Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Τι θα πάρουν, αντί για βοήθεια η έμποροι και επαγγελματίες της Σκοπέλου που καταστράφηκαν από την θεομηνία του Σεπτέμβρη


Δ. Κολυνδρίνη: Στη Σκόπελο ζήσαμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Άνοιγμα σε φορείς και στην κοινωνία των πολιτών πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκοντας την αποκρυστάλλωση μίας ευρείας αποδοχής Θεσσαλικής πρότασης για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους φορέων, αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας αλλά και απλούς πολίτες.

Αντίο κ. Κώστα... Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του...

Η οικογένεια της ΑΕΚ είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που την είχε υπηρετήσει πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Ο Κώστας Φουρνάρος...

Διαχρονικό σκάνδαλο μεγατόνων στο Μέγαρο Μουσικής

Εχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που ήρθε στην δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο με τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής  του ΔΟΛ. Συγκεκριμένα στις 22 Δεκέμβρη 2013 γράφαμε μεταξύ άλλων στο μπλοκ μας:

Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας – «Το Παρόν- η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τροπολογία με την οποία το Μέγαρο Μουσικής, του ΔΟΛ, θα περάσει στο κράτος, το οποίο θα αναλάβει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000. 000 ευρώ!!!.
Επίσης με την νομοθετική ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από τις ευθύνες (αστικές και ενδεχομένως και ποινικές) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Μέγαρο Μουσικής. Δηλαδή δεν θα μάθουμε ποτέ πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη, και που κατέληξαν τα δάνεια που έχει πάρει το Μέγαρο. Απλώς ο σκληρά φορολογούμενος λαός .. θα τα πληρώσει.

4 Δεκέμβρη 1944 - ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΕ ΠΑ-ΠΑΝ-ΔΡΕ-ΟΥ

Στις 4 του Δεκέμβρη του 1944, μόλις ο λαός κήδεψε τους νεκρούς του, που είχαν δολοφονήσει οι χωροφύλακες του Εβερτ, στις 3 Δεκέμβρη, δέχεται μια ακόμα σφαγή.
Στην επιστροφή από το νεκροταφείο τα πλήθη δέχονται και νέα, ένοπλη επίθεση από τους Χίτες. Άλλοι 40 νεκροί και 70 τραυματίες βάφουν με το αίμα τους, τους αθηναϊκούς δρόμους.

Πριν παραθέσουμε το δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" της 5ης Δεκέμβρη 1944 δεν αντιστεκόμαστε στον πειρασμό και θα το γράψουμε. Ο Δολοφόνος Παπανδρέου που είναι ο κύριος τίτλος του "Ρ" είναι ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο πριν κάποιο καιρό ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σύριζα του έκανε την "αγιογραφία" του.

ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΕ ΠΑ-ΠΑΝ-ΔΡΕ-ΟΥ

Ανοιχτή Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στους Έλληνες Βουλευτές: Ελευθερώστε τις συνειδήσεις σας!

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
 Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις.
 Καθισμένος στο παραγώνι των στερνών κατωφλιών της ζήσης μου, απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω.       
  Σύνελθε.
  Από το αφιόνι της κομματικής  γραμμής ξύπνα.
  Τι υποσχέθηκες στον κόσμο και σ΄εμπιστεύθηκαν όσοι σε ψήφισαν και σε...

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να παραιτηθεί...

Από το "PRESS-GR"
 
Αλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται, ως μαθαίνω, όχι να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά να παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του.
 Όχι, δεν πρόκειται για εσωκομματικό φίλο του Γαβρήλου, δεν ανήκει στους «53», δεν προέρχεται από την αριστερά, δεν έχει μιλήσει πολλές φορές κατά το...

Αφίσα για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Αφίσα για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη στην Θεσσαλονίκη, Καμάρα στις 12:00

Σήμερα Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 σας καλούμε στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου προκειμένου να παρευθείτε σε μια μικρή τελετή όπου θα δοθούν οι δωροεπιταγές συσκευών στους πληγέντες της θεομηνίας.


Ο Ναυτικός Όμιλος βάζει ένα λιθαράκι στην ανοικοδόμηση της Σκοπέλου μέσω του “Skopelos Needs U”
Μεγάλη η ανταπόκριση των φίλων της Σκοπέλου στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου μέσω της καμπάνιας Skopelos Needs U στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια προς τους πληγέντες της μεγάλης καταστροφής του Σεπτεμβρίου.
Φίλοι του ομίλου και της Σκοπέλου, έλληνες και ξένοι, οι παραγωγοί του mamma mia και πλήθος ανώνυμων και επώνυμων υποστηρικτών του νησιού μας συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα το ποσό των 18.923,78 ευρώ.
Την σήμερα  Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 σας καλούμε στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου προκειμένου να παρευθείτε σε μια μικρή τελετή όπου θα δοθούν οι δωροεπιταγές συσκευών στους πληγέντες της θεομηνίας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου
O Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου πραγματοποίησε, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, εκλογές για την ανάδειξη νέο Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στα Δευτεροβάθμια  Όργανα.

Για τον Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι (με σειρά σταυρών):

Πανικόβλητος, παρολαυτά


Δευτέρα πρωί-πρωί, πριν καλά-καλά προλάβει να βάλει ρίμελ στο μάτι και να βγει στην πολιτική πασαρέλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη έκανε μια δήλωση στο σάιτ του Χατζηνικολάου, με τη βεβαιότητα ότι αυτή θα αναπαραχθεί αστραπιαία και θα δώσει τον τόνο σε όλα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά «τοκ σόου» της ημέρας. Με τη δήλωση κατήγγειλε εκείνους που επιμένουν να υλοποιήσουν την «αριστερή παρένθεση» (;) και εκτίμησε (ναι, διάγουμε εποχές που ακόμη και η Γεροβασίλη μπορεί να κάνει εκτιμήσεις!) ότι «όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον». Η δήλωση έκλεινε με αναφορά στους 153 βουλευτές «που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Panathinaikos - Barcelona Live Streaming

Σκόπελος αυτό θα είναι το νέο πλοίο στης γραμμές των βορείων Σποράδων Θεσσαλονίκης το Ionian Queen

ionian_queen_highpride_shipping_company_vgainei_se_pleisthriasmo_Η Hellenic Seaways βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι περιήλθε στην κυριότητά της το ΕΓ/ΟΓ Ionian Queen.

Αυτοοργανωμένο Καφενείο - Bar LIBERTA Squat 04/12/2015 στις 6 μμ. ΒΟΛΟΣ / Στέκι LIBERTA (κατάληψη Τερμίτα - Είσοδος απο Λαχανά)


Αυτοοργανωμένο Καφενείο - Bar LIBERTA Squat

Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη


[απόσπασμα από το κείμενο των Ν.Ρωμανού&Π.Αργυρού-ολόκληρο εδώ]
Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές.
Ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα.

Κείμενο φυλακισμένων αναρχικών για τον Μαύρο Δεκέμβρη


Η ανάθεση, η απογοήτευση και η εσωτερίκευση της αδράνειας είναι χαρακτηριστικά που καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο έδαφος συνολικά στον κόσμο του αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται  ούτε και στο δικό μας χώρο. Παρ' όλο που οι αφορμές που μας δίνονται  είναι πολλές νιώθουμε την κοινωνική ειρήνη να κυριαρχεί και να απομακρύνει όλο και περισσότερο τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ που θα ταρακουνήσει την απάθεια. Οι αντιλήψεις και τα προτάγματα μας είναι νεκρά αν δεν εκφράζονται στο ΔΡΟΜΟ, εκεί που καταργούνται οι συμβάσεις κι ανοίγουν  προοπτικές.
Η αναρχία είχε πάντα σαν προνομιακό πεδίο  δρασης της το δρόμο κι αυτό ήταν που την έκανε όχι μόνο ζωντανή αλλά κι ελκυστική. Οι πορείες, οι συγκρούσεις με τους μπάτσους, τα οδοφράγματα, οι επιθέσεις σε τράπεζες και πολυκαταστήματα δεν είναι απλά θεαματικές αντανακλάσεις του πάθους μας για επίθεση στα σύμβολα της κυριαρχίας, αλλά και η καλύτερη ευκαιρία για να γνωριστούμε και να δοκιμάσουμε τα προτάγματα μας στην πράξη. Πιστεύουμε πως η πράξη γεννάει τη θεωρία γιατί αυτή διαμορφώνει τους ανθρώπους, μετασχηματίζοντας τους όρους της ύπαρξης μας, υλικούς και συνειδησιακούς.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ | ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ !!


Πτώση αεροπλάνου αναφέρουν τα ΜΜΕ με θύματα και μάλιστα το αεροπλάνο ενδέχεται να είναι Ρώσικο μαχητικό.

Στα δίχτυα ψαρά καρχαρίας 280 κιλών! - ΒΙΝΤΕΟ

Στα δίχτυα Έλληνα ψαρά καρχαρίας 280 κιλών! - ΒΙΝΤΕΟ
Ένας τεράστιος καρχαρίας που ζυγίζει 280 κιλά και έχει μήκος 4 μέτρα, πιάστηκε σε δίχτυα ενός ψαρά στην Κρήτη.
Δείτε το βίντεο:

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας
Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τιμά σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.
Στη χριστιανική πίστη κατήχησε και είλκυσε τη Βαρβάρα μια ευσεβής χριστιανή γυναίκα. Τη ζωή της μέσα στο ειδωλολατρικό περιβάλλον η Βαρβάρα περνούσε «εν πάση ευσεβεία καί σεμνότητι» (Α' πρός Τιμόθεον, β' 2). Δηλαδή με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα.

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ....

Φωτογραφία του χρήστη Ego ta elega eseis den me akougate.Απο της 21 του μηνα πληρωμενη η δωση στον οαεε και ακομα δεν φαινεται οτι εχει πληρωθει στον οργανισμο και γιατι αυτο ρε παιδια γιατι η τραπεζα μετα απο δεκα μερες μας στελνει την πληρωμη και εγω τι κανω τωρα θα περιμενετε μεχρι να φανει οτι εχετε πληρωσει την δωση σας και μετα θα ερθετε να θεωρησουμε το βιβλιαριο ασθενειας αφου εχω την αποδειξη οριστε απο της 21 του μηνα ειναι πληρωμενη αυτο δεν μετραει μετραει οτι πει η τραπεζα και η τραπεζα ακομη δεν εχει πει τιποτα αφου σε αυτες τις δεκα μερες τοκιζει
τα χρηματα τα δικα μου και των αλλων μεχρι να τα αποδωσει στον οαεε και εγω ο μαλακας
περιμενω με την σπλινα στο χερι να να τα βρουνε ο οαεε και η τραπεζα ασχετα αν εχω βαλει τα χρηματα απο της21 του μηνα

Κυριακάτικη εφημερίδα απειλεί με πτώση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες

ΜΥΡΙΖΕΙ ΒΡΩΜΙΚΟ 89

Κρίστι: Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στην Καλιφόρνια

Κρίστι: Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στην Καλιφόρνια
Ο Κρις Κρίστι, διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
«Εάν ένα κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, τότε κάθε τοποθεσία στην Αμερική είναι στόχος τρομοκρατικής

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου