Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συγνώμη για την κακή εμφάνιση από τους παίκτες της Νίκης


Η εικόνα που παρουσίασε η Νίκη στη Φυλή ήταν κακή και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο. Για το λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας ζήτησαν συγνώμη από τους φιλάθλους.


Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε η Νίκη. Αν και αντιμετώπιζε έναν από τους πιο αδύναμους αντιπάλους στην κατηγορία, που ταλανίζεται από τρομερά προβλήματα, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Έτσι γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Άπαντες στις τάξεις της βολιώτικης ομάδας ήταν κατηφείς μετά το τέλος του αγώνα, αφού η εικόνα που εμφάνισαν στο γήπεδο ήταν άσχημη. Μάλιστα για το λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο και υπόσχονται ότι θα παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα στη Δράμα.
Στη Φυλή η Νίκη παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Στέλιος Μανωλάς ήθελε όσο τίποτα άλλο ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να βγάλει τον Θρασύβουλο από το «καβούκι» του. Περίμενε ότι οι «πράσινοι» θα παίξουν πολύ κλειστά με βασικό μέλημα να μη δεχθούν τέρμα.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο 51χρονος τεχνικός επέλεξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα έχοντας στην ίδια ενδεκάδα τους Κώστα Φλίγκο (αριστερός εξτρέμ), Ντάνιελ Ουέλινγκτον (επιθετικός χαφ) και Άλαν Λαλίν (σέντερ φορ). Επίσης ο Κώστας Κυριάκος ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα και όχι πίσω από τον επιθετικό όπως συνήθως, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Κοντοδήμος που αντικαταστάθηκε από τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο.
Ωστόσο οι επιλογές του Στέλιου Μανωλά δεν τον δικαίωσαν. Ασφαλώς πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γρήγορο γκολ που δέχθηκε η Νίκη, καθώς ο Θρασύβουλος στο πρώτο του σουτ στο ματς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ (13’).
Αυτό επέδρασε αρνητικά στη βολιώτικη ομάδα, η οποία παρουσιάστηκε ασύνδετη στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Μοναδική εξαίρεση η εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου στο 18’ και το σουτ που ακολούθησε από τον Φλίγκο, με τον Σταυριανό να επεμβαίνει σωτήρια και στις δύο περιπτώσεις. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν στο να κυκλοφορούν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, αλλά αυτή η κυκλοφορία δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρίες.
Ήταν φανερό πως κάτι έπρεπε να αλλάξει και ο Στέλιος Μανωλάς στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε τον Παντελή Ριζογιάννη με τον Δημήτρη Κοντοδήμο, ο οποίος έπαιξε ως αριστερός χαφ, με το σύστημα να μετατρέπεται από 4-2-3-1 σε 4-4-2, καθώς πλέον ο Φλίγκος έπαιζε στο πλευρό του Λαλίν. Ωστόσο οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν αρμονικά, με συνέπεια η Νίκη να δυσκολεύεται επιθετικά.
Στο 60’ ο Στέλιος Μανωλάς έκανε μια ακόμη κίνηση από τον πάγκο. Έριξε στη «μάχη» τον Παναγιώτη Σκούφαλη αντί του Στέργιου Ψιάνου αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3. Οι Καρατζάς, Σαμαράς, Παπαδόπουλος αποτελούσαν την αμυντική τριπλέτα, στο κέντρο έπαιξαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Ουέλινγκτον, Κοντοδήμος, ενώ στη γραμμή κρούσης τοποθετήθηκαν οι Φλίγκος (δεξιά), Σκούφαλης (αριστερά) και Λαλίν (στην κορυφή).
Η είσοδος του Σκούφαλη, αλλά και του Τζιώρα λίγο αργότερα (αντικατέστησε τον μέτριο Λαλίν) έδωσαν στη Νίκη μεγαλύτερη επιθετικότητα. Οι «κυανόλευκοι έγιναν σαφώς πιο απειλητικοί και άρχισαν να «σφυροκοπούν» την αντίπαλη εστία. Μπορεί ο τρόπος που έπαιζαν να μην ήταν ο ενδεδειγμένος -λόγω και του δυνατού ανέμου που φυσούσε στη Φυλή- αλλά δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες.
Ωστόσο στάθηκαν άτυχοι, αφού μπροστά τους βρήκαν έναν εκπληκτικό Νίκο Σταυριανό. Μπορεί το όνομα του 27χρονου τερματοφύλακα να μην το γνώριζαν οι Βολιώτες φίλαθλοι, αλλά σίγουρα θα το θυμούνται για καιρό. Ο πορτιέρο του Θρασύβουλου πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν παθητικό στην εστία του. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Σταυριανός δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Στάθη Σταθόπουλου κάτω από τα δοκάρια το τελευταίο διάστημα, αλλά μετά τη φυγή του Γεννάδιου Ξενοδόχοφ ο έμπειρος προπονητής δεν είχε άλλη λύση.
Βέβαια για την ήττα της Νίκης δεν …ευθύνεται μόνο ο τερματοφύλακας του Θρασύβουλου. Οι «κυανόλευκοι» σπατάλησαν ένα ημίχρονο και μόνο στο δεύτερο μέρος έδειξαν απειλητικές τάσεις. Ωστόσο όσο κυλούσε ο χρόνος μεγάλωνε και το άγχος τους, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστεύουν ολοένα και περισσότερο στην έκπληξη.
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά «εγκαταστάθηκαν» στα καρέ του Θρασύβουλου, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Μοιραία, λοιπόν, γνώρισαν την ήττα με 1-0 και οπισθοχώρησαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger