Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Ξεκινά σήμερα το 48ο συνέδριο

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον κλάδο
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων του κλάδου
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου σε κάθε περιοχή της χώρας, να ζωντανέψουν τα σωματεία, κάνοντάς τα προπύργια αγώνα, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να προετοιμαστούν για τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται, να γίνει καθολικό το αίτημα για υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με όρους αμοιβής και εργασίας που να καλύπτουν τις απώλειες από τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα σωματεία, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ μπροστά στο 48ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.Στις σημερινές συ
νθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, με τους εργαζόμενους του κλάδου να έχουν υποστεί τις τραγικές συνέπειες από την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων, είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη να απαλλαγούν «από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (συγκροτούν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία) που μέχρι και τώρα εγγυώνται στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο με τις πράξεις τους πως η διέξοδος από την κρίση θα γίνεται με τους εργαζόμενους στην καλύτερη περίπτωση μισοαπασχολούμενους αν όχι άνεργους, εξαθλιωμένους και υποταγμένους στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας».
«Ευθύνη έχουν - σημειώνει - οι αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι με τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που θα συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο. Είναι στο χέρι τους να αντισταθούν στην κατηφόρα που επέβαλαν οι ηγεσίες τους. Δεν χρωστούν τίποτε σε εργατοπατέρες που είναι μέρος του προβλήματος, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με τα κόμματά τους, ενάντια σε ολόκληρο τον κλάδο. Που σήμερα αναζητούν διέξοδο σε νέα σχήματα και συνδυασμούς προκειμένου να μη χρεωθούν την οργή των εργαζομένων απέναντι στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές που μέχρι χτες συγκροτούσαν το αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο στον κλάδο, που συμφωνούσαν σε όλες τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υποστήριζαν ότι οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η θυσία των κατακτήσεών μας, οι μειώσεις μισθών ήταν αναγκαίο κακό, ετοιμάζονται να διαχωρίσουν τη θέση τους με το παλιό ΠΑΣΟΚ και να μεταμφιεστούν στη νέα ΔΗΜΑΡ, ή στο νέο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα θέλουν να κοροϊδέψουν τους συνέδρους και μαζί με αυτούς και τους εργαζόμενους. Δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τη στάση τους απέναντι στο κίνημα. Το θέλουν δεμένο στη λογική του μικρότερου κακού, που σημαίνει υποταγμένο στην εργοδοσία.
Είναι στο χέρι των συνέδρων να κάνουν το αποφασιστικό βήμα να χειραφετηθούν από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να δώσουν τον αγώνα μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα».
Υπογραμμίζει ότι η επιλογή του δρόμου είναι ταυτισμένη με την ψήφο όχι απλά σε μια παράταξη, αλλά στη στρατηγική που πρέπει σήμερα να έχει το εργατικό κίνημα: Με τα μονοπώλια ή με τους εργαζόμενους.
«Τέτοιο δρόμο διασφαλίζει μονάχα η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Αυτές τις δυνάμεις που αποκάλυψαν το χαρακτήρα της κρίσης και πρόβαλαν ως μόνη φιλεργατική διέξοδο από αυτήν τον αγώνα να μην περάσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ως μονόδρομος οι μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα και να δοθεί η μάχη για αιτήματα που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε από τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα. Τις δυνάμεις που σταθερά αντιστάθηκαν όχι μόνο στα λόγια αλλά και στους χώρους δουλειάς ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, στις απολύσεις, στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων», καταλήγει μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger