Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Η Ομιλία του Π.Λαφαζάνη στην εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας στο Δημαρχείο Βόλου

Ο Παν. Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του, σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεω του Δημαρχείο Βόλου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κατά τη συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι "Η πρωτιά της Λεπέν είναι αποτέλεσμα μιας ΕΕ που παρακμάζει και πνίγει τους λαούς της. Η ιμπεριαλιστική και αντιδραστική ΕΕ των πολέμων, της λιτότητας και της ανεργίας αν δεν ανατραπεί σε δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα σκληρό ακροδεξιό ολοκληρωτισμό".

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ [Συζήτηση, 11/12, στην «Κ»]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ
Σ Υ Γ Κ Α Λ Υ Ψ Η

Δυο χρόνια έχουν περάσει από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στο πλαίσιο επίθεσης τάγματος εφόδου, κατ’ εντολήν της νεοναζιστικής ηγεσίας. Από τις περίπου 30 συνεδριάσεις της δίκης των νεοναζί, που έχουν γίνει, και από τον τρόπο συγκρότησης της δικογραφίας, έχει γίνει φανερή η προσπάθεια συγκάλυψης. Συγκάλυψης όχι μόνο των ευθυνών των αστυνομικών, που σαν απλοί θεατές παρακολουθούσαν τα φιλαράκια τους να επιτίθενται στους αντιφασίστες και να δολοφονούν τον Π. Φύσσα, αλλά και συγκάλυψης της ουσίας της υπόθεσης, με στόχο να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας, αλλά και οι δολοφόνοι τύπου Ρουπακιά.

Σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας Επισημαίνει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος            Τις σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οι οποίες καθιστούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Μαγνησίας ιδιαιτέρως προβληματική, τονίζει με ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Εδώ και αρκετούς μήνες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής δεν έχουν προμηθευτεί βασικά ιατροφαρμακευτικά είδη, όπως βαμβάκι, οινόπνευμα, γάζες και ενέσεις, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  
            Τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία τόσο του Πηλίου, όσο και των νησιών των Σποράδων στηρίζονται πλέον στις δωρεές των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, οι οποίοι προθυμοποιούνται να τα ενισχύσουν οικονομικά, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά αλλά και να εξοφλήσουν τις μεταφορικές εταιρείες που διακινούν τα προϊόντα, των οποίων εκκρεμεί η αποπληρωμή τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΗ Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης του Βόλου με επίκεντρο τον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής παρέστη στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο.

Ανήμερα του εορτασμού παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου.

Δελτίο Τύπου Ι. Μ. Χαλκίδος

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
            Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.
            Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 19 Δεκεμβρίου 2015 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Χριστουγεννιάτικες ευχές Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Αγαπητοί,
            Αφού θερμά Σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη Σας και την προβολή του έργου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Σας αποστέλλουμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, προς δημοσίευση.
            Σε περίπτωση που οι οικονομικές δυνατότητές Σας δεν επιτρέπουν την δωρεάν δημοσίευση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Λογιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως [κ. Ιωάννη Γαϊτανάρο – τηλ. 2221060404-7 (εσωτ. 5)], ώστε να ρυθμίσετε την οικονομική σας απολαβή, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
            Ευχαριστούμε θερμώς.

Η πρόταση για το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στο προεδρείο της ΟΚΕ

Η πρόταση για το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στο προεδρείο της ΟΚΕ Αλλαγές που ανατρέπουν πλήρως σχεδόν όλα τα σημερινά δεδομένα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που ισχύει εδώ και δεκαετίες κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος την περασμένη εβδομάδα στο προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ). Η πρόταση του Υπουργού περιλαμβάνει την οργανωτική ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης, με ταυτόχρονη λειτουργική ενοποίηση των κανόνων παροχών συντάξεων και είσπραξης εισφορών. ΟΓΑ και ΝΑΤ παραμένουν αυτοτελή νομικά πρόσωπα για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων. Η πρόταση του υπουργού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Ρήτρα μισθού ή εισοδήματος (για ελεύθερους επαγγελματίες - αγρότες), με βάση την οποία θα υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης, ενοποιήσεις ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθιέρωση εθνικής σύνταξης 364 ευρώ. Την ίδια ώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου παραπέμπεται για τα μέσα Ιανουαρίου.

Yποδοχή-σοκ του Προκόπη Παυλόπουλου στη Σύρο

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Αντέχουμε; Να πάει να γ@μηθεί αυτού του τύπου η ομαλότητα.

dekemvris_erotisiΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Αν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζούσε σήμερα, θα ήταν 22 ετών.
“Ισως και ο Νίκος Ρωμανός να μην βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής, αλλά αυτό ας απασχολήσει τους σοβαρούς κοινωνιολόγους και όχι τον κάθε μ@λάκα Πρετεντέρη και τον κάθε μ@λάκα που περιμένει τον Πρετεντέρη να του πει τι να σκεφτεί.Εν αντιθέσει με ότι πιστεύουν οι υπερασπιστές της «δημοκρατίας», εκείνη την μαύρη νύχτα πριν 7 χρόνια, σκοτώθηκε ένα παιδί από αυτούς που υποτίθεται ότι το προστατεύουν.

Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής Σούπερ Λίγκα: Συνεχίζει το σερί του ο Ολυμπιακός, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟ, και ΠΑΟΚ

Δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος

Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο Ολυμπιακός που έχει καταφέρει να πετύχει το απόλυτο σε 12 αγώνες. Αν και δυσκολεύτηκε αυτή τη φορά απέναντι στον μαχητικό Πανθρακικό κατάφερε να επικρατήσει με 4-3, έχοντας πιθανόν το μυαλό του στον «τελικό» της Τετάρτης με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εορτή του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων

Εορτή του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων
Τη μνήμη του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων τιμά σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή. Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός.
Όσον αφορά σ' αυτό όμως, απαντά ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής: «Αλλ᾿ εν παντί έθνει ο φοβούμενος αυτόν καί εργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτός αυτώ εστι» (Πράξεις, ι' 35).
Δηλαδή, σε κάθε έθνος, όποιος σέβεται το Θεό και πολιτεύεται στη ζωή του με δικαιοσύνη, είναι δεκτός απ' Αυτόν και είναι δυνατόν να αρέσει σ' Αυτόν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου