Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τέλη σε επιχειρήσεις πρώην κοινής ωφέλειας του Δήμου Αλοννήσου

Τέλη σε επιχειρήσεις πρώην κοινής ωφέλειας    Την προοπτική επιβολής τελών σε επιχειρήσεις, πρώην κοινωνικής ωφελείας, εξετάζουν οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εξετάζεται στο πλαίσιο σχετικής γνωμοδότησης που κοινοποιήθηκε από το νομικό συμβούλιο του κράτους, στους επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος του νησιού: «η επιβολή τελών εξετάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούν δωρεάν κοινόχρηστους χώρους επιχειρήσεις που δεν είναι πλέον κοινής ωφέλειας».

Όπως επισημαίνει παράλληλα ο κ. Βαφίνης: «δε θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες του νησιού, δεδομένου ότι θα παραμείνουν «παγωμένα» τα τέλη τόσο φέτος, όσο και κατά την επόμενη χρονιά».
            Στο μεταξύ, εξετάζεται διεξοδικά η προοπτική εφαρμογής ειδικού προγράμματος για την ελάφρυνση του τοπικού πληθυσμού, το οποίο θα τεθεί μάλιστα ως πρόταση σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου. Στο πλαίσιο, εξάλλου, της προσφοράς βοήθειας στους άπορους κατοίκους του νησιού, τίθεται σε εφαρμογή η πρόταση δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί. Η καινούργια δομή θα λειτουργήσει σε Δημοτικό χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως της Λέσχης φιλίας και ήδη τις προσεχείς μέρες, θα ξεκινήσει η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου.
            Εντείνονται, όπως είναι προφανές, οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του τοπικού πληθυσμού και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω του προγράμματος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σε 21 αναξιοπαθούσες οικογένειες του νησιού. Παράλληλα όμως, έχει εγκριθεί ανάλογο αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Αλοννήσου μέσω του ΕΣΠΑ, για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του τοπικού πληθυσμού και αναμένεται η σχετική απάντηση από τους υπευθύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger