Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Σήμερα στις 6 το πρωί αρχίζει ο απεργιακός αγώνας στα καράβια

Τη συμπαράταξή τους στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζουν ήδη αγροτικοί σύλλογοι και Εργατικά Κέντρα από νησιά
Οι ναυτεργάτες δένουν τους κάβους, αντιπαλεύοντας την πολιτική που γεμίζει τις θάλασσες πλοία επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή
Eurokinissi
Από σήμερα στις 6 το πρωί, οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν στους καταπέλτες για να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας, η οποία έχει προοπτική κλιμάκωσης. Τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης «για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας» είναι απτή απόδειξη ότι ο αγώνας αυτός είναι απόλυτα αναγκαίος και επιβεβλημένος, είναι υπόθεση όλου το λαού. Δεν αφορά μόνο αν οι ναυτεργάτες θα έχουν εργασιακά δικαιώματα ή θα δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας και σύγχρονου δουλεμπορίου στα καράβια. Ο αγώνας αυτός αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, αν τα νησιά θα έχουν ακόμα και αυτή την υποτυπώδη ακτοπλοϊκή σύνδεση, την υπεράσπιση των λιμενικών υποδομών από τα σαγόνια των μονοπωλίων, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.Ψυχή της προετοιμασίας και της οργάνωσης της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι ταξικές δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης που σε ό,τι αφορά την περιφρούρηση στο λιμάνι του Πειραιά καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο λιμάνι μπροστά από το πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στον Αγ. Διονύση.
Πριν ακόμα ξεκινήσει η απεργία, με τους ναυτεργάτες έχουν ήδη συμπαραταχθεί μαζικοί φορείς, ειδικά από νησιά, όπως αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης, αυτοί από Ιεράπετρα και Χανιά. Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, με ανακοίνωσή του, καλεί το λαό της Λέσβου «να δείξει την ενεργό συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών» και υπογραμμίζει: «Κανένας επιβάτης στο λιμάνι από την Πέμπτη 31 Γενάρη. Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί τις ημέρες της απεργίας. Συμπαρατασσόμαστε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια κλαδικά αιτήματα των ναυτεργατών και στα αιτήματα για: Πλοία σύγχρονα - ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση Μετεκπαίδευση. Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών και της ανατροπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας μπορούν, και επιβάλλεται, να γίνουν βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».
«Ολοι στους καταπέλτες», ήταν η χτεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των συνταξιούχων μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger