Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανατροπή αλιευτικού σκάφους στη


Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό ανατροπής αλιευτικού σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή «ΧΙΛΙΑ ΒΡΥΣΗ» βορειοδυτικά της Νάξου.
Άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περιοχή από ξηράς και πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου κινητοποιήθηκαν επίσης για την παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν.Ν.46 και το Α/Κ «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Π.2943 στην εν λόγω περιοχή.

Με την άφιξή τους στο σημείο διαπιστώθηκε η ανατροπή του Α/Κ σκάφους «ΔΑΦΝΗ» Ν.Πειραιά 209, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) άνδρες, ηλικίας 41 και 54 ετών. Συγκεκριμένα ο 54χρονος εντοπίστηκε σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ακτή και περισυνελέχθη από το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, ενώ ο 41χρονος εντοπίστηκε στην ακτή και παρελήφθη από το περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής αμφότεροι καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν.Ν.46 μέχρι την ασφαλή προσγειάλωσή του στη θαλάσσια περιοχή ΑΜΜΙΤΗΣ Νάξου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger