Ιδιοκτητών κέντρων εστίασης

Ο νέος Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ- Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν. Μαγνησίας προγραμματίζει εκλογές τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013. Οι εκλογές θα γίνουν από ώρα 4.00 έως 8.00μ.μ. θα γίνουν εκλογές στο «Αχίλλειο» (Αργοναυτών 54- Βόλος).


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη στο Νέο Σύλλογο να παρευρεθούν για να ψηφίσουν.


Την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 6.30μ.μ. θα γίνει Γενική Συνέλευση του Νέου Συλλόγου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176- Βόλος).

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Ανεπαρκής ο Υπ. Ναυτιλίας»Το κρίσιμο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με άλλα λιμάνια

Το κρίσιμο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με άλλα λιμάνια ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Όπως τόνισε η ίδια, «για ακόμη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός διαπίστωσε την «αδυναμία» του να πράξει ο,τιδήποτε για να βελτιώσει την κατάσταση στις Σποράδες επικαλούμενος την πρωτοκαθεδρία των ακτοπλόων στο συγκεκριμένο τομέα».

Ανατροπή αλιευτικού σκάφους στη


Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό ανατροπής αλιευτικού σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή «ΧΙΛΙΑ ΒΡΥΣΗ» βορειοδυτικά της Νάξου.
Άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περιοχή από ξηράς και πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου κινητοποιήθηκαν επίσης για την παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν.Ν.46 και το Α/Κ «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Π.2943 στην εν λόγω περιοχή.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΊΟΥ ΜΕΓΆΛΗ ΈΚΠΛΗΞΗ.....

Μηχανική βλάβη Ιστιοφόρου στη..


Ενημερώθηκε χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου πως έξω από  το λιμένα «ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ», το αγκυροβολημένο Ι/Φ σκάφος «MAJU» σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρασυρόταν ακυβέρνητο προς το φάρο του Αγίου Νικολάου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προς παροχή συνδρομής, προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και το Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ 3» Ν.Ρ.196, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το «MAJU» στο λιμάνι «ΚΟΛΩΝΑ» της Ρόδου, ενώ ο κυβερνήτης του εν λόγω ιστιοφόρου, αποβιβάστηκε στην ακτή με βοηθητικό σκάφος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πάνοπλη η Νίκη για το ματς με τον Παναιτωλικό

Όλοι οι φίλαθλοι μια γροθιά για το μεγάλο όνειρο
Δεν υπάρχουν προβλήματα στο "στρατόπεδο" της Νίκης Βόλου ενόψει της έναρξης των πλέι οφ μέχρι στιγμής και αυτό γεμίζει με ικανοποίηση τον Απόστολο Χαραλαμπίδη.


Η Νίκη ταλαιπωρήθηκε πολύ από απουσίες βασικών παικτών λόγω κίτρινων καρτών στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, αλλά όλοι "καθάρισαν" και τίθενται στη διάθεση του προπονητή τους για το πρώτο και καθοριστικό ματς των πλέι οφ. Την Κυριακή το βράδυ, οι "κυανόλευκοι" υποδέχονται τον Παναιτωλικό με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς που θα αποτελέσουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και θα τους δώσουν ψυχολογία ενόψει του βολιώτικου ντέρμπι.


Ο Παναιτωλικός δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα που συνέτριψε η Νίκη με 3-0 στο Πανθεσσαλικό το χειμώνα, αλλά αποδυναμώθηκε αρκετά από την απουσία του Μπόγιοβιτς λόγω τραυματισμού στην επίθεση. Ωστόσο, διαθέτει πολύ αξιόλογους παίκτες που η Νίκη θα πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως κι αυτό το γνωρίζει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο 43χρονος τεχνικός θα προπονήσει σήμερα τους παίκτες του το απόγευμα.

Στο πράσινο ταμείο η Αλόννησος

Στο πράσινο ταμείο η Αλόννησος    Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών της Αλοννήσου καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, θέτοντας μάλιστα προ ημερησίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προοπτική κατάθεσης πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Η πρόταση, που εγκρίθηκε από το Σώμα, αφορούσε στην κατάθεση αίτησης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Στοιχεία αναζωογόνησης 2012-2015» για την διαμόρφωση παιδικών χαρών.
Ο Δήμος Αλοννήσου θα προχωρήσει στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, προκειμένου «να καταθέσουμε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Ο Δήμος Αλοννήσου διαθέτει πέντε συνολικά παιδικές χαρές, οι οποίες θα βελτιωθούν σύμφωνα και με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία καθίσταται σαφές ότι μέχρι το 2014 πρέπει να λάβουν όλες αδειοδότηση.
«Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν έχουν την αντίστοιχη πιστοποίηση, οι παιδικές χαρές θα κλείσουν υποχρεωτικά» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενταχθούμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, τα οποία είναι αδύνατο να υλοποιηθούν με κονδύλια του Δήμου».

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ (ΤτΕ) ΠΟΥ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
Οι συντάξεις που θα χορηγούν από εδώ και πέρα τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, ώστε αυτοί που θα τις λαμβάνουν να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό ομολογεί με απροκάλυπτο κυνισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος, με την Ετήσια Εκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε χτες, αναλαμβάνει να περιγράψει στα εκατομμύρια των χρεοκοπημένων νοικοκυριών ότι το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχει ήδη καταργηθεί. Με δυο λόγια, μιλάμε για συντάξεις ακόμα χαμηλότερες και από τις σημερινές, που έχουν ήδη περικοπεί δύο και τρεις φορές τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενος στην «ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», ο Γ. Προβόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα: «Η μεταρρύθμιση του 2010 ενίσχυσε σημαντικά τη μακροχρόνια σταθερότητα του δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος. Εν τούτοις, σε συνδυασμό με πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, το ύψος των συντάξεων που παρέχει ο πρώτος πυλώνας έχει περιοριστεί σημαντικά, εγείροντας θέμα επάρκειας, καθώς το μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης θα οδηγήσει κάτω από το όριο της φτώχειας όσους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου λάμβαναν εισοδήματα κάτω του μέσου όρου». Και ολοκληρώνοντας την περιγραφή της καταστροφής που έχουν ετοιμάσει γ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Νέο πλοίο έρχεται στη γραμμή προς Σποράδες;

Νέο πλοίο δρομολογείται από το επόμενο Σάββατο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλος - Νησιά Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Πρόκειται για το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Άρτεμις», της εταιρίας Hellenic Seaways που αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται από την εταιρία το επίσημο πρόγραμμα για το νέο σκάφος, ενώ κύκλοι που έχουν σχέση με το λιμάνι αναφέρουν ότι πρόκειται για κίνηση της Hellenic Seaways, για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε με την έλευση του «Πρωτεύς».

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη

Πώς είχαν εκτελέσει το παράτολμο σχέδιό τους, ταπεινώνοντας το Γ' Ράιχ
Μια επέτειος πιο επίκαιρη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς σαν σήμερα πριν 72 χρόνια οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.
Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους ......
Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.

Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

ΝΕΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ)

syria2

Fatmagul επεισόδια 89-90

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Τι θα δούμε σήμερα 30 Μαΐου


Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Τι θα δούμε σήμερα 30 Μαΐου
Ενώ η Χουρρέμ, μόλις μαθαίνει πως επιτέλους απαλλάχτηκε από τον μεγαλύτερο της εχθρό της, τον Ιμπραήμ, γιορτάζει τη νίκη της, η Χατιτζέ καταρρέει για τον χαμό του αγαπημένου της.

Ο Σουλεϊμάν που πονάει βαθιά εξαιτίας της απόφασης που αναγκάστηκε να πάρει, αρχίζει μια καινούργια ζωή, χωρίς πια τον Ιμπραήμ.

Η Χατιτζέ για την εκτέλεση του Ιμπραήμ θεωρεί υπεύθυνη τη Χουρρέμ και μαζί με τη Σαχ Σουλτάν, ορκίζονται να την εκδικηθούν. Η Μαχιντεβράν και ο Μουσταφά επιστρέφουν από τη Μανισα να συμπαρασταθούν στο πένθος της Χατιτζέ.
Powered By Blogger