Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Παρεμβάσεις καθηγητών: Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε!

 Σταμάτης Νικολάου, Σταύρος Τζιορτζιώτης

Δήλωση των εκπροσώπων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε., στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αποκλειστικό θέμα την συγκεκριμενοποίηση και πρακτική δρομολόγηση της απόφασης του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας.  Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται «απεργία διαρκείας από την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη. Τη συγκεκριμένη μορφή του απεργιακού αγώνα θα την αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου» (ανακοίνωση προεδρείου 16ου Συνεδρίου).

Ανάκληση αλλαντικού λόγω σαλμονέλας

Σε ανάκληση-απόσυρση αλλαντικού γαλλικής προέλευσης λόγω παρουσίας σαλμονέλας προχωρά ο ΕΦΕΤ, ο οποίος διενεργεί ήδη τους σχετικούς ελέγχους.
Η φωτογραφία του προϊόντος από τον ΕΦΕΤ Η φωτογραφία του προϊόντος από τον ΕΦΕΤ Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-Σάλκε


Χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο και με βασικό τον Σκόνδρα θα υποδεχτεί την Σάλκε, ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει άλλη έκπληξη το σχήμα του Στέφενς.

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-Σάλκε
Με μοναδικό έκπληξη την συμμετοχή του Γιάννη Σκόνδρα στο αρχικό σχήμα και όχι του Νίκου Σπυρόπουλου, παρατάσσει την ομάδα του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χούμπ Στέφενς.

Δεν έχει άλλη έκπληξη από τον Ολλανδό τεχνικό.

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ! Την ώρα που η ελληνοφωνη κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμπορευθει με τον ισλαμοπαραφρονα Ερντογαν στην Συρία, τουρκικά αεροσκάφη κάνουν σουρωτηρι το FIR Αθηνών! Ρίξτε ένα ρε να σβηστεί το χρέος σε μια νύχτα!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20130827-192003.jpg
Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών, στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.
Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν μία παράβαση και μία παραβίαση, όπως

αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, και κατά πάγια πρακτική «όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».
ΥΓ. Σε περίπτωση πολέμου, το χρέος παει περίπατο. Ριχτε το και χρεώστε τους σιωνιστές για να χαρεί και ο Ερντογάν.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον Μπαράκ Ομπάμα και να του ζητήσει να αναβάλει την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας μέχρι να φύγουν οι τουρίστες από τη ΣΚΟΠΕΛΟ....

Δυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία τις επόμενες ημέρες. Η στρατιωτική επιχείρηση Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων κατά της Συρίας έχει ως στόχο τη χώρα μας.
Μια στρατιωτική επιχείρηση των δυτικών δυνάμεων εναντίον της Συρίας θα ανακόψει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας και θα καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην ανάπτυξη και στο success story

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πάτρα: Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER B από

 Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό Super B πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Οι ομάδα των αντιεξουσιαστών διαμαρτύρεται για την εκκένωση του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου μετά από αστυνομική επιχείρηση, ενώ έχουν αναρτήσει στην είσοδο του σταθμού ένα πανό με σύνθημα "Οι ιδέες δεν εκκενώνονται" .

O Στάθης Παναγούλης φοράει παντελόνια: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ..."

"press-gr"
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΑΠΟ FACEBOOK
Στάθης Παναγούλης
πριν από ένα περίπου λεπτό
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Απευθυνόμενος στους εργαζομένους είπε: «Έπρεπε να σας έχουν απολύσει για να δείτε τι θα πεί βερίκοκο!»
Ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε:
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε...
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ. Είναι στις τηλεοράσεις από το πρωί ως το βράδυ. Ο κύριος αυτός έχει γελοιοποιήσει την πολιτική. Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Παραλήρημα από 2.500 οπαδούς του ΠΑΟΚ

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 67η συνεδρίαση, Tρίτη 27.8.2013

Σύντομη υπήρξε η σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου στον Κορυδαλλό.  Καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο κατά το οποίο οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας έχουν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους (μένουν λίγοι ακόμα να προσέλθουν στις προσεχείς συνεδριάσεις) και με την πρόεδρο να επιθυμεί διακαώς να «τρέξει» τη διαδικασία, προχωρώντας στη φάση της ανάγνωσης των εγγράφων, οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν ένα κομβικό και ουσιώδες για την εξέλιξη της υπόθεσης αίτημα (ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου και σε προγενέστερα αιτήματα).

«Πράσινο φως» για 536 υποψήφιους είναι οι εξής:

«Πράσινο φως» για 536 υποψήφιους Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων γυναικών δόθηκε χθες αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις υποψήφιες του προγράμματος «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».   
Για την περιοχή της  Θεσσαλίας πήραν «πράσινο φως» συνολικά  536 υποψήφιες γυναίκες ως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις των οποίων το 51% των ποσοστών ανήκει σε γυναίκα και υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση ιδρύθηκε μετά την 1/9/2012.
Συγκεκριμένα για το  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ εγκρίθηκαν στη Θεσσαλία 289 υποψήφιοι ενώ για το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ εγκρίθηκαν για την Θεσσαλία 247 υποψήφιοι.

Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης των κατηγοριών θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 15.10.2013 να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονταιστο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ «του Οδηγού του Προγράμματος.

Η προθεσμία της 15.10.2013 είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί σε απένταξη του έργου.
Σε περίπτωση αποστολής των δικαιολογητικών με ταχυδρομείο ή με υπηρεσία ταχυμεταφορών λαμβάνεται υπ΄όψιν η ημερομηνία παράδοσης του φακέλου στο ταχυδρομείο ή την υπηρεσία ταχυμεταφορών προς αποστολή.
Στους παρακάτω πίνακες ακολουθούν στην πρώτη στήλη τα ονόματα των υποψηφίων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στους 4 Θεσσαλικούς Νομούς, στη δεύτερη στήλη  η βαθμολογία των φακέλων τους  και  στην τρίτη στήλη το ποσό της χρηματοδότησης.

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου
Βόλος, 27.08.2013

Δελτίο Τύπου
Η κατεδάφιση της Δημόσιας Υγείας που υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά ενισχύεται τους καλοκαιρινούς μήνες και παίρνει ακόμη πιο άγρια χαρακτηριστικά.
Στα πλαίσια αυτά έθεσε σε διαθεσιμότητα και 6 γιατρούς σε Λάρισα και Βόλο.
Για τις τραγικές εξελίξεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας αλλά και την αργία των 6 γιατρών, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ραντεβού με την ιστορία δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ

Ραντεβού με την ιστορία δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ
Ραντεβού με την ιστορία δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ
Όλη η φίλαθλη Ελλάδα θα παρακολουθήσει απόψε (21:45, novasports2, Real fm, pamesports.gr) από την τηλεόραση την μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπίονς Λιγκ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία αυτή την αναμέτρηση και θέλουν να δουν την ομάδα τους να προκρίνεται στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

Ληγμένα. ληγμένοι, σαπίλα γενικώς...

Από 1η Σεπτεμβρίου επιτρέπεται η διάθεση προς πώληση ''ληγμένων'' προϊόντων!
     Στο 60% πρέπει να αυξηθεί η κατανάλωση γενοσήμων φαρμάκων, καθώς αυτό είναι μνημονιακή μας δέσμευση!
     Από την νέα χρονιά το τεκμήριο διαβίωσης μέσω συλλογής αποδείξεων για το 25% των εισοδημάτων μας, θα πρέπει να προέρχεται μόνον από ορισμένα επαγγέλματα: γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ.

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 154/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Συγκρότηση επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Σκοπέλου»


Σαν σήμερα γεννήθηκε ο 'Αρης Βελουχιώτης...

«Τρεις βολές πιο αψηλός απ’ τον πατέρα μου. Κι έχει και ένα μεγάλο- μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθεί πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.»

«Έχει μακριά γένια κι ένα αληθινό άστρο στο μαύρο σκούφο του. Κι άμα μιλάει –κι ας χιονίζει ακόμα- γίνεται μονομιάς πολλή ζέστα. Κι όταν ακούνε τ’ όνομα του οι Γερμανοί κρύβονται σαν λαγοί μέσα στα δάσα…»
Γιάννη Ρίτσου, Το Υστερόγραφο της Δόξας
(Άρης Βελουχιώτης)...
 
Ο Θανάσης Κλάρας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1905 στη Λαμία προερχόμενος από μια από τις πιο επιφανείς οικογένειες της πόλης. Ο πατέρας του, Δημήτριος Κλάρας, ήταν δικηγόρος (για κάποιο διάστημα διετέλεσε και... πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης) και η μητέρα του, το γένος Ζέρβα (πιθανόν να υπήρχε μακρινή συγγένεια με τον αρχηγό του ΕΔΕΣ, Ναπολέοντα Ζέρβα), ανήκε σε οικογένεια συμβολαιογράφου. Κτήματα, ένα ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο ανήκαν στην περιουσία της οικογένειας. Ο Θανάσης έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Λαμία, όπου από μικρό παιδί αγαπούσε τη δράση του δρόμου και την παρέα με τα φτωχόπαιδα της γειτονιάς. Το γυμνάσιο δεν το τελείωσε, αν και η επαφή του με τα γράμματα ήταν μεγάλη. Το 1919, σε ηλικία 14 χρόνων, φεύγει από την πόλη και μπαίνει οικότροφος στην «Αβερώφειο Μέση Γεωργική Σχολή Λάρισας». Εκεί ο Θανάσης είναι ένας σχολαστικός και επιμελής μαθητής, γεγονός που εμφανίζεται στα σωζόμενα μέχρι σήμερα μαθητικά του τετράδια. Όταν τελείωσε τη Σχολή επέστρεψε στη Λαμία. Εκεί ο πατέρας του ελπίζει ότι θα ασχοληθεί με τα κτήματα της οικογένειας στη Στυλίδα. Είχε μάλιστα σκοπό να επεκτείνει την επιχείρησή του, στην οποία ο Θανάσης θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του. Αυτό όμως αρνείται, διότι πίστευε ότι «αν γινόταν πλούσιος…θα έπαυε να σκέφτεται τους φτωχούς» και προτιμά το διορισμό του στο Δημόσιο, ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας. Στα 18 του χρόνια, ως υπάλληλος της Γεωργικής Υπηρεσίας, βρίσκεται στη Δράμα, στο συνοριακό χωριό Μπούκια, για να βοηθήσει στον εποικισμό των ακτημόνων. Η άρνηση του νεαρού Κλάρα να συμμετάσχει στα ρουσφέτια της εποχής έχει αποτέλεσμα τη μετάθεση του στα Τρίκαλα. Απογοητευμένος «από τις ρεμούλες που διαπιστώνει και στη νέα του θέση» δηλώνει παραίτηση και φεύγει για την Αθήνα το 1923.
 "Πότε ακούστηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας να πραγματοποιείται η απελευθέρωση μέσω της μπαγαποντιάς; Ποτέ. Η λευτεριά δεν κερδίζεται με ξόρκια, αλλά με αγώνες και θύματα!"

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ«Το ευμετάβλητο των θέσεων και δηλώσεων του κου Μητσοτάκη για την κινητικότητα στο δημόσιο, την οποία άλλοτε εμφανίζει ως επιταγή της Τρόικα και άλλοτε ως κυβερνητική επιλογή, αποδεικνύει την προχειρότητα και πρωτοφανή έλλειψη προγραμματισμού των συγκυβερνώντων για μία ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημοσίου. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης τάσσεται ως υπέρμαχος ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο δημόσιο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες απολύσεις αγνώστου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου