Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Ελληνικό Δημόσιο!!!

Κι αφού δεν μπορούν να πλύνουν ούτε το βρακί τους, πώς διάολο κολυμπάνε στο χρήμα;;;

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!


Εκτός απ’ την αλλαγή διαχείρισης του καπιταλισμού με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζονται ότι θ’ ανθρωπέψουν τον καπιταλισμό, βρέθηκε κι άλλος τρόπος.
…Λέει λοιπόν ο κύριος καλοταϊσμένος καθηγητής ενός πανεπιστημίου: «Ο όρος καπιταλισμός δεν είναι πλέον κατάλληλος. Θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον όρο επιχειρηματικότητα - μια επιχειρηματικότητα ορθολογική. Διότι η εποχή τού θριάμβου τού καπιταλισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί».
Τι ακριβώς μάς λέει δηλαδή;

Έξαρση σεισμικών δονήσεων στη Λήμνο


Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Λήμνου την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, και που έγινε αισθητός σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Βουλγαρία, αλλά και Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι δύο ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν με το ίδιο επίκεντρο (4,7 Ρίχτερ την Τετάρτη και 4,5 Ρίχτερ σήμερα, Παρασκευή) έχει γεμίσει με ανησυχία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου.

KΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει τα κοιτάσματα - Μπλόκαρε γεωτρήσεις στο Β.Αιγαίο
Το άκρως αναμενόμενο, κάτι για το οποίο το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί και οι κυβερνητικοί από την εποχή του Ε.Βενιζέλου μέχρι σήμερα αρνούνται ότι μπορεί να συμβεί, δυστυχώς για την χώρα, ολοκληρώνεται με ταχύταττους ρυθμούς: Η υποθήκευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο έλεγχός τους από την τρόϊκα.
Όχημα για να συμβεί αυτό είναι το Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force του Χορστ Ράϊχενμπαχ και κατ'επέκταση την Γερμανία!

Καταστολή και απάντηση του αναρχικού κινήματος

Mια ερμηνεία και κάποιες θέσεις γύρω απο την κατασταλτική επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στο αναρχικό κίνημα και μερικές σκέψεις για τα χαρακτηριστικά της απάντησης...

Αναδημοσίευση απο το μπλογκ anthostoukakou.blogspot.gr

Καταστολή και απάντηση του αναρχικου κινήματος

 
Ανάλυση και δράση απέναντι στο κύμα καταστολής,
η απάντηση του αναρχικού κινήματος

Μιλάνε για εστίες ανομίας τα ΜΜΕ των ολιγαρχών και οι υπάλληλοι τους

Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια διαστροφή του λόγου. Ορίζουν ως εστίες ανομίας τις καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους οι ολιγάρχες των ΜΜΕπου δεν έχουν πρόβλημα να καταπατούν τους νόμους που οι ίδιοι παραγγέλνουν μαζί με τους υπαλλήλους τους τα τσιράκια της δημοσιογραφίας
Δημοσιογραφία – ΜΜΕ στους καιρούς των μνημονίων και της κρατικής τρομοκρατίας
Αν υπάρχει μια εξίσου μισητή φιγούρα στη δημόσια σφαίρα με αυτή του μπάτσου και του πολιτικού, αυτή είναι σίγουρα η κάστα εκείνη των ομοκρέβατων, με την εξουσία και τις οικονομικές ελίτ, δημοσιογράφων. Ο ρόλος τους ήταν διακριτός και πολύ ξεκάθαρος από καιρό, όταν ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κολυμπούσε μέσα στην καπιταλιστική φούσκα αυξάνοντας τα χρέη της από τις τραπεζικές πιστώσεις. Η απαξίωση των ΜΜΕ και των εντύπων που εκδίδουν τα αφεντικά των οικονομικών ελίτ δεν έγινε παρά μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και αυτό ως αντίδραση στην προκλητική προώθηση των πιο επιθετικών πολιτικών εξαθλίωσης.

Κακόμοιρε ελληνάκο Κατάντησες μίζερος και πούλησες την ελευθερία σου για μια πεταμένη ασφάλεια.

Κατάντησες μίζερος και πούλησες την ελευθερία σου για μια πεταμένη ασφάλεια.
Καλημέρα ελληνάκο. Καλημέρα νοικοκύρη. Καλημέρα ανθρωπάκο. Εδώ και 6 μήνες περίπου ο "αξιότιμος" υπουργός Δένδιας, ξεκίνησε ένα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Στη συνέχεια ενάντια στις καταλήψεις, στους αυτοδιαχειρισμένους χώρους, σε ραδιοφωνικό σταθμό και στις καταλήψεις. Πρώτα στη κατάληψη Δέλτα, μετά στη Βίλα Αμαλίας, στη συνέχεια στην ΑΣΟΕΕ και στον 98.0FM. Και τέλος στην ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας και στη κατάληψη Σκαραμαγκά. Και συ έκατσες στον καναπέ σου, άνοιξε την τηλεόραση σου, έβαλες τα μεγαλοκάναλα τους και συμφώνησες στην "ανομία" της πράξης τους. Χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτοί οι χώροι, τι εκφράζουν, τι υπάρχει στο εσωτερικό τους και τι πραγματικά εκφράζουν. Δεν αναρωτήθηκες, δεν ενδιαφέρθηκες καν, απλά συμφώνησες γιατί έτσι έμαθες, έτσι σου είπαν και έτσι έκανες πάντα. Όμως ξεχνάς.

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης - Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια

.Αλληλεγγύη στη Villa Amalias, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu, τα πολιτικά στέκια της ΑΣΣΟΕ και τους συλληφθέντες μετανάστες μικροπωλητές, τον 98fm, την κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά και όλους τους στοχοποιημένους χώρους, όλους τους συλληφθέντες και διωκόμενους αγωνιστές.
 
Αλληλεγγύη και υπεράσπιση όλων των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης ως μέρος των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Η κρατική τρομοκρατία και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δε θα περάσουν.
 
Οι κοινωνικοί αγώνες θα νικήσουν!

Σκααραμαγκά: Οι καταλήψεις είναι πολιτισμός ελευθερίας!

O στρατηγός Δένδιας στις δηλώσεις του μετά την έφοδό του στο κτίριο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά ανέφερε και το ότι η κατάληψή μας… «συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου*» Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο κύριος που θεωρεί πως υπάρχει ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο σε μία κοινωνία;
Εκτός των άλλων διασκεδαστικών που μας στόλισε ο στρατηγός Δένδιας στις δηλώσεις του μετά την έφοδό του στο κτίριο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά ανέφερε και το ότι η κατάληψή μας… «συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου*»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ, κλείνει ένας κύκλ ος για το εγχείρημα-μπλογκ Άμεσος Λόγος και Δράση 2, με συνεχή, ρηξικέλευθη και γόνιμη-κριτική, θέλουμε να πιστεύουμε, παρέμβαση στο πεδίο τόσο της γνώσης όσο και της κοινωνικής-πολιτικής πραγματικότητας. Στο εξής, ανοίγει ένας νέος κύκλος, με επικέντρωση στα ζητήματα της γνώσης-επιστήμης και της παιδείας-μόρφωσης, ως εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης αλλά και προτάγματος-παραδείγματος. Οι μορφές που θα πάρει αυτός ο νέος κύκλος (με προσωπικές ή/και συλλογικές διαδρομές) θα αναδειχθούν δημόσια (διαδικτυακά, κοινωνικά, πολιτισμικά).  

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες/στριες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μας συντρόφευαν όλο αυτό το διάστημα.

Ανακοίνωση Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών για Καταλήψης - ΑΣΟΕΕ

Στο ακροδεξιό ντελίριο της κυβέρνησης, ασπίδα μας η αλληλεγγύη και η ελπίδα των αγώνων…

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση των μνημονίων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) διεξάγει μια άγρια κατασταλτική επιχείρηση στοχεύοντας κοινωνικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας ιστορικές καταλήψεις και διώκοντας δεκάδες αγωνιστές με διατάξεις κουκουλονόμων. Σε μια στιγμή που ψηφίζονται διατάξεις των μνημονίων που ισοπεδώνουν την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, ο αυταρχισμός της κυβέρνησης αναδεικνύεται ο μοναδικός σύμμαχος της πολιτικής της.
Εδώ και πολύ καιρό το αυταρχικό σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης κλιμακώνεται. Με αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο, στο παραμικρό σκίρτημα αντίστασης στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Με υιοθέτηση όχι μόνο της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την κάλυψη και ανοιχτή υποστήριξη των ακροδεξιών πρακτικών. Με στέρηση βασικών δικαιωμάτων, όπως η επαφή με δικηγόρους. Με τη "δικαστική συνδρομή" που φόρτωσε στους συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας το ιδιώνυμο κακούργημα της "κουκούλας", παρότι η σύλληψη όλων, με ακάλυπτα πρόσωπα, έγινε σε ζωντανή σύνδεση.

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων.

Ανάληψη Ευθύνης για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε 5 σπίτια δημοσιογράφων...
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: u.pdf (application/pdf)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : Εμπρησμοί σε σπίτια δημοσιογράφων
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας
Μαχόμενη Μειοψηφία
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Ξημερώματα Παρασκευής 11/01
 

 
ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ...
 
 
Τους εκτελέσανε στη κεντρική πλατεία,
τους εκτελέσανε σε λατομεία με βαθιάν ηχώ,
μπροστά σ' ερημωμένα καφενεία και μνημεία,
...
τους εκτελέσανε στων σκουπιδιών τη μάντρα,
μέσα στα κοφτερά γυαλιά και τις κονσέρβες,
τους εκτελέσανε στο δρόμο, στο κατώφλι του σπιτιού τους,
στο πεδίο βολής χιλιάδων στρατοπέδων,
στην άφωνη ερημιά συνωστισμένων χωραφιών.
Τους εκτελούσανε κάθε μέρα μέσα στα χέρια σας,
μες στη φωνή σας, στη φόδρα του καινούργιου ρούχου σας.
 
Τίτος Πατρίκιος
 
Υπάρχουμε κι εμείς. Ανάμεσα στο πλήθος, ανάμεσα σας. Κινούμαστε, αναπνέουμε στον ίδιο κόσμο, βιώνουμε σε όλες του τις εκφάνσεις του την αρρώστια. Οι χθεσινοί εμπρηστές είμαστε λοιπόν οι εξεγερμένοι του σήμερα, οι αγανακτισμένοι σκλάβοι. Οι τύποι που ρισκάρουν -κι αυτό ακούστε το καλά κυρίες και κύριοι- όχι ως μια ένδειξη αυτο-ηρωισμού αλλά ως μία απεγνωσμένη κραυγή ελευθερίας.

Ξανά για το σκάνδαλο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής


Σήμερα κατεβαίνουν στην Αθήνα οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που εδώ και καιρό δίνουν έναν μαχητικό αγώνα για να προστατεύσουν τον τόπο τους από την καταστροφή που θα επιφέρει η εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού, που προωθεί μια καναδική εταιρία με εγχώριο συνεταίρο της τον πανίσχυρο Μπόμπολα. Αυτός ο αγώνας όχι μόνον αξίζει, αλλά απαιτεί την αλληλεγγύη μας. Γιατί είναι δίκαιος και γιατί θάβεται από τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων».
 
Η εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού στο αιωνόβιο δάσος των Σκουριών είναι ένα σκάνδαλο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ενα σκάνδαλο που εξελίσσεται με κουρέλιασμα της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε προηγούμενο άρθρο μας περιγράψαμε αναλυτικά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο εννιάμηνο Γενάρη- Σεπτέμβρη του 2012, που αποσκοπούν στην παράκαμψη του ελέγχου της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) ή του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) και στην «έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΓΟΚ για την κατασκευή των κτιρίων του εργοστασίου εμπλουτισμού στη θέση Σκουριές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ


Ληστομαχία
Ολο αυτό το πολιτικό αλισβερίσι, με τις προτάσεις και τις κόντρα προτάσεις των κομμάτων, με τις καθημερινές φραστικές αψιμαχίες των στελεχών τους και των γραφείων Τύπου, για ένα ζήτημα κυριολεκτικά «περί όνου σκιάς», πρέπει ν’ αποτελέσει αφορμή προβληματισμού και πάνω στο φλέγον ζήτημα που εμείς θέτουμε διαρκώς. Το ζήτημα της ανεξάρτητης πολιτικής οργάνωσης της εργατικής τάξης…
ΣΕΛΙΔΑ 6
 
Φάτε μάτια λίστες…
Και κάτι τελευταίο προς το παρόν (στο ζήτημα δυστυχώς θα χρειαστεί να επανέλθουμε). Αν ήθελαν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή δεν χρειάζονταν καμιά λίστα για να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο εκβιασμού φοροφυγάδων. Θα μπορούσαν με αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους να το πετύχουν…
ΣΕΛΙΔΑ 3

Οι γυναικείες ασχολίες στα παλιά χρόνια

Τι θες να μάθεις για τη ζωή εκείνη την παλιά;  Άλλαξαν τόσα τα τελευταία χρόνια.
Ακόμη και εγώ, όταν το συλλογιέμαι καμιά φορά. όταν μιλάω με τα παιδιά και με τ’ αγγόνια μου, σαστίζω. Άμα στα πω το όσα ζήσαμε, ούτε που θα με πιστέψεις.
Αφού όμως θες να μάθεις, άκουσέ με...
Από νωρίς μέχρι αργά τη νύχτα πόσες δουλειές, βαριές δουλειές, δεν κάναμε... Κι έπειτα εγώ, και σαν εμένα πόσες ζήσαμε το κάψιμο του χωριού, το ξεριζωμό. Εκεί να δεις ζωή, και ο σεισμός μετά με βρήκε με δύο μικρά στην αγκαλιά. Ζυμωθήκαμε τότε όλες μας με την απελπισία.
Θέλεις να μάθεις... Και εγώ θέλω να μάθω. 
Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με σας τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;

Αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό φέτος


Σημαντική αύξηση των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα καταγράφουν Touroperator και ταξιδιωτικά γραφεία στην Αυστρία.
Με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Βιέννης, τουριστικοί παράγοντες της Αυστρίας διαπιστώνουν αύξηση έως και 20% των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρσι.
«Η σημερινή τάση θέλει την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20%», λέει ο εκπρόσωπος του ομίλου TUI και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ. Για «Χρονιά της Ελλάδας» κάνει λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής τoυ τουριστικού ομίλου Verkehrsbüro Group Μάρτιν Μπαχλέχνερ.
Περισσότερες πτήσεις προς τα νησιά

Η μαλακία που μας δέρνει... κάθε βράδυ στις 8!

Αλήτες, ρουφιάνοι... δημοσιογράφοι

ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΩΛΑ ....

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ........

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ - ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ Αύξηση στα νοικοκυριά, μείωση στους βιομήχανους

Στο 9% η αύξηση για το οικιακό τιμολόγιο, στο 22,5% η μείωση για τις μεγάλες βιομηχανίες
Μεγάλη αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην ΑΠΕ) για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, εκτός της Υψηλής Τάσης (μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες) που ευνοείται με προκλητική μείωση κατά 22,5%, αποφάσισαν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και η κυβέρνηση για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος από την αρχή του έτους και μέχρι τον Ιούνη. Τα ίδια τιμολόγια, στα οποία έχουν ενσωματωθεί από την αρχή του μήνα και οι νέες αυξήσεις στην κιλοβατώρα, που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί! Η νέα μεσοσταθμική τιμή ανά μεγαβατώρα για το τέλος ΕΤΜΕΑΡ είναι 9,32 ευρώ από 7,50 ευρώ, με αντίστοιχη μεσοσταθμική αύξηση κατά 24,2%. Οι επιβαρύνσεις, όμως και οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες για ορισμένες κατηγορίες, με στόχο να εισπραχθούν στο εξάμηνο 243,78 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι μεταβολές ανά 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης, ανάλογα με την τάση, είναι:
Στην Υψηλή Τάση (22 από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργοβόρες βιομηχανίες) στα 3,55 ευρώ (από 4,58 ευρώ), μείωση κατά 22,48%. Η μείωση μεταφράζεται σε εκατομμύρια ευρώ και ...έπεται συνέχεια.
Στη Χαμηλή Τάση:

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Στις 20 Γενάρη βγαίνουν τα τρακτέρ!

Μαζική η συμμετοχή στη χτεσινή σύσκεψη στον Παλαμά
Στις 20 Γενάρη οι αγρότες της Θεσσαλίας βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών όλων των νομών της περιοχής. Μετά τη συγκέντρωση των τρακτέρ θα αποφασιστεί το επόμενο βήμα της κινητοποίησης, η οποία θα είναι συντονισμένη σε πανθεσσαλικό επίπεδο και θα αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των Θεσσαλών αγροτών κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς, με μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα.
Αυτό αποφασίστηκε στη χτεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη που οργάνωσαν, στον Παλαμά Καρδίτσας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, στην οποία μαζική ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων διοικητικών συμβουλίων αγροτικών συλλόγων και αγωνιστών αγροτών.
Μιλώντας στη σύσκεψη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών αναφέρθηκαν στην οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ως αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, αλλά και της σφοδρής επίθεσης που δέχεται στο εισόδημα και στις συνθήκες ζωής του από την τρικομματική συγκυβέρνηση.

Όλοι στην απεργία στις 16 Γενάρη, εμπρός για κλιμάκωση του αγώνα!

Ανακοίνωση της κλαδικής Κατασκευών της ΑΠ Ροσινάντε για την απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία οικοδόμων στις 16 Γενάρη

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,
  Η σύγχρονη τρικοματική χούντα, με το φασιστικό δεκανίκι της και τις ευλογίες της Ε.Ε., σπρώχνουν με ασύλληπτους ρυθμούς την εργατική τάξη στην φτώχεια την ανέχεια, την απόλυτη εξαθλίωση. Το ένα τρίτο των εργαζομένων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, σε κάθε σπίτι υπάρχει  τουλάχιστον ένας άνεργος ή υποαπασχολούμενος ή απλήρωτος. Εκατοντάδες χιλιάδες  εργαζόμενοι, βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα, με μεροκάματα της ξεφτίλας και της ελεημοσύνης, χωρίς ασφάλιση, ωράρια, υγεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, που επιβάλλουν οι καπιταλιστές σήμερα, όχι απλά και μόνο για να διασωθούν από την κρίση τους, αλλά και να αυγατίσουν τα κέρδη τους κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας.
Στον κλάδο των κατασκευών, η ανεργία ξεπέρασε το 50%, ενώ στην οικοδομή αγγίζει ποσοστά πάνω από το 80%. Μόνο τα στοιχεία του ΙΚΑ εμφανίζουν 35.000 ασφαλισμένους οικοδόμους για το 2012 κι αυτούς όχι με πλήρη και σταθερή δουλειά.         

Ανακοίνωση των 92 συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11-1-2013

Μετά τα χθεσινά κατασταλτικά γεγονότα, μετά την εκκένωση της ανακατειλημμένης Villa Amalias και τη σύλληψη των 92 συντρόφων-ισσών που συμμετείχαμε στην ανακατάληψη, μετά την εκκένωση της συμβολικής κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜΑΡ και τις προσαγωγές 38 συντρόφων-ισσών, μετά την εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και τη σύλληψη 8 συντρόφων-ισσών ήρθε η ώρα της «αδέκαστης» δικαιοσύνης να δείξει τα δόντια της.
Μετά την κράτησή μας για πάνω από 24 ώρες στη ΓΑΔΑ, οι 92 συλληφθέντες καταληψίες της Villa Amalias, παραπεμφθήκαμε σήμερα στον ανακριτή κατηγορούμενοι για δύο πλημμελήματα και ένα κακούργημα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - Στις 16 του Γενάρη η ΑΠΕΡΓΙΑ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.


ΝΙΚΑΡΑ ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ETHNIKOS GAZOROU NIKI VOLOU 0-1 - - VERTZOS A.(44)ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου