Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Στράτευση γυναικών. Αλλο ένα αντιδραστικό τερατούργημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 Την Τρίτη το βράδυ θα μεταδώσουμε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό μια εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακός, Νίκος Αργυρίου με θέμα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προβλέπει την στράτευση των γυναικών. Μια γεύση της σχετικής τοποθέτησης αυτής της συλλογικότητας παίρνουμε διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση από τον ιστότοπο της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κείμενο που υπογράφει ο Απόστολος Διαμάντης στην ιστοσελίδα iskra

Γυναίκες στο "χακί" και ειδικά λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

Ο Παν. Καμμένος σε αντιδραστικό παραλήρημα με την κάλυψη και ενθάρυνση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν την ελληνική κοινωνία σε πορεία συντηρητικοποίησης, κάτι, ακόμα, οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν υψηλή τη δημοφιλία των ενόπλων δυνάμεων του αθλιέστατου προτεκτοράτου που κατάντησαν τη μνημονιακή Ελλαδα, κάτι επιπροσθέτως η κατάρρευση μέσα στην κοινωνία των ΑΝ.ΕΛ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως ''ξεσάλωσαν'' τον Πάνο Καμμένο και από κοντά την ηγεσία του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον καλύπτει, αν δεν τον εξωθεί κιόλας να κάνει τον ''λαγό'' με βαθύτατα αντιδραστικές και άκρως επικίνδυνες παρεμβάσεις.  

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος, μετά το δώρο που απλόχερα ήθελε να κάνει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, χαρίζοντας τους ένα ολόκληρο νησί των Δωδεκανήσων για στρατιωτική βάση, έφτασε στο σημείο να ζητάει τη στράτευση των γυναικών, υποχρεωτική για όσες διεκδικούν (!) θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα και προαιρετική (sic) για όλες τις υπόλοιπες, η οποία στην πορεία και από τα πράγματα, θα παίρνει υποχρεωτικό χαρακτήρα.Άλλωστε, σε συνθήκες εφιαλτικής ανεργίας και ακραίας φτώχειας, η στράτευση, ως υποθήκη μελλοντικής εργασίας ή και έντασης στα σώματα ασφαλείας, μπορεί να καταστεί εύκολο καταφύγιο για τις νέες κοπέλες, διαμορφώνοντας μια νέα νοοτροπία στρατιωτικοποίησης και μισθοφορικού προσανατολισμού.

Το αντιδραστικό παραλήρημα, όμως, του Πάνου Καμμένου έσπασε κάθε ρεκόρ, όταν, πρωτοτυπώντας, ζήτησε να ιδρυθούν ειδικά στρατιωτικά Λύκεια, με ειδική εκπαίδευση, που θα επιλέγουν ειδικά τους μαθητές και θα τους προορίζουν για αξιωματικούς διάφορων στρατιωτικών κλάδων και ξεχωριστών καθηκόντων.

Ο Πάνος Καμμένος κατ' αυτόν τον τρόπο δεν ''θωπεύει'' μόνο τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, που η ξενοδουλία της κυβέρνησης έχει υποβαθμίσει οικονομικά και εξευτελίσει εθνικά. Δεν επιχειρεί μόνο να καλλιεργήσει στο στράτευμα ένας είδος ξεχωριστής ''κάστας'' σε αντίθεση με τα άλλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα από μικρή ηλικία. Προσπαθεί, ακόμα χειρότερα, να αποκόψει τους μελλοντικούς αξιωματικούς από την απαραίτητη γενική λαϊκή παιδεία, το λαϊκό σχολείο, την γενική εκπαίδευση και πολύπλευρη μόρφωση, δίχως τα οποία τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούν εύκολα να καταστούν ''μαριονέτες'' ξένων και αντιδραστικών κέντρων και ελάχιστα ικανοί να επιτελέσουν τον εθνικό, πατριωτικό και κοινωνικό ρόλο τους.

Οι νέες αυτές ''ιδέες'' του Παν. Καμμένου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκδηλώθηκαν στο πλαίσιο της μεταλλαγμένης μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αυτή η κυβέρνηση και η ομάδα που τη διευθύνει, έχουν βυθιστεί σε τέτοιο αντικοινωνικό κατήφορο, ώστε η πολιτική τους είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα και επικίνδυνα πολιτικά τέρατα!

Η ανατροπή πλέον αυτής της κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλοκ έχει γίνει και μείζον δημοκρατικό καθήκον με την πιο ουσιαστική σημασία του όρου.
 _________

Η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

 ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΠΙΦΟΒΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ  

Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα.  

Η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους.

Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας.

Ο τόπος και ο λαός μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την επικίνδυνη δημαγωγία της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου και από τη μνημονιακή αποικιακή κηδεμονία. Όπως έχει ανάγκη από δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία, ως το μόνο πλαίσιο που μπορεί να προκόψει ο τόπος και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αναδείξουν τον πατριωτικό – δημοκρατικό ρόλο τους και την πραγματική αποστολή τους.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/12/15 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger