Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Προκαλούν βάναυσα. Δίνουν μέχρι 100.000 ευρώ αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ότι δεν τόλμησε να υλοποιήσει η επάρατος κυβέρνηση των Σαναροβενιζέλιδων, τούτη η «αριστερή» κυβέρνηση δεν διστάζει καθόλου να το πραγματοποιήσει, αδιαφορώντας εντελώς αν προκαλεί βάναυσα τα λαϊκά στρώματα που χειμάζονται από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.

Την στιγμή που ένας απόμαχος εργάτης μετά από 30-35 χρόνια δουλειάς στα γιαπιά και στις φάμπρικες δεν έχει την δυνατότητα να δώσει λίγα ευρώ για να πάρει ένα δωράκι στα εγγόνια του, η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη το «λαϊκό αίσθημα» δίνει «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές.

Η νέα αντιασφαλιστική ανατροπή είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!

Κοινωνική Ασφάλιση, κρατική Πρόνοια, δημόσια Υγεία τέλος! Αυτό είναι το μήνυμα που ξεπηδά αβίαστα από τις παραγράφους του Μνημόνιου-3.  Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η Κοινωνική Ασφάλιση υποβιβάζεται σε κρατική πρόνοια.

Το νέο δόγμα παρατίθεται με ανατριχιαστικό κυνισμό στο Μνημόνιο-3: «Για μια πιο δίκαιη κοινωνία θα χρειαστεί η Ελλάδα να βελτιώσει τον σχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, έτσι ώστε να υπάρχει ένα γνήσιοδίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, το οποίο θα διοχετεύει στοχοθετημένα τους πενιχρούς πόρους σε εκείνους που τους έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ο πυρήνας της αντιασφαλιστικής ανατροπής, όπως ορίζεται στο Μνημόνιο-3, είναι η «καθιέρωση στενότερης σύνδεσης μεταξύ εισφορών και παροχών». Αυτό προδιαγράφει μείωση συντάξεων, με το επιχείρημα ότι οι συντάξεις που προβλέπονται ακόμα και μετά τις σαρωτικές αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις του 2010 θεωρούνται… γενναιόδωρες και… χαριστικές!

Μεσογαιας και Λαυρεωτικης Νικολαος «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις» Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς.


“Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας. Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω. Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ: Κίνδυνος να κλείσει το Κέντρο Διημέρευσης λόγω υποχρηματοδότησης

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών και τους βουλευτές

αμεα
Κώδωνα κινδύνου ότι κινδυνεύει να κλείσει από την υποχρηματοδότηση το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, κρούει η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή, την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, που κοινοποιείται προς τους βουλευτές.
Όπως αναφέρει, το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι ενταγμένο στην Πράξη «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων και Λοιπών Ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων».Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΥΛΩΝΑ: ΦΑΓΗΤΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ

  Τρομερά ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ζήσουμε πολύ ακραία περιστατικά αφού πλέον το μίσος κυριαρχεί στις σχέσεις τόσο μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Σειρών Κατάταξης, όσο και προς τους αξιωματικούς.  Μάλιστα, οι γονείς τρέμουν για την σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ζωή όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά και για το σύνολο των Πεζοναυτών, καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή! Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει τις πλάτες τόσο  του διοικητή του Τάγματος, όσο και συγκεκριμένο Λοχαγό. Οι εν λόγω στρατιωτικοί έχουν μετατρέψει 10 συγκεκριμένους φαντάρους της προηγούμενης Σειράς Ε’ σε εκπαιδευτές της Σειράς Νοεμβρίου που τώρα περνά ΣΠΕΝ.  Αφού λοιπόν θεσμοθέτησαν τη διάκριση «παλιός-νέος», έδωσαν στους παλιότερους Πεζοναύτες τη δυνατότητα –ΠΑΡΑΝΟΜΑ- να διατάζουν και να αυθαιρετούν με πλήρη κάλυψη των ανωτέρων.   Η συγκεκριμένη μεθόδευση όπου η μια Σειρά κυνηγά και βασανίζει την επόμενη,

Σκόπελος συμβαίνει τώρα χιονίζει στην Καριά !!!


όπως ενημερωθήκαμε πριν λίγο χιόνιζε στην Αγία Κατερίνη στον άγιο Ρηγινό τον φτωχό και στα πλατανακια και κατεβαίνουν τα χιόνια στην Καριά

Συμβαίνει τώρα Αποκλεισμός του "Μαρινόπουλου

Αποκλεισμός του "Μαρινόπουλου" στη Λαρίσης απο φορτηγά της ΕΒΟΛ λόγω μη πληρωμής οφειλών απο τον "Μαρινόπουλο" στη Βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία
 http://www.akroama.gr/index.php/component/k2/9653

Χιονίζει τώρα στη

Χιονίζει στη Χαλκιδική

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Πρωτοχρονιάτικες ευχές, στα 1905. Γραμμένες πάνω σε μια φωτογραφία. Ο Βόλος στις αρχές του περασμένου αιώνα. “Αστικό θαύμα”, χαρακτηρίστηκε. Οικονομική ανάπτυξη, πολιτιστική αναγέννηση, κοινωνικός ριζοσπαστισμός. Και δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει το ... «Καπνοπωλείον “Ο ΕΡΜΗΣ” Σκοτινιώτου – Πάντου»!
“Εξυμνούμε το παρελθόν για να ξυπνήσουμε το μέλλον” (JFK). 
Καλή Χρονιά. Με ζωντανή την ελπίδα.

Πάνος Σκοτινιώτης

Fenerbahce - Panathinaikos Live Streaming

Πετάξτε από πάνω σας την ψευτιά

Πετάξτε από πάνω σας την ψευτιά
Τι μεγαλομανία σ᾿ έχει πιάσει, αδελφέ μου, και δεν βρίσκεις ησυχία και χτίζεις πατώματα απάνω στα πατώματα, κι᾿ έχεις δυό τρία αυτοκίνητα και κότερα και κάθε λογής μάταια πράγματα!
Γύρισε και κύτταξε και τον αδελφό σου, να δροσισθεί η ψυχή σου με την ευλογημένη καλωσύνη, που την ξεράνανε τα τσιμέντα, οι ψεύτικες κουβέντες, οι συμφεροντολογικές παρέες, οι συνοφρυωμένες αξιοπρέπειες.
Αν δεν μπορείς να κάνεις θυσίες, τουλάχιστον να συχαθείς την αδικία. Μην αδικείς. Η αδικία είναι σιχαμερή στρίγγλα, χωρίστρα των ανθρώπων, ανθρωποκτονία σαν τον πατέρα τον σατανά.
Τι θα δίνανε πολλοί απ᾿ αυτούς, που κερδίσανε τον κόσμο και χάσανε την ψυχή τους, για να

Άκρως πετυχημένη ήταν η εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπέρ του Σωματείου Συμπαράστασης Κρατουμένων ΒόλουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άκρως πετυχημένη ήταν η εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπέρ του Σωματείου Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», που πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα «Μαγνησία» του Ξενοδοχείου Volos Palace.

Σκόπελος και νέος σεισμός πριν λίγα λεπτά στην περιοχή μας


Προβολή της ταινίας "τι κάνεις σε περίπτωση φωτιάς;" : 30/12/2015 στις 9:30 μμ. : ΒΟΛΟΣ / Κατάληψη Ματσάγγου

Τετάρτη 30/12/2015
Προβολή της ταινίας "τι κάνεις σε περίπτωση φωτιάς;"
http://www.imdb.com/title/tt0207198/

O ήρωας της ΟΠΛΑ Στέλιος Καρδάρας

Ο Στέλιος Σπανός ή "Καρδάρας" υπήρξε ένα από τα ικανότερα μέλη της ΟΠΛΑ Αθήνας, μέλος του ΚΚΕ, σαμποτέρ και λαϊκός ήρωας της Κοκκινιάς.
Ο Στέλιος Σπανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 σε μια φτωχή οικογένεια προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Έμεναν οικογενειακώς στην Αγία Σοφία Πειραιά. Από μεροκάματο σε μεροκάματο, ο Στέλιος ζούσε "μεροδούλι μεροφάι" όπως λένε μέχρι την εποχή της Κατοχής που όρθωσε το ανάστημά του στον Γερμανό κατακτητή. 
Η δράση του στην Εθνική Αντίσταση ξεκινά ως σαλταδόρος. Από εκείνα τα παιδιά που πήδαγαν σε γερμανικά καμιόνια και πέταγαν στους συντρόφους τους ότι πολύτιμο έβρισκαν, ενώ ακόμα το όχημα ήταν εν κινήσει. Αργότερα θα οργανωθεί στο ΕΑΜ Κοκκινιάς και στο ΚΚΕ. Θα δράσει ως σαμποτέρ, οπλισμένος μόνο με ένα "παραμπέλ" περίστροφο. 
Σύντομα γίνεται ο φόβος κι ο τρόμος Γερμανών και ταγματασφαλιτών. Σύντομα θα περάσει στη δράση της ΟΠΛΑ και θα διακριθεί για την αποφασιστικότητά του και την τόλμη του. Ο Στέλιος "Καρδάρας" συμμετείχε στην ομάδα της ΟΠΛΑ που ανέλαβε να εκτελέσει 30 ταγματασφαλίτες και Γερμανούς για να εκδικηθεί την εκτέλεση με βασανιστήρια της Ηλέκτρας Αποστόλου.

Εορτή της Αγίας και Οσιομάρτυρος Ανυσίας εκ Θεσσαλονίκης

Εορτή της Αγίας και Οσιομάρτυρος Ανυσίας εκ Θεσσαλονίκης
Τη μνήμη της Αγίας και Οσιομάρτυρος Ανυσίας εκ Θεσσαλονίκης τιμά σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Ανυσία, έζησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού 298 μ.Χ. Καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και ήταν θυγατέρα γονέων ευσεβών και πολύ πλουσίων. Όταν πέθαναν οι γονείς της, η Αγία Ανυσία στάθηκε κυρία του εαυτού της. Ούτε τα πλούτη που κληρονόμησε τη μέθυσαν, ούτε η ορφάνια της την παρέσυρε. Αλλά με φρόνηση και εγκράτεια, προσπαθούσε πάντα να μαθαίνει «τι εστίν ευάρεστον τω Κυρίω».

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

Αναλυτικά οι μεταδόσεις:


17:00 OTE SPORT 2, Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοθιεδάδ La Liga
17:00 OTE SPORT 3, Λεβάντε - Μάλαγα La Liga
19:00 NOVASPORTS 3, Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας Euroleague
19:15 OTE SPORT 3, Σεβίλλη - Εσπανιόλ La Liga
19:15 OTE SPORT 2, Ράγιο Βαγιεκάνο - Ατλέτικο Μαδρίτης La Liga
19:30 OTE SPORT 7, Έιμπαρ - Σπόρτινγκ Χιχόν La Liga
19:45 NOVASPORTS 2, Ζάλγκιρις - Λαμποράλ Κούτσα Euroleague
20:00 NOVASPORTS 1, Τσεντέβιτα - Λοκομοτίβ Κουμπάν Euroleague
21:00 ΕΡΤ1, Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός Euroleague
21:30 OTE SPORT 3, Θέλτα - Αθλέτικ Μπιλμπάο La Liga
21:30 OTE Sport 8, Χετάφε - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια La Liga
21:30 OTE SPORT 2, Μπαρτσελόνα - Μπέτις La Liga
21:45 OTE SPORT 1, Σάντερλαντ - Λίβερπουλ Premier League
21:45 NOVASPORTS 2, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ Euroleague
22:00 OTE SPORT 7, Λας Πάλμας - Γρανάδα La Liga
03:30 OTE SPORT 4, Ντάλας Μάβερικς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ΝΒΑ

Σκόπελος ισχυρό σεισμό είχαμε πριν λίγο στην περιοχή μας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου